nadzieję, że wśród nich znajdą się takie,które zagoszczą na Waszym stole. Serdecznie zapraszam do mnie po inspirację, a później życzę smacznego. Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc Przepisy wytrawnie Jajka Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane
Kulinarne przygody Gatityzegarki, zaliczyliśmy pierwszy +20 stopni w weekend a Więc wiosna pełną parą! Moja propozycja na powitanie wiosny to bardzo cytrusowa orzeźwiająca lekka tarta. Idealnie sprawdzi się również na #Wielkanoc jako alternatywa dla przesłodzonych mazurków. Będziesz potrzebować ok 10 porcji blacha do tarty 31 cm spód mąka pszenna - 220 g masło - 120 g cukier puder - 50 g żółtka - 1 szt lodowata
Wylizany RondelWielkanoc coraz bliżej. Mam dziś zatem kolejną propozycję na wielkanocne śniadanie. A wiadomo, że te Święta to przede wszystkim jajka to są oczywiście jajka. Tym razem faszerowane żółtym serem i konserwowym ogórkiem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSałatka jest szybka, sycąca. Śmiało można ją przygotować na imprezę, do obiadu zamiast ziemniaków lub jako zwykłą przekąskę. Można ją także serwować na ciepło. W okresie Wielkanocy również może zawitać na świątecznym stole. Najlepiej wtedy dodać kolorowe pisanki i białą kiełbasę . SKŁADNIKI : ziemniaki – 4 sztuki kiełbasa zwyczajna jub jałowcowa– 1 sztuka jajko – 2 sztuki cebula – 1 sztuka ogórek konserwowy
kuchniabellissima.wordpress.comfareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Wielkanoc to okres, kiedy spotykamy się w gronie rodziny i przeżywamy religijne święta. Przygotowania do świąt każdy z nas zaczyna kilka tygodni wcześniej od wiosennego mycia okien czy porządków
Gotuję TestujęTa babka jest rewelacyjna, zadziwia smakiem. Nikt by nie poznał że tam jest szpinak. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Pycha Wykonanie ciasta – jajka
Kuchnia Pokoleńprzygotowane składniki były w temp. pokojowej – inaczej wyjdzie nam zakalec Babka jest miękka, wilgotna i lekko cytrynowa w smaku. Idealna na Wielkanoc i nie tylko! Post Babka jogurtowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeNaskładało mi się w zamrażarce surowych białek ogromnie dużo. Zrobiłam babkę, a one jeszcze zostały! Nie chciałam ich trzymać więcej, bo nowych ciągle przybywa :) Jako że zbliża się radośnie Wielkanoc, przygotowałam takie oto gniazdka! Wypełnione po brzegi kremem oreo, zdobione marcepanowymi jajeczkami.Cieszą oko, ale też podniebienie. Składniki na bezy: 8 białek szczypta soli 350g drobnego cukru kryształu 1 łyżka
Kuchnia w czekoladziewędzone ryby to sprawdzone połączenie. Wszyscy chyba znają, i przeważnie lubią, pasty rybno jajeczne , przygotowywane właśnie z wędzonych ryb, np. makreli lub szprotek, i ugotowanych na twardo jaj. Na Wielkanoc też możemy wykorzystać to połączenie i podać jajka właśnie z wędzonymi szprotkami. Jestem pewna, że zasmakują Wam tak bardzo jak mnie i moim domownikom. Jedynym problemem jest oddzielenie samego, czystego
Smaczna PyzaKupiłam genialną marchewkę (taką słodką pyszną, ekologiczną i brudną, bo prosto z pola) i inne certyfikowane produkty. Po powrocie do domu postanowiłam odświeżyć przepis na tort marchewkowy . Zbliża się Wielkanoc, więc uznałam, że moment jest wręcz idealny a moja rodzina nie miała nic przeciwko. Wielkanocny torcik marchewkowy Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytpasem Wielkanoc, pora pomyśleć o wypiekach. Dziś proponuję Wam cytrynowe babeczki do koszyczka. Z podanych proporcji wychodzi ok.12 sztuk. Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego 200 ml mleka odrobina olejku cytrynowego 1 niepełna szklanka cukru 180 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny szczypta soli Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki powinny mieć
Kuchnia domowa AniWkrótce Wielkanoc, więc już pora pomyśleć o świątecznych wypiekach. Dziś mam dla Was przepis na pyszne makowo- bakaliowe babeczki do koszyczka. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a efekt końcowy jest znakomity. Polecam gorąco !!! SKŁADNIKI: 200 ml mleka, 100 ml oleju, 2 jajka, 2/3 szklanki cukru pudru, 1,5 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki suchego maku
Tradycyjna kuchnia KasiFlaczki to jedna z naszych ulubionych zup. Zawsze gotuję ją w większej ilości przed Wielkanocą , czy Bożym Narodzeniem i wekuję, bo nic tak nie smakuje podczas rodzinnych imprez, jak bulionówka wypełniona aromatycznym wywarem. Osobiście uwielbiam kiedy są to flaczki mięsne, chociaż pokusiłam się kiedyś o wersję typowo wegetariańską , i także bardzo nam posmakowały. Dziś jednak mam wersję dla tych, którzy
Poezja Smaków - blog kulinarny