Witajcie :) Weekend daje nam czas na wymyślne jedzenie i możemy dzięki temu poświęcić więcej czasu na gotowanie. Dzisiaj wymyśliliśmy dla Was coś pysznego :) Będąc w markecie
vegetaniefunghetto 1 średniej wielkości brokuł 1/2 sera w typie bałkańskim lub feta kilka plastrów buraczków z zalewy octowej 2 ząbki czosnku garść słonecznika łuskanego 250 ml śmietanki słodkiej 12 % (weganie: śmietanka sojowa) bazylia, oregano, pieprz, ostra papryka Gotowanie zaczynamy od ugotowania brokuła tak, aby był kruchy nie miękki. Przelewamy go zimną wodą, aby schłodził się nieco. Przekładamy do głębokiego naczynia(...)blendujemy na gładką masę. Następnie wstawiamy makaron i gotujemy al dente, a w tym czasie dokończymy sos. Została tylko jedna czynność. Należy pesto przełożyć do rondelka i wlać śmietankę (weganie modą zamienić to na wodę lub śmietankę sojową), a następnie zagotować. Powstały sos przelewamy do odcedzonego makaronu i dobrze mieszamy, aby pokrył cały makaron. My zawsze dodatkowo polewamy całość delikatnie
vegetanieWitajcie :) Wegański gulasz ! Co Wy na to ? Lubimy takie misz-masze z warzyw. Dzisiaj prosty w formie, ale za to wyśmienity w smaku. Wystarczy kilka prostych
vegetanieHej kochani po weekendzie :) Naszła nas dzisiaj ochota na ciasto francuskie i proszę :) Lecimy do marketu, a tu promocja na ciasto, jakby wiedzieli, że planujemy coś
vegetanieHej :) Idealna zupa na zimę i jesienną pluchę. Dzisiejsza propozycja to zupa cebulowa w naszej wersji. Zapewne nie wszyscy z Was gustują w zupie z cebuli
vegetanieWitamy :) W weekend zawsze mamy więcej czasu, więc możemy przygotować jakieś fajne danie wymagające nieco więcej pracy, niż na co dzień w tygodniu, kiedy to jesteśmy
vegetanieHej :) Piątek 13-go, brzmi okropnie brrrrr :) Jesteście przesądni ? Unikacie ryzyka w takie dni ? My nie bardzo :) Zawsze wysyłamy kupon totolotka w takie dni, żeby przyciągnąć
vegetanieHej :) Weekend za nami. Walentynki zapewne udane ? Czas wracać do zwykłych zajęć w pracy, w domu. Dzisiaj pomysł na chili z sojowymi kotletami i do tego
vegetanieHej kochani :) Jako zapaleni pierogarze mieliśmy ochotę na nową wersję pierogów. Dumaliśmy, dumaliśmy i wyszło fajnie. Czy dla Was pierogi to też najlepsza potrawa ? My bez
vegetanieHej kochani :) Dzisiaj szybciutki przepis na makaron penne w kolorach Włoch. Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie i dzisiejsza inspiracja jak w tytule "Tri colore", czyli trzy
vegetanieHej :) Dzisiaj post bez szczególnego wprowadzenia, bo piątek, wychodne nam sie trafiło i trochę mało czasu :) Nie prezentowaliśmy Wam żadnych wypieków warzywnych i tu inauguracja babki
vegetanieHej wszystkim :) Ostatnio robiliśmy fajną babkę z marchewki, pietruszki i innych składników, i pomyśleliśmy dlaczego nie zrobić hummus o podobnym składzie. Jeśli lubicie lekko słodkawe pasty
vegetanieminut. W tym czasie ryż powinien wchłonąć całą wodę. Czerwony ryż można podsmażyć właściwie z dowolnymi składnikami, np. kawałkami piersi indyka . Tym razem przygotowałem go w wersji wegetariańskiej - z kapustą Pak Choi i papają. Papaja, czyli melonowiec właściwy, to pochodząca z Ameryki Środkowej bylina dorastająca nawet do 10 metrów wysokości. Owocem jest jagoda długości(...)pomarańczowawym miąższu. Owoc ma słodkawy, korzenny smak. Można go używać do wielu potraw, zarówno wegetariańskich, jak i mięsnych. Nadaje się też jdo sporządzania marynat do mięs - zawarte w miąższu enzymy rozluźniają włókna i sprawiają, że mięso staje się bardziej miękkie po przygotowaniu. Do sałatki owocowej papaję należy dodać tuż przed podaniem - te same enzymy sprawiają bowiem, że inne owoce szybko
W SMAKudało się. Trzeba mieć trochę czasu (ponad godzina wykładu), trochę spokoju i ... być przygotowanym na wzięcie czerwonej pigułki. Moim zdaniem to najlepszy materiał na POCZĄTEK: 101 POWODÓW BY ZOSTAĆ WEGANINEM - napisy pl Drugi wykład, który powinien zobaczyć każdy człowiek na tej Ziemi: GARY YOUROFSKY - Inspirujący wykład, który może zmienić Twoje życie I na dziś to tyle a moje kolejne wpisy(...)będą zawierały już tylko pozytywne linki i - mam nadzieję - wsparcie w stawianiu pierwszych kroków przez świeżo upieczonego weganina :) TRZYMAJCIE SIĘ! (zwłaszcza po obejrzeniu tych materiałów
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEsmakowe, jakie próbowałaś, to… Połączenie sandacza z gruszkami.Gotowanie dla kogo sprawia Ci największą przyjemność? Dla najbliższej rodziny i przyjaciół.Ulubiony deser? Truskawki z mascarpone i czekoladą.Dania mięsne, czy wegetariańskie? Wegetariańskie.Przygotowanie jakiej potrawy było dla Ciebie najtrudniejsze? Przygotowanie wszelkich potraw mięsnych. A oto moje pytania:1. Twoja ulubiona książka kucharska?2. Jaka była Twoja największa wpadka kulinarna
Magiczna kuchnia Darii