Wielkanoc już tuż tuż. Podrzucam więc sprawdzone przepisy na terriny, paszteciki i inne ciekawe potrawy. Terrina ze śledzi Paszteciki z łososiem i chrzanem Śledzie w sosie musztardowym Terrina z łososia Paszteciki z białą kiełbasą i chrzanem Ciasto francuskie z serem feta i szpinakiem
Passions hobbies lifewystudzenia. Garnek włóż do lodówki na kolejną dobę. Po tym czasie szynkę wyjmij, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w cienkie plastry i podawaj. Jest pyszna z dodatkiem chrzanu. Przepisy na Wielkanoc Artykuł Szynka parzona domowym sposobem. Sklepowe wędliny mogą się schować. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie
Kulinarna PolskaŚwięta już w najbliższą sobotę, to już więc ostatnia chwila, by zacząć przygotowania do świąt. Ja proponuję zacząć od przygotowania zakwasu - bo co to za Wielkanoc bez klasycznego żurku na świąteczne śniadanie? 😉 Zakwas na żurek - przepis Do przygotowania zakwasu będą Ci potrzebne: 6 łyżek mąki żytniej typ 2000, 5-6 ząbków czosnku, 3 liście laurowe, 10 ziarenek ziela angielskiego, pół
Z notatnika dietetykagdyż zajadałam się nią posmarowaną masłem. Babkę można jednak udekorować cukrem pudrem, czekoladą lub lukrem. Polecam poniższy przepis na babkę drożdżową i zachęcam Was do upieczenia tej babki na Wielkanoc . Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Babka Składniki na babkę drożdżową. 30 dkg mąki pszennej 7 gr suchych drożdży 100 ml mleka 5 dkg cukru
MeCooksMazurek pistacjowy, tarta pistacjowa – jak kto woli. Najważniejsze, że ciasto jest mocno pistacjowe i smakuje wybornie. Świetna propozycja na Wielkanoc, ale sprawdzi się też bez okazji Dzień wcześniej rozpoczynam od przygotowania bazy do kremu pistacjowego. Składniki na bazę pistacjową: 400 ml śmietanki 30% 200 g białej czekolady 200 g pasty pistacjowej (jeśli nie masz dostępu do pasty pistacjowej, możesz zblendować
Słodki sentymentWielkanoc zbliża się wielkimi krokami w związku z czym postanowiłam przygotować dla Was kilka nowych przepisów idealnych na świąteczny stół. W pierwszej kolejności polecam jajka faszerowane czarnymi oliwkami . Muszę przyznać, że jajka nafaszerowane oliwkami skradły moje serce i będę je często przygotowywać, bo są po prostu przepyszne! Gorąco polecam! Z pewnością przypadną do gustu Wam, waszym rodzinom i gościom zarówno
Codzienne Gotowaniegłowy kaptury, to spod ziemi coraz śmielej wychylają się kwiatowe łebki, wyciągają do chłodnego słońca swoje zielone ramiona pierwsze listki, a ziemia pachnie nowym życiem. Już za kilka dni Wielkanoc, święto odrodzenia i nowego życia, dlatego przychodzę dziś do Was z przysmakiem, który w te święta ma na stole szczególne miejsce :) Błękitne jajka wypełnione kremowym nadzieniem z młodziutką pokrzywą, którą
Kuchnia w Słońcu SkąpanaŻurek z dobrego zakwasu, na włoszczyźnie z białą kiełbasą to podstawa jednego z dań Wielkanocy. Podaję go jednak nie tylko w Święta, także na domowych, rodzinnych uroczystościach. Domowy żurek jest pyszny, prosty w przygotowaniu. Najczęściej podaję go z rzeżuchą, puree z ziemniaków i jajkiem ugotowanym na twardo. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na domowy żurek. SKŁADNIKI: 1,5 l bulionu
Zasmakuj Kuchniadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wielkanoc to magiczny czas spotkań z rodziną i najbliższymi. Musimy postarać się aby wielkanocne menu smakowało naszym gościom. Obiad wielkanocny to najważniejszy posiłek – musimy sprawić aby był wyjątkowy! Zastanawiacie się jaki obiad na święta przygotować w tym roku? Zainspirujcie się przepisami, które dla Was zestawiliśmy. Każdy z Was znajdzie coś idealnego dla siebie! Zapraszamy! 1. Schab
Damusia.plPieczeń rzymska jest u nas zawsze na Wielkanoc. Z racji tego, że jest pyszna robię ją częściej, dodając różne dodatki Co nam trzeba? farsz: 300 g mięsa mielonego wieprzowego, 300 g mięsa mielonego drobiowego 200g bułki tartej jajko po pół łyżeczki: soli, pieprzu, suszonego oregano. czubata łyżka koncentratu pomidorowego dodatkowo: 5-6 pomidorków koktajlowych 4- 5 ugotowanych jaj W zależności
LatosiowydomChoć pochodzę z rejonu, w którym na Wielkanoc nie piecze się mazurków i choć nie przepadam za słodyczami, to smak masy kajmakowej i krówek uwielbiam. Zawsze kojarzy mi się z beztroskim dzieciństwem. Wyjątkowo w tym roku zamierzam na świąteczny stół podać mazurek kajmakowy. Jego przygotowaniem można zająć się wcześniej bez obawy, że zepsuje się do Świąt. Wystarczy tylko przechować
Weekendy w domu i ogrodziemożna przygotować samemu albo kupić gotowy w szklanej butelce (nie w plastykowej). Potrzebny jest do ugotowania żurku, Żurek to bardzo pyszna zupa, podawana u nas na wielkanocne śniadanie. Na Wielkanoc dodajemy do żurku białą kiełbasę . i podajemy go w chlebowych miskach. Polecam przygotowanie go w domu, gdyż jest proste i mało kłopotliwe. Gdy zrobimy więcej można przelać do butelki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię