Kawa inka z czekoladowo - karmelowymi smakami Kawa inka, towarzyszy mi od najmłodszych lat, pamiętam, kiedy byłam dzieckiem i co dziennie piłam zbożową naturalną pyszną Inkę, czasem
Mój pomysł naRokietta siewna czyli rukola - właściwości odżywcze Rukola jest pochodzenia śródziemnomorskiego i należy do rodziny kapustowatych. Ma bardzo charakterystyczny smak, lekko orzechowy i pikantny.
Mój pomysł naZapiekany makaron z cebulą, jajkiem i pietruszką Przepis na tak podany makaron znalazłam w starej książce kucharskiej z 1988 roku. Pomyślałam, czemu nie zobaczymy co
Mój pomysł naSmaczna, gęsta kasza manna na mleku z tartym jabłkiem z dodatkiem cynamonu i cukru waniliowego Dzisiejsze śniadanie to powrót do smaków dzieciństwa mojego męża. Któregoś dnia
Mój pomysł naWspaniałepromienie wrześniowego słońca w ten pierwszy dzień jesieni - tak Poznań wita złocisto-brązową pannę, zwiastun opadających liści i nadchodzacej deszczowej aury. Nie lubię, ale
W kuchni Karmel-itkiokazję skosztować. Lokali jest całkiem sporo, więc dla każdego coś miłego! :) Wegański WROCŁAW VEGA bar wegański ul. Rynek 27 A VEGA - najstarsza wegańska knajpa w Polsce. Początkowo z opcjami wegetariańskimi, ale obecnie posiada tylko kuchnię wegańską. Całkowite centrum Wrocławia. Jedyna chyba knajpa wegańska w centrum czynna od godzin porannych (pon-pt od 8.00, sb-nd od 9.00). Uratowała nas ostatnio(...)Porcje zamówiliśmy małe, ale i tak były duże i najedliśmy się do syta. Więcej opcji z menu Ahimsy zdecydowanie jeszcze przed nami :) Baszta ul. Kraińskiego 14 Baszta to tajska wegetariańska i wegańska knajpka. Mieści się niedaleko Wyspy Słodowej. W swojej ofercie ma zupy, drugie dania oraz desery. Miejsce jest całkiem przytulne i ciekawie zaaranżowane w dość nietypowym budynku. Na stronie
Bananowe PoleMimo, że teraz nie jem mięsa, kiedyś szaszłyki były tym daniem, które jadłam najchętniej. Świetnie sprawdzają się na domowym obiedzie, przygotowane w piekarniku, jak również na
Be Fit Be StrongZapraszam Was do udziału w konkursie, który odbywa się na fanpage'u mojego bloga . Do wygrania 3x zestaw batonów Zmiany Zmiany! :) Jestem już po pierwszej
Be Fit Be StrongMieliśmy nie tworzyć na tym blogu. Mieliśmy zostawić go i zająć się nowym przedsięwzięciem. Ale nie potrafię. Poświęciłam tej stronie ponad
W kuchni Karmel-itkiCoś się kończy, aby inne "coś" mogło się rozpocząć. Tak było tym razem. Kilkutygodniowa ciężka praca, długie godziny spędzone przed komputerem... A wszystko po
W kuchni Karmel-itkiPrawdziwe tropiki - termometry pokazują powyżej 30 stopni Celsjusza, a prognozy zapowiadają większość sierpnia i początki września równie upalne. Przy takiej pogodzie
W kuchni Karmel-itkiTo już pierwszy dzień sierpnia! Jak ten czas pędzi! Dopiero co był maj, czerwiec. Ten lipiec minął tak, jakby go nie było. Dlaczego kiedy mamy wolne
Be Fit Be StrongKtoś mógłby mi zarzucić profanację francuskich klasyków. Cydr? Jak tak można?! W końcu jakość dodanego alkoholu odzwierciedla się w potrawie, a cydr nijak się
W kuchni Karmel-itkiMoja przygoda z batatami zaczęła się stosunkowo późno. Bo choć od ponad pięciu lat prowadzę tutejszą "kuchnię", to dopiero jakieś dwa i pół roku
W kuchni Karmel-itkiKalmary i inne owoce morza. Temat tabu przez dłuższy czas i dla mnie, i dla Karmele-ona. Początki zawsze są trudne
W kuchni Karmel-itki