piekarnik. Orzechowe ciasto, które chcę Wam dzisiaj pokazać ma wiele zalet – jest bez pieczenia, jego przygotowanie zajmuje nam jedynie nieco ponad pół godziny, jest odpowiednie dla bezglutenowców i wegan. Jedynym minusem jest fakt, że zawiera cukier – lecz można go zastąpić innymi słodzikami, jeśli nie używacie cukru. Ciasto jest idealne dla osób ćwiczących, które to potrzebują sporo kalorii
Via Gustoktórego można dodawać przeróżne warzywa. Mnie najbardziej smakuje zaraz po ugotowaniu, ale jest też dobrym daniem do odgrzania następnego dnia np. w pracy. Nie wyobrażam sobie kaszotta bez sera. Weganom jego smak mogą rekompensować płatki drożdżowe. Składniki : 200 ml kaszy bulgur bulion warzywny (przepis niżej) ok. 100 g selera korzeniowego cebula pół brokuła chili olej do smażenia (3 łyżki
Weekendy w domu i ogrodzieolej do smażenia, czosnek 1 ząbek, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, majeranek 0.5 łyżeczki, sól i pieprz do smaku, Dodatkowo: masło ze smażoną cebulką lub dla wegan i nie tylko: oliwa z oliwek z czosnkiem do polania, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną przesiewamy, dodajemy sól, olej oraz stopniowo wodę tyle ile zabierze ciasto. Ciasto zagniatamy do momentu aż będzie gładkie
kulinarne odsłony patitemu zainteresowałam się dzięki przyjaciółce leczniczym działaniem olejów. Nie jestem pewna czy wspominałam, ale jestem wrogiem wszelkich suplementów i jedyne co zażywam to Wit. B12, na której niedobór cierpią weganie. Wyznaję zasadę, że to co jest nam niezbędne do życia i szczęścia można czerpać z dobrze zbilansowanej diety. Namiętnie jem wszelkiego rodzaju surówki i sałatki. Do dziś pamiętam imprezę Miski
greenscarfZapraszam Was kochani na ciasto dyniowe z żurawiną, orzechami włoskimi i pomarańczą. Ciasto jest niezwykle aromatyczne i wilgotne. Dodatkowo odpowiednie jest dla wegan. Aby wzbogacić aromat ciasta, dodałam do niego również przyprawy korzenne, które kojarzą mi się z porą jesienno- zimową...uwielbiaaam. Ciacho jest proste do zrobienia, a poza tym szybkie i co najważniejsze- smaczne 😊 Składniki: mąka pszenna
kulinarne odsłony patiziemniaczanej - 3/4 łyżki carnej soli Kala Namak (zwykłej mniej) - świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - 4 plastry boczku (można pominąć, ale to właśnie on nadaje super smaczku kotletom, dla wegan i wegetarian polecam dodatek wędzonej papryki) - olej do smażenia kotletów i podsmażania cebuli (u mnie kokosowy bezzapachowy) - bułka tarta do obtoczenia kotletów Drobno pokrojony boczek wysmażam na suchej patelni. Przekładam
Smaczne Zdrowedość, że będzie pysznie, to i z pałeczkami pójdzie łatwiej. Widelcem też, ale zabawa już nie taka. Uwierzcie, że tofu smażone z brokułem, to danie nie tylko dla wegan lub wegetarian. Zdecydowanie każdy może spróbować i się rozsmakować (mam nadzieję). W mojej wersji użyłem do posypania potrawy czarnuszki. W ostatnim momencie przeszukałem nerwowo spiżarnię w poszukiwaniu sezamu (przecież był
zadanie-gotowaniepasty hummus. Ciecierzyca jest jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka, z historią sięgającą tysiące lat wstecz. Jej nasiona zawierają aż 25% białka, stanowiąc nieodzowny składnik diety wegetarian i wegan. Zapraszam również na stronę internetową Rolnik - https://rolnik.pl/oferta/rolnik/warzywa-konserwowe/cieciorka/cieciorka-konserwowa-425ml/ Składniki : 1 puszka cieciorki Rolnik 400 g makaronu kolorowe muszelki 1 mała cebula 2 ogórki kiszone 3 plastry
