
Przepis na : śniadanie
Wielkanoc już niedługo, czas pomyśleć w jakiej formie w tym roku podamy nasze poświęcone jaja. Proponujemy wersję z awokado i posiekanego szczypiorku. Lubicie? Jajka z awokado (Podpatrzone u Kwestia Smaku) Składniki: 1 dojrzałe awokado 4 ugotowane jajka 1 mały ząbek czosnku 1 mała cebulka 4 jajka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka gęstego jogurtu 1 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Czosnek i cebulkę drobniutko siekamy. Z awokado usuwamy pestkę, wyjmujemy miąższ i drob... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Pewnego razu moja córka przedstawiła pomysł, aby opisać moją kuchnię w Internecie. Nigdy nie myślałam, aby chwalić się przed światem tym, co tworzę na blacie kuchennym, w piekarniku, czy na patelni, jednak po namowach Ani i wysłuchując jej argumentów stwierdziłam, że może to nie taki zły pomysł. Postanowiłyśmy wspólnie założyć bloga. Chciałabym, aby wiedza na nim zawarta okazała się dla Ciebie przydatna i przyczyniła się do powiększenia Twojego menu. Gotuję, smażę, piekę w różnorodny sposób, ale przede wszystkim zdrowo. Zapraszam Cię do mojej kuchni.
- Mama