Majonezowa babka o smaku pomarańczowo-waniliowym z żurawiną

Majonezowa babka o smaku pomarańczowo-waniliowym z żurawiną

Majonezowa babka o smaku pomarańczowo-waniliowym z żurawiną

Przepis na : deser

N a Wielkanoc szukam ciągle nowych przepisów. Zanim na stół podam ciasto, najpierw kilka dni wcześniej muszę przeprowadzić próbę generalną. Fajną inspirację znalazłam na portalu Przepisy.pl . Bardzo zaciekawił mnie przepis, ponieważ babka jest wegańska, zawiera nasiona lnu, które świetnie zastępują jaja. Ciasto robi się szybko. Nie trzeba uruchamiać miksera, a samo mieszanie trwa krótko.   Przygotuj: Formę na babkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną okruszkami Piekarnik nastaw na 180°C (góra-dół) Składni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.