wielkanocne przepisy - 4644 przepisów (strona:129/310)

Jaja w majonezie – wersja fit 130

razy odmówiłeś/-aś sobie sobie jajek w majonezie, przy Wielkanocnym stole, lub rodzinnej imprezie ? Z tym przepisem nie tylko nie będziesz sobie odmawiać, ale wręcz przeciwnie, możesz robić je, kiedy tylko najdzie Cię ochota . Artykuł Jaja w majonezie – wersja fit pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Kruche babeczki z masą kajmakową i owocami 155

Kiedyś kruche babeczki piekłam bardzo często i napełniałam je przeróżnymi nadzieniami. Te zostały upieczone kilka lat temu na Święta Wielkanocne i nawet doczekały się publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę

Kolorowa kuchnia Elki
PASZTET DOMOWY Z KACZKI Z ŻURAWINĄ - kremowy i aromatyczny 157

zapachów ;) Dziś można zapomnieć o diecie. Delikatny, wykwintny pasztet z kaczki i warzyw gotowanych w rosole.  Niedługo święta, niektórzy z nas zastanawiają się już pewnie, co zagości na Wielkanocnym stole. Zaskoczcie najbliższych ciekawym smakiem i przygotujcie pieczony pasztet z kaczki z żurawiną. U mnie zagości na pewno :) Zapisujcie przepis, pewnie Wam się przyda. Oczywiście ulepszajcie go. Ulubione zioła

Moja Książka Kucharska
SZYNKA W GALARECIE Z WARZYWAMI 499

Szynkę w galarecie z warzywami przygotowałam w formie do babki - prezentuje się przez to doskonale i z powodzeniem możemy podać ją na wielkanocny stół.     Swoją formę do babki dostałam jakiś czas temu w ramach współpracy ze sklepem  https://www.tarkaimiarka.pl/ . Forma jest wykonana z najwyższej jakości szkła hartowanego,można jej używać do pieczenia,stosować w mikrofali. Jest również

Niespełnione zdolności kulinarne
Pasztet z żurawiną 181

Chociaż do Świąt Wielkanocnych pozostało jeszcze trochę czasu to już powoli myślimy czym tu zaskoczyć domowników i gości. Ja na Wielkanoc obowiązkowo robię pasztet i co roku wymyślam inny. Ten został upieczony na jedne ze świąt i dla przypomnienia odświeżam przepis przenosząc go z poprzedniego bloga.       500 g filetu z piersi kurczaka 200 g wątróbki drobiowej

Kolorowa kuchnia Elki
Tradycyjny mazurek wielkanocny 122

Mazurek jest jednym z najpopularniejszych ciast wielkanocnych. Wypiek ten idealnie komponuje się z bakaliami, które stanowią zarazem jego ładną dekorację. Innym pomysłem na dodatek do mazurka jest polewa czekoladowa.  Składniki: 30 dag mąki,  20 dag masła,  10 dag cukru pudru (1 szklanka),  3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko,  1 cukier waniliowy

The Slow Life Wife
Fit majonez 244

majonez, w wersji bez wyrzutów sumienia. Oczywiście nie smakuje on identycznie, jak te które kupić możemy w sklepach, ale jest genialnym zamiennikiem do sałatek, na kanapki, czy do Wielkanocnych jaj w majonezie. Artykuł Fit majonez pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
WŁOSKI ORZECHOWIEC 109

słodkie, mocno nadziane orzechami. Nadzienie orzechowe zawinięte jest w waniliowe, półkruche ciasto. Po prostu pycha! Znika z talerza w mgnieniu oka 😉 Idealne ciasto na zbliżające się święta Wielkanocne. Pasuje również do kubka gorącej czekolady lub kakao na podwieczorek ☕ Składniki: ( z podanych składników wychodzą 2 sztuki) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1-1,5 szklanki mąki gryczanej 200 g masła

