Terrina ze szpinaku i groszku z jajkiem to kolejna propozycja na wielkanocny stół. Gdy ją wypatrzyłam u Beaty z bloga Praktykulinarni , wiedziałam od razu, że również zagości w moim świątecznym menu. Terrina jest bardzo lekka, puszysta i delikatna. Dodałam do niej świeży i nieprzesmażony czosnek, bo w domu bardzo lubimy jego smak. Zielona terrina także przepięknie wygląda na talerzu - to bardzo ważne, przecież jemy oczami! Mam nadzieję, że i Wy się skusicie i ją przygotujecie na ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...