Zapiekany makaron z cebulą, jajkiem i pietruszką Przepis na tak podany makaron znalazłam w starej książce kucharskiej z 1988 roku. Pomyślałam, czemu nie zobaczymy co z tego wyjdzie, troszkę przepis urozmaiciłam swoimi smakami, i tak o to powstała smaczna zapiekanka. W książce było napisane, że jest to pasztet z makaronu al'a ryba, ani mi to pasztetu nie przypomina ani nie smakuje jak ryba. :) Dlatego dla mnie to po prostu smaczna zapiekanka. :) Miłego popołudnia dla wszystkich ... Przepis: Składn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Zapraszam również na strone na facebooku https://www.facebook.com/kuchniavegetarianki/