pokombinować z czerwoną fasolą i wyszły pyszne. Nawet z wyglądu podobne do mięsnych burgerów. Dodatek czerwonej papryki i cebuli sprawił, że były jeszcze ciekawsze w smaku. Polecam eksperymentowanie z wege burgerami. Składniki: 8 bułek 1 pomidor kilka plasterków ogórków z curry (lub innych) 8 plasterków sera 8 listków sałaty 2 puszki czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula
Pasja Smakumuzyki" 3. Życiowa piosenka - Indios Bravos "Pom pom" 4. Ulubiony deser - lody ze świeżymi owocami 5. Jeżeli jesteś mięsożercą to co przygotujesz mając wegan na obiedzie, a jeżeli jesteś wege, to co przygotujesz mając mięsożerców na obiedzie? Jestem mięsożercą - dla wegan przygotowałabym ukochaną jaglankę z kolorowymi warzywami na pikantnie :) 6. Ulubiony owoc - truskawki 7. Twoje życiowe motto to - Jeśli masz
Sajkofanka smakusłodko, z bananem i bakaliami. autorka: tysiagotuje | blog: Moja Mała Pasja 69. Ryżowe zapiekanki jabłkowe. autorka: Rudzielec | blog: Smakuję życie 3. Pudding ryżowy jak kleik. autorka: Marilyn | blog: Śniadania Wege Futrzaka Ryż zapiekany z jabłkami. autorka: nogawkuchni | blog: nogawkuchni.blogspot.pl Tarta ryżowa, rijstaart autorka: dariozka91 | blog: wyznania kulinarne Dariozki Pudding ryżowy autorka: Maggie_pal | blog: Co siedzi w garnku ? Ryż
Mia Cucina Sofietałyżki cedzakowej - ostrożnie ). Ostudzić. Na patelni rozgrzać olej i smażyć Topinambur na rumiano z obu stron tak by plasterki były równo zrumienione. Podawać posypany natka pietruszki jako składnik dań wege lub jako Dodatek do II Dań. * Taki podsmażony smakuje jak skrzyżowanie ziemniaka z młodą kalarepką. Bardzo smaczny. Podałam ze smażoną kiełbasą ( śląska
Buniabaje w kuchni**************************** Nie lubię Sylwestra. Na prawdę . Denerwuje mnie . Nigdzie nigdy nie chodzę, bo w miejscu, gdzie znajduje się więcej niż dziesięć nieznanych mi osób czuję się jak
W kuchni Karmel-itkiOdliczanie. 3...2...1... Festiwal fajerwerków rozpoczął się wraz z wybiciem północy. Wielobarwne, o cudownych kształtach świetliki wybuchają na niebie. Ludzie śmieją się, śpiewają tańczą i
W kuchni Karmel-itkiPiątek to już ostatnia chwila na przygotowania do świąt. No może przedostatnia - w końcu jest jeszcze sobota... Dla mistrzów prokrastynacji, czyli zostawiania wszystkiego na ostatnią chwilę
Z notatnika dietetykaWielki Post to czas pokuty przygotowujący nas do przeżycia najważniejszych dla chrześcijan świąt wielkanocnych. Choć post najczęściej kojarzymy z Wielkim Piątkiem tuż przed świętami, Wielki Post
Z notatnika dietetykaOstatnio dość często rzucały mi się w oczy różne pasztety przygotowywane przez blogerów i nie tylko z okazji zbliżających się Świąt, więc i ja postanowiłam upiec
Weekendy w domu i ogrodzieSałatka jarzynowa to w moim domu absolutny klasyk. Nada się na każdą okazję - Wielkanoc, Boże Narodzenie, majówka czy Święto Niepodległości, ale równie często jemy ją bez
Z notatnika dietetykaJajka faszerowane to klasyka na co dzień, i od święta. Przygotować możemy je w zasadzie z dowolnymi dodatkami - z fetą, burakiem, szpinakiem i co jeszcze dusza
Z notatnika dietetyka23.03.2024 Magda Ilość ostatnio pojawiających się przepisów na śniadanie sprawiła, że postanowiłam utworzyć dla Was nową kategorię na śniadanie właśnie, abyście mogli łatwo wyszukać. Ja uwielbiam
Smaczna StronaOstatnio dość często podaję na obiad brokuły i zostają mi głąby. W pandemię przekonałam się, że warto je wykorzystywać. Do tej pory robiłam z nich placki
Weekendy w domu i ogrodzieDomowa ćwikła z chrzanem to dodatek, którego absolutnie nie może zabraknąć na moim wielkanocnym stole. Przygotowanie takiej ćwikły nie zabiera dużo czasu, a warto, ponieważ jest
Z notatnika dietetyka18.03.2024 Magda Chrupiące batoniki domowej roboty są nie tylko pyszne, ale są też gwarancją dobrej zabawy – moje dzieciaki były zachwycone mieszaniem, ugniataniem w pudełku, polewaniem
Smaczna Strona