Kuchnia MagdaLeny
BUTTER CHICKEN – kurczak maślany 203

jest to, o czym pisałam powyżej – możliwość gotowania w dowolnym miejscu na płycie , a co za tym idzie możliwość dowolnego doboru garnków czy też patelni. Zbliżają się Święta Wielkanocne, na które z całą pewnością zjedzie się rodzina – większe garnki i patelnie „pójdą w ruch”, ale teraz gotowanie w nich nie będzie już problemem. Niesamowitym plusem

Ostra na Słodko
Jaja wielkanocne nadziewane dorszem 97

Wyborna i smaczna przekąska na stół wielkanocny. Składniki: Filet z dorsza 20 dag Ogórek kiszony 2 szt. Cebula szarlotka ½ szt. Sól i pieprz do smaku ½ łyżki oleju Maggi do smaku Papryka słodka mielona do dekoracji Sok z cytryny Jajka ugotowane na twardo 4 szt. szczypiorek Wykonanie: Filet z dorsza pokroić, skropić sokiem z cytryny, pokropić maggi, wymieszać i odstawić

Tradycyjna Kuchnia
Najprostszy sos tatarski 133

takich przepisów. Sos tatarski wyszedł przepyszny i w planach jest już przygotowanie jego kolejnej porcji. Jest też bardzo łatwy w przygotowaniu. Z całą pewnością będzie idealnym dodatkiem do wielkanocnego śniadania. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na Magazynu Kuchennego . Najprostszy sos tatarski Przygotuj nóż i deskę do krojenia, szklankę, miseczkę, słoik / słoiki lub inne zamykane pojemniki, sitko, łyżkę. Przygotuj składniki

blog.moje-pasje.info
Babka drożdżowa z konfiturą 159

Super przepis mojej babci na babkę wielkanocną. Składniki: Mąka pszenna 40 dag Cukier puder 15 dag Drożdże 5 dag Masło 10 dag Żółtko jaja 5 szt. Mleko ¾ szklanki Szczypta soli Konfitura 1 słoiczek Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy Wykonanie: Drożdże, 2 łyżki mąki, 2 łyżki cukru wraz ze szczyptą soli wymieszać w ¼ szklance ciepłego mleka i odstawić

Tradycyjna Kuchnia
Walentynkowa babka z sercem 141

babce baranka albo kurczaczka, ale w końcu czas zweryfikował moje plany. Tym razem się udało. Mimo wszystko i tak planuje coś waniliowo-kakaowego, ale tym razem w wersji wielkanocnej albo bożonarodzeniowej. Zobaczymy kiedy mi się to uda :).   Dla kogo: dla zakochanych dla lubiących babki ucierane dla tych, którzy chcą zaskoczyć gości czy domowników Składniki na ciasto czerwone: 180g mąki

Mania Wypiekania
Jeszcze się nie obejrzycie jak nadejdą święta Wielkiej Nocy. W mojej rodzinie to są święta szczególnie ważne, a znaczy 78

jest czas  na rozmyślania o życiu rodzinnym i co jest najważniejszym według mnie jest  argumentem. A więc życie przemija, a my dalej brniemy w kosmos. Święta Wielkanocne  to czas na refleksję dla każdego z nas, by spojrzeć na życie jak powiedział mój dziadziu. Będziesz miała zdrowie  to wszystko będziesz miała. Pamiętaj o tym Kasiu cały czas

Tradycyjna Kuchnia
RURKI FRANCUSKIE Z PASTĄ JAJECZNĄ 122

mianowicie rurki z ciasta francuskiego z czarnuszką, nadziane pastą jajeczną z koperkiem. Świetna przekąska, która idealnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi, a także wzbudzi zainteresowanie gości na wielkanocnym stole. Zaletą jest także to, że są proste w wykonaniu i mało pracochłonne - potrzebujemy zalewie 30 minut! Najlepiej smakują na świeżo, zaraz po zrobieniu.   Jeśli szukacie oryginalnego pomysłu

Kuchnia MagdaLeny