migdałowych 50 g suszonego mango podsumowując na 300 g płatków połowa to bajery, czyli dowolne orzechy, suszone owoce, pestki, nasiona 2-3 łyżki syropu z agawy/ryżowego/daktylowego/melasy *jakiegoś wege płynnego słodkiego lepu Przygotowanie: w garnuszki rozpuść olej kokosowy, dodaj cukier i syrop z agawy. Następnie dodaj płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, posiekane suszone owoce i 50 ml wody
greenscarfhamburgerami z wołowiny. Można go podać dokładnie w tak sam sposób jak wersję mięsną, czyli z wysmażonym boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i keczupem. Lepiej jednak smakuje w wersji wege:) Trzeba przyznać, że ten oryginalny kotlet jest niezwykle aromatyczny, konkretny w smaku i bardzo sycący. Polecamy wszystkim, którzy z dystansem patrzą na wegetariańskie burgery. My też długo uważaliśmy
Niedzielny kucharzświeżym szpinakiem ;) Zawsze staram sie go przemycać w soku lub właśnie pieczonych daniach. Pasztet jest zwarty i kremowy, więc nadaje się zarówno do krojenia jak i smarowania pieczywa. Ja wege pasztety zajadam zazwyczaj na kolację z dodatkiem pikantnej musztardy. Przepis znalazłam na blogu Facet i Kuchnia –>KLIK. Zamieniłam bób na groszek, olej z gorczycy na rydzowy, oraz mąkę
Mienta blognajeść i zjadaliśmy go już w samochodzie. Zanim dotarliśmy do domu, pozostało po nim miłe wspomnienie i pusta torba papierowa W końcu zapragnęłam sama odtworzyć go, w wersji wege oczywiście! I przyznam nieskromnie, że chyba przebiłam w smaku oryginał Chlebek ten świetnie sprawdza się na śniadanie, lunch, a także wesołą imprezę – ja serwuję go pokrojonego w kawałki jak pizzę
Lamarida.plzgłoszone i zaakceptowane przepisy: Penne z brokułami i serem autorka: mopswkuchni |blog: Mops w kuchni Rozgrzewająca zupa wspomagająca odchudzanie autorka: iza10023 |blog: Czarna wisienka Jesienne faszerowane papryki (Wege) autorka: Karkrówka |blog: Karkrówka Surówka z sałaty rzymskiej z czarną rzepą - Cos (Romaine) Lettuce & Black Turnip Salad Recipe - Insalata di insalata romana e rapa nera autorka: Angela |blog
Weekendy w domu i ogrodzielunchboxów. Wystarczy dodać warzywa oraz mięso, aby powstało smaczne danie, które można zjeść zarówno na ciepło, jak i zimno. Jeżeli mięso zastąpicie strączkami np. cieciorką, wtedy powstanie także wersja wege tego dania. Składniki na 6 porcji: 400 g kaszy bulgur razowej Radix-bis 1 kg piersi z kurczaka 1 opakowanie szpinku baby 500 g pieczarek 60 g suszonych pomidorów
Fabryka pomysłówobiad. Serