Ostatnio dość często podaję na obiad brokuły i zostają mi głąby. W pandemię przekonałam się, że warto je wykorzystywać. Do tej pory robiłam z nich placki , a ostatnio przygotowałam pieczeń a la tarciuch . Świetnie sprawdziła się na kanapkach 😋 Składniki : 3 brokułowe głąby różyczki brokułu średni seler korzeniowy duży ziemniak 2 jajka 3 łyżki bułki tartej łyżka suszonych liści kolendry sól pieprz olej Seler obrać i pokroić na kawałki. Głąby obrać ze stwardniałych części. Pokroić na małe kawałki. Kawałki sel... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)