Przepis na : śniadanie
Wielkanoc już niedługo, czas pomyśleć w jakiej formie w tym roku podamy nasze poświęcone jaja. Proponujemy wersję z awokado i posiekanego szczypiorku. Lubicie? Jajka z awokado (Podpatrzone u Kwestia Smaku) Składniki: 1 dojrzałe awokado 4 ugotowane jajka 1 mały ząbek czosnku 1 mała cebulka 4 jajka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka gęstego jogurtu 1 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Czosnek i cebulkę drobniutko siekamy. Z awokado usuwamy pestkę, wyjmujemy miąższ i drob... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Pewnego razu moja córka przedstawiła pomysł, aby opisać moją kuchnię w Internecie. Nigdy nie myślałam, aby chwalić się przed światem tym, co tworzę na blacie kuchennym, w piekarniku, czy na patelni, jednak po namowach Ani i wysłuchując jej argumentów stwierdziłam, że może to nie taki zły pomysł. Postanowiłyśmy wspólnie założyć bloga. Chciałabym, aby wiedza na nim zawarta okazała się dla Ciebie przydatna i przyczyniła się do powiększenia Twojego menu. Gotuję, smażę, piekę w różnorodny sposób, ale przede wszystkim zdrowo. Zapraszam Cię do mojej kuchni.
- Mama