wielkanoc - 15663 przepisów (strona:64/1045)

Mazurek wielkanocny 95

Mazurek to słodki wypiek najczęściej wypiekany na Wielkanoc . Bazą mazurka jest ciasto kruche bądź ciasto biszkoptowe, które po upieczeniu pokrywa się nadzieniem. Popularne nadzienia, którymi dekorowany jest mazurek to masa kajmakowa, dżem, masa mleczna, marmolada oraz masa orzechowa. Jeśli pieczecie mazurki to na pewno wiecie, iż ich dekoracja jest równie ważna co ich smak. Do dekoracji mazurków wykorzystywane są owoce

MeCooks
Keks na maśle - pyszny i wilgotny 85

Wilgotny i pyszny, z dużą ilością masła i bakalii. Długo zachowuje świeżość i możemy się cieszyć jego smakiem całe święta. Polecam gorąco nie tylko na Wielkanoc

Swojskie jedzonko
Serowa babka z migdałami 105

Babka to jedno z najbardziej klasycznych ciast goszczących na naszych stołach podczas Wielkanocy. U nas królują głównie te drożdżowe, piekę je z bakaliami lub bez, polewam np. lukrem, czekoladą lub posypuję cukrem pudrem. Podrzucam Ci linki do tych przepisów: Drożdżowa babka z bakaliami Baba drożdżowa wielkanocna z rodzynkami Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Natomiast dziś zapraszam na trochę inne ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Mazurek Sernikowy Z Polewą Mleczną I Ciasteczkami 113

czterech lat piekę mazurek na każdą Wielkanoc i w tym roku też się pojawi na moim stole świątecznym, to wdzięczne ciasto które możemy dowolnie nadziać i przyozdobić i pięknie prezentuje się na Wielkanocnym stole :) Składniki na blaszkę 30 x 10 cm Ciasto kruche: 150 g mąki pszennej pół na pół z krupczatką 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka

Gotowanie...to proste !
Chlebowa babka z serem, kiełbasą i jajkami. 103

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dziś zapraszam Was na pyszną chlebową babkę wypełnioną po brzegi serem, jajkami i kiełbasą. Zapraszam!  Składniki na chleb; 50 dag mąki ok 260 ml ciepłej wody 25 g świeżych drożdży 1 łyżka smalcu pół łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Nadzienie; 15 dag ulubionej kiełbasy

Radość kipiąca uśmiechem.
Biała kiełbasa pieczona 110

dodatkiem chrzanu oraz chleba. Równie dobrze biała kiełbasa pieczona smakuje podana z dodatkiem kremowego puree z ziemniaków. Poniższy przepis na białą kiełbasę pieczoną wykorzystać możecie w trakcie nadchodzącej Wielkanocy lub wcześniej, robiąc na przykład obiad Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Biała kiełbasa Składniki na białą kiełbasę pieczoną. 50 dkg surowej białej kiełbasy

MeCooks
Terrina ze szparagami i szynką 94

święta. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Zrobiłam ją z serka kanapkowego o smaku chrzanu, dodałam również jajeczka przepiórcze ,które możecie zastąpić kurzymi wiec idealnie sprawdzi się również na Wielkanoc

Swojskie jedzonko
Pasztet z jajkiem i sosem tatarskim 111

Pyszny pasztet, kremowy i delikatny. Idealnie doprawiony majonezem. Rewelacyjnie komponuje się z tatarskim sosem - Najlepszy na Wielkanoc, pięknie ozdobi wasz stół i zachwyci gości. Pasztet to fajny pomysł bo można go przygotować trochę wcześniej i cieszyć się jego smakiem całe święta. Spróbujcie tego połączenia - posmakuje wam na pewno!! Polecam

Swojskie jedzonko
Jajka faszerowane pieczarkami i chrzanowym serkiem 96

uznania - można dodać więcej przypraw i własnych dodatków. Farszu może odrobinę zostać - fantastycznie smakuje do kanapek z dodatkiem szynki i kiszonego ogórka! Jajka faszerowane pieczarkami to efektowna przystawka na Wielkanoc, przyjęcie rodzinne lub spotkanie ze znajomymi. Idealny farsz z pieczarkami i kremowym serkiem z dodatkiem chrzanu to gwarancja niesamowitego smaku. Łatwy i wypróbowany przepis. Jajka faszerowane. Jajka faszerowane

Moja Książka Kucharska

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję