kukurydzy. Pochodzi z Brazylii i jest bardzo smaczny. Jest najczęściej wybieranym pożywieniem wśród ludności Afryki. Nie uczula, nie powoduje żadnych interakcji z żadnym innym produktem, mogą go zajadać bezglutenowcy, weganie i wegetarianie i kto tylko sobie zamarzy. Nie powinno się go jeść na surowo lecz zawsze po przetworzeniu. Maniok bogaty jest w witaminy, minerały i węglowodany. Dziś przedstawiam placki
Moje Małe Czarowaniesałatkę na pewno polubią weganie i wegetarianie oraz wszystkie osoby lubiące zdrowe sałatki i oczywiście czerwone buraczki. Jest prosta a zarazem wykwintna, podana z uprażonymi pestkami dyni, orzechami włoskimi oraz delikatnym dipem buraczkowo-pomarańczowym. Możecie ją również podać na wielkanocny stół. Przygotowując ją zainspirowałam się przepisem znanego francuskiego szefa kuchni Régisa Marcona (jego restauracja posiada trzy gwiazdki Michelin, piszę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZapowiadana sałatka w poście: Sałatka do pracy i savoir-vivre... ❗ Jeśli jeszcze nie jesteś to od czasu do czasu bądź wegetarianinem... 💛 a nawet weganinem💚 ... 😀 A jeśli masz pracę intelektualną to takie posiłki na pewno wpłyną pozytywnie na skupienie i ilość energii... 🔥 Składniki: brokuł rzodkiewka zielony groszek pomidor kapusta pekińska czarnuszka pestki słonecznika
Dieta Rozdzielna i Zdrowieprzeciwnie w poradnikach savoir-vivre zalecane❗ jest by na lanczu biznesowym z kontrahentem nie zamawiać mięsa, gdy Twój klient, dostawca czy kooperant jest wegetarianinem, a tym bardziej jak jest weganinem... 😀 Link do przepisu: Tu będzie bezpośredni link do przepisu na naszym blogu: Dieta-Rozdzielna.blogspot.com Już dziś!!! Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA Subskrybuj
Dieta Rozdzielna i Zdrowierozgrzewającej i bardzo sycącej zupy warzywnej z południa Indii serwowanej tam... na śniadanie. Przygotowałam spory garnek, więc będzie jeszcze na jutro po pracy 😊 To jednogarnkowe danie polecam nie tylko weganom i ludziom unikającym glutenu. Składniki (na 5-6 porcji): 130 ml czerwonej soczewicy 2 łyżki oleju kopiasta łyżeczka przyprawy sambar 2 marchewki 4 ziemniaki 1 średnia pietruszka 400 ml mleka
Weekendy w domu i ogrodzienaszego funkcjonowania... 💚 P.S. Nie wiem jak wam ale mnie się kawałki selera naciowego kojarzą z krewetkami... 😁 Składniki: 7 łodyg selera naciowego puszka ananasa puszka kukurydzy łyżka natki pietruszki majonez (weganie użyją swojego majonezu wegańskiego) Wegańskie krewetki Przygotowanie: Łodygi selera myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w 0,5cm talarki. Ananasa odsączamy z syropu i kroimy w słupki
Dieta Rozdzielna i Zdrowieczyli ketchup z tabasco i sokiem z pomarańczy. Polecam :) Przepis na falafel bez gotowania ciecierzycy, pochodzi z ksiażki Marty Dymek, “Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan”. falafel: 400 g suchej ciecierzycy mała cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry 3/4 łyżeczki cynamonu 0/5 łyżeczki chili 0/5 łyżeczki sody
Mienta blogkanapkę by zjeść i było rewelacyjne... Jest też świetnym dodatkiem do spaghetti i ma uniwersalne zastosowanie: jest dla tych co jedzą wszystko jest dla wegetarian jest też dla wegan jest dla osób na diecie bezglutenowej ... ❗ I przede wszystkim szybkie w zrobieniu, a jeszcze szybsze w przygotowaniu kanapek... 😀 Nie wiem czy pesto jest modne, czy pesto jest trendy, i czy można
Dieta Rozdzielna i Zdrowieczyli ketchup z tabasco i sokiem z pomarańczy. Polecam :) Przepis na falafel bez gotowania ciecierzycy, pochodzi z ksiażki Marty Dymek, „Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan”. falafel: 400 g suchej ciecierzycy mała cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki mielonego kuminu łyżeczka mielonej kolendry 3/4 łyżeczki cynamonu 0/5 łyżeczki chili 0/5 łyżeczki sody
Mienta blogUsuwanie Cukru , w którym tym razem znalazły się przepisy w 100% wegańskie i bez cukru. Dziewczyny jak zwykle dały popis swoich umiejętności i stworzyły prawdziwe kulinarne cuda, specjalnie dla wegan i wszystkich osób, które są ciekawe nowych przepisów. W tym wydaniu ( tak jak w poprzednim ) też miałam swój udział i wymyśliłam tym razem przepis na bardzo proste, bezglutenowe ciasteczka jaglane
Fitkotkarobie mogłabym napisać duuużo, ale nadmienię jedynie, że posiada on wiele wartości zdrowotnych i warto go włączyć do swojej diety. Korab pod każdą postacią nadaje się dla dzieci, alergików, wegan, wegetarian, diabetyków, osób na diecie bezglutenowej, czy ludzi prowadzących aktywny tryb życia. To idealny zamiennik kakao. Tu moje przepisy, w których wykorzystałam karob - klik , a tu propozycje z kakao
Di gotujedelikatnie chrupiące z zewnątrz i posiadają mięciutkie wnętrze, które idealnie komponuje się z dodatkiem kremu czekoladowego. Zresztą posypane cukrem pudrem także znikają ekspresowo. Doskonale sprawdzą się w przypadku wegan oraz alergików, ponieważ nie zawierają jajek oraz mleka. Koniecznie spróbujcie. Polecam! (około 50 sztuk - w zależności od wielkości) 400g mąki pszennej 100g cukru 100 ml wody 50 ml oliwy 1 banan
Di gotujeNie jest to klasyczny tort. Chciałam, żeby był zrobiony z przyjaznych maluchowi składników. Tak powstał tort dla alergika z migdałowo-fasolowego ciasta przełożonego owocami i wykończonego
Dieta bez mlekaPyszne ciasteczka, które przygotujecie w ekspresowym tempie! Pełne mikroelementów i odpowiednie dla wegan. Doskonałe na przegryzkę dla naszych pociech. Składniki: mąka pszenna 2 i 1/4 szklanki, płatki owsiane 1 i 1,4 szklanki, bakalie 200 g, margaryna 250 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, cukier 1 szklanka, Sposób przygotowania: Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek
kulinarne odsłony patirównież idealnym daniem popisowym na kolację z przyjaciółmi. Kąski posypane sezamem i szczypiorkiem pięknie się prezentują i znikają w błyskawicznym tempie z miski. Jest to rewelacyjna opcja dla wegan i wegetarian, wystarczy użyć mleka roślinnego w przepisie. Ale gwarantuję Wam, ze nawet zatwardziali mięsożercy zakochają się w tych kąskach! 😋 SKŁADNIKI: 1 kalafior 1 szklanka mąki (dowolnej) 1 szklanka mleka
Słodko-Słony Świat Ilony