spełnia naszych oczekiwań. Do wywaru warto dodać odrobinę kapusty włoskiej albo w zastępstwie kilka główek brukselki lub różyczki brokułu. Dopełnieniem będzie odrobina tłuszczu w postaci ulubionej oliwy (w przypadku wegan) lub sklarowanego masła. Dodatkiem mogą być właśnie kładzione kluski domowej roboty. A gdy nam się rosół znudzi, na jego bazie możemy przygotować dowolną zupę. Gotując rosół nie należy się spieszyć
wege i kropkawlewamy do naczynia, w którym ułożyliśmy kalarepki. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 35-40 minut (kalarepki mają być miękkie i jędrne). Smacznego :) P.S. Propozycja dania dla wegan: ser biały zastąpić serkiem tofu
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedeser - pudding z tapioki przygotowany na mleku kokosowym polany musem z mango i podany z malinami oraz borówkami. Świetne połączenie smaków ♥ Ponadto pudding będzie idealną słodką przekąska dla wegan i osób, które nie tolerują glutenu. Zachęcam do przygotowania :) Składniki na 3-4 porcje: pudding z tapioki 2 szklanki mleka kokosowego (nie mylić z mleczkiem kokosowym z puszki!) 1/2 szklanki
Ugotowaćwersja... z pewnością nie raz do niej powrócę. Oczywiście do tofucznicy dodałam również szczypiorek i podawałam ją z pomidorami, bo bez nich ani rusz! Super śniadanie na ciepło dla wegan i nie tylko. Smacznego :-) Składniki: ser tofu zwykłe 200 g, posiekany szczypiorek 3 łyżki, rzodkiewka 2 szt, pieczarki 10 szt, olej do smażenia, kurkuma mielona 3/4 łyżeczki, sól i pieprz
kulinarne odsłony patitruskawkami i oblałam galaretką...Idealne ciasto na lato💛💛💛 Masa z kaszy jaglanej jest dosyć muląca, więc ciasto doskonale komponuje się ze świeżymi truskawkami i galaretką. Jagielnik odpowiedni jest dla wegan i osób na diecie bezglutenowej. Takie ciasto można jeść bez wyrzutów sumienia 😃 Zapraszam moi drodzy na przepis oraz na stronę Uczymy jak słodzić Składniki (tortownica 24 cm): spód
kulinarne odsłony patiBudyń w wersji wegan – bez jajka. Bezglutenowy – bo przygotowany na skrobi z mąki z manioku. Ciekawy w konsystencji bo nie dosyć, że maksymalnie gładziutki i kremowy, to jeszcze o strukturze… żelków. Samodzielne zrobienie galaretki truskawkowej na wierzch deseru to też nie problem! Tapioka to skrobia z bulw manioku. Ma niewiele białka, trochę łatwo strawnych węglowodanów. Nie uczula – jest hipoalergiczna
Karo in the Kitchenbardzo smaczne, a poza tym możemy je podawać jako zdrową przekąskę. Zupę kukurydzianą zrobiłam na wywarze z samych warzyw, więc jest odpowiednia zarówno dla wegetarian jak i dla wegan. Do zupy polecam również podać chrupiącą czosnkową bagietkę. Zapraszam na przepis :-) Życzę miłego gotowania :-) Składniki: kukurydza Bonduelle 1,5 puszki, marchew 2 szt, ziemniak
kulinarne odsłony patigotowania na parze, aby zmniejszyć pojemność głównej misy. Ustawić obroty:6 czas: 30s. Zmiksować. Co to będzie? 🙈 Zaglądajcie jutro na bloga - będzie pysznie 😍 ____ #teamtefal #recipe #cookyourself #yummy #delicious #suprise #wegan Post udostępniony przez Cook Yourself (@cookyourself) 18 Cze, 2017 o 11:12 PDT Przygotowanie tradycyjne: Twardą część schłodzonego mleczka kokosowego umieścić w misce i ubić na sztywno. Dojrzałe awokado rozgnieść
CookYourselfchrupiącymi płatkami kokosowymi. Wspaniała alternatywa na drugie śniadanie albo na podwieczorek. Do tego bez grama cukru, więc idealna przekąska dla osób będących na diecie. Aha wspomniałam, że wegetarianie i weganie również mogą z tego przepisu skorzystać? Składniki (na 1 porcję): - 0,5 szklanki mleka kokosowego (można użyć napoju lub rzadkiego mleczka kokosowego w puszce) - 2 łyżki nasion chia
CookYourselfCoraz szerzej znane tofu- twarożek sojowy, często spożywany przez wegetarian i wegan. Jest źródłem cennego białka i wielu składników mineralnych m.in. wapń, żelazo, potas, fosfor. Występują dwa rodzaje tofu – twarde i tzw. silken tofu, czyli delikatne, jedwabiste. Do tego przepisu polecam użyć tego pierwszego typu, ponieważ jest bardziej zwarte. Sos jest na bazie mleka kokosowego. Trzeba pamiętać, aby użyć
JaglusiaKotleciki, które podbijają serca nie tylko wegan i wegetarian- a również mięsożerców! Wszystko za sprawą wędzonej papryki, która nadaje im bardzo orginalny smak. Zrobiłam ich tak dużo, że wraz ze współlokatorką jadłyśmy je przez trzy dni- za każdym razem rozpływały się w ustach. SKŁAD: szklanka czerwonej soczewicy 5 młodych ziemniaków 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki
healthy dreamsporcje: 1/2 szklanki kaszy jaglanej (100 g) 2 szklanki mleka ryżowego szczypta soli 1 mały banan do podania truskawki, maliny, borówki miód (lub syrop klonowy - w przypadku wegan) do smaku Kaszę przesypać na sitko, przepłukać wodą i przelać wrzątkiem. Przygotowaną kaszę wsypać do garnuszka. Zalać 1 szklanką mleka ryżowego i posolić. Gotować kilkanaście minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając
Ugotowaćokazję wypróbować dzięki firmie HILCONA , W ofercie znajdziemy wiele wariantów pierożków tortelloni z przeróżnymi farszami, ravioli, gnocchi, gotowy makaron fetuccine , sosy a także warzywne burgery idealne dla wegan. Każdy znajdzie coś dla siebie! Plusem tych dań jest to, że są gotowe do spożycia. Wystarczy podgrzać, przygotować szybki sos i gotowe! Szczerze mówiąc ja unikam takich gotowych dań
Radość kipiąca uśmiechem.Soczewica to warzywo strączkowe, które jest doskonałym zamiennikiem mięsa dla wegan i wegetarian. Zawiera w sporych ilościach białko, witaminy z grupy B, potas oraz kwas foliowy. Poza tym jest źródłem żelaza cynku i wapnia. To nie koniec jej zalet, otóż jedzenie soczewicy zapobiega anemii, nadciśnieniu oraz miażdżycy! S oczewica zapewni nam uczucie sytości na długi czas
kulinarne odsłony patiobiad meksykańską zupę z wołowymi pulpetami. Meksykańska zupa jest bardzo sycąca, więc myślę że nie będziecie potrzebować dodatkowo drugiego dania. Wierzch zupy możecie posypać startym serem żółtym 😊 Wegetarian i wegan, zapraszam na wersje bezmięsną, wystarczy tylko nie dodawać pulpecików, ponieważ wywar jest bez dodatku mięsa. Polecam :-) Składniki: cebula 1 szt, pieczarki 350 g, papryka czerwona 1,5 szt, kukurydza
kulinarne odsłony pati