Sama słodycz i szczypta chiliHindi – pierwsza w Rzeszowie i okolicach i, jak na razie, jedyna indyjska restauracja z prawdziwego zdarzenia. Jedzenie bardzo dobre, kolorowe i bardzo dużo propozycji dla wegetarian i wegan (są specjalnie oznaczone, tak samo jak dania bezglutenowe). Kelnerzy dobrze poinformowani, wiedzą, co zaproponować i kiedy podać jedzenie. Restauracja znajduje się na ul. Mickiewicza tuż przy rynku (w miejscu dawnej Kryjówki
Qlinarnie i Qlinarniedetale, piękne zdjęcia i kompozycje zdjęć. Książka ma idealny format, można ją włożyć do torebki i zabrać ze sobą. Znajdziecie w niej inspiracje na pełnowartościowe posiłki dla wegan, wegetarian, witarian i wszystkożerców. David wyznaje zasadę – jak najwięcej warzyw, jak najmniej węglowodanów. Ma 192 strony i następujący podział na rozdziały: I Moja kafejka, moje jedzenie i ta chłodniejsza pora roku
Moja pasja smakupasty hummus. Ciecierzyca jest jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka, z historią sięgającą tysiące lat wstecz. Jej nasiona zawierają aż 25% białka, stanowiąc nieodzowny składnik diety wegetarian i wegan. Wszystkich zainteresowanych produktami tej firmy zapraszam na stronę internetową - KLIK Składniki : 3 szklanki maki pszennej + do podsypania łyżeczka soli 1 jajko 2 łyżki oleju około 3/4 szklanki ciepłej wody
Sama słodycz i szczypta chiliowsianymi. Są dość syte, więc rewelacyjnie sprawdzą się na drugie śniadanie do pracy lub umilą jesienne wieczory z książką i herbatą. Nie zawierają w sobie jajek, dlatego zadowolą także wegan (w przypadku użycia odpowiedniego tłuszczu i słodzidła). Użyte przeze mnie bakalie w postaci orzechów włoskich i żurawiny możecie wymienić na to, co akurat macie w szafkach. Inspiracja: Jadłonomia Składniki
Fabryka pomysłówsosik, a mianowicie pomidorowy z brokułami. Uwielbiam makaronu, więc właściwie to mogłabym zjeść go z samym sosem pomidorowym, ale dla uzupełnienia witaminek dodałam również brokuła. Pyszna wersja makaronu dla wegan i wegetarian. Zapraszam 😊 Składniki porcja dla 1-2 osób: sos: pomidory 3 szt, cebula pół szt, czosnek 1 ząbek, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, sos sojowy pół łyżki, bazylia suszona
kulinarne odsłony patiodżywczej. To właśnie białko jest głównym materiałem budulcowym kości, mięśni i skóry. Poza tym jest niezbędnym składnikiem każdej diety. Z tego powodu hummus jest świetną potrawą dla wegetarian i wegan– dostarcza im wartościowego białka roślinnego Rośliny strączkowe, do których zalicza się cieciorka, są polecane osobom o podwyższonym poziomie cholesterolu. Jeśli jesteś jedną z nich, powinnaś pomyśleć o włączeniu hummusu
Swojskie jedzonkosałatką z papryki i focaccią z szalotkami a rezultat był wyśmienity. Pyszny obiad wjechał na stół ku uciesze domowników. Jadacie mięso? jakie najczęściej? czy jesteście wegetarianami lub weganami? Opowiedzcie o tym w komentarzach. A dziś moja propozycja dla mięsożerców. Pierś z kaczki smażona i pieczona. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie