nich cytrynowy lukier, ale nie można mieć wszystkiego, limonka w środku, niech się cieszy ;) Oczywiście takie babeczki można przygotować każdego dnia w roku, a nie tylko na Wielkanoc. Cytrynowe mini babeczki Składniki: 1) 200 g mąki 2) 2 jajka 3) 6 łyżek soku
Na kulinarnym poligoniebarszczyk smakuje zawsze i o każdej porze, polecam na Wielkanoc bo u mnie taki był ale cały rok go zajadamy i jest przepyszny. Idealnie nakarmi, odżywi i smakuje obłędnie. Gotuje się go szybciutko, potem szybciutko znika, polecam do wykorzystania. Barszcz zabielany. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis co prawda z Wielkanocy, ale zdecydowanie polecam na każde śniadanie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldPrzepis co prawda z Wielkanocy, ale zdecydowanie polecam na każde śniadanie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldWielkanoc wszyndzie1 połno2 krōliczkōw i hazokōw3, to żech sie pomyśloł, że do brytfanki tyż sie jednego wciepna4 😉 Tyn recept5 je richtich6 ajnfachowy7, ale [...] Artykuł Krōlik bez wynŏkwiania (Królik bez wydziwiania) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnipolewy a i tak pięknie jest Ciasto wychodzi ciasto mięciutkie, wilgotne, lekkie, naprawdę smaczne! Babkę można wzbogacić garścią rodzynek albo innych ulubionych bakalii. Kochani Zdrowych, Spokojnych, Pogodnych Świąt Wielkanocy! PRZEPIS BABKA UCIERANA Z ZIELONYM PUDREM Składniki: 250g masła 4 duże jajka 2,5 szkl mąki orkiszowej jasnej typ 650 1,5 łyżeczki proszku dopieczenia 1 szkl cukru 1 aromat waniliowy
Dorota Smakujeśniadanie lub kolację. Świetnie smakuje podana na ciepło w roli obiadowej: w sosie własnym z ziemniakami i surówką. To mięsny wypiek, który sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach czy na Wielkanoc. Karkówkę pieczoną polecam z domowym, szybkim w przygotowaniu i niezwykle smacznym sosem chrzanowym z mojego przepisu. Jeśli lubisz dania z karkówki spróbuj koniecznie pysznej i aromatycznej karkówki po cygańsku . Karkówka
Zasmakuj KuchniGąska Albert – duża Dodaj do koszyka Deska Gąska Adrianna – średnia Dodaj do koszyka Deska Gąska Antonina – średnia Dodaj do koszyka Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku
nietylkopasta.plTort biszkoptowy na Wielkanoc lub inne święto, urodziny czy też, jakąkolwiek inną okazję. Torty wypiekam bardzo rzadko i bardzo żałuję bo kocham to robić. Dla mnie idealny tort to tort z pysznym biszkoptem, musi być mocno nasączony -nie ma nic gorszego niż suchy tort!- biszkopt musi być mięsisty i gąbczasty. Jeśli robimy tort śmietanowy to używamy tylko
SMYKWKUCHNIWielkanocne przygotowania czas start. Jakoś tak w tym roku buraki w roli głównej. Jak dla mnie nie ma Wielkanocy bez ćwikły. Co prawda chrzanu sama nie trę, ale też się liczy przecież 😊 Składniki : 1000 g wody 700 g pokrojonych buraków 50 - 100 g chrzanu 2 - 3 łyżki octu 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli
Gotowanie z pasjąWielkanocne przygotowania czas start. Jakoś tak w tym roku buraki w roli głównej. Jak dla mnie nie ma Wielkanocy bez ćwikły. Co prawda chrzanu sama nie trę, ale też się liczy przecież 😊 Składniki : 1000 g wody 700 g pokrojonych buraków 50 - 100 g chrzanu 2 - 3 łyżki octu 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli
Gotowanie z pasjązrobiłam przed chwilą, na szybko, żeby jeszcze wrzucić mam jeden post. Jak tylko go skończę pisać, zacznę latać po sklepach i kuchni. Czas w końcu zabrać się za swoją Wielkanoc, od 3 tygodni jadę ciągle na blogu. Przez to, że blogowanie wygląda tak, a nie inaczej, nie czuję żadnej magii (chociaż szczerze Wam powiem, w te święta chyba nigdy
Kardamonovy