Pieczeń rzymska z pomidorkami

Pieczeń rzymska z pomidorkami

Pieczeń rzymska z pomidorkami

Pieczeń rzymska jest u nas zawsze na Wielkanoc. Z racji tego, że jest pyszna robię ją częściej, dodając różne dodatki Co nam trzeba? farsz: 300 g mięsa mielonego wieprzowego, 300 g mięsa mielonego drobiowego 200g bułki tartej jajko po pół łyżeczki: soli, pieprzu, suszonego oregano. czubata łyżka koncentratu pomidorowego dodatkowo: 5-6 pomidorków koktajlowych 4- 5 ugotowanych jaj W zależności jaką macie długą blachę. Możecie najpierw na sucho sprawdzić ile wam wejdzie. Dacie 4 na krótszą będzie wyższa pieczeń. bułka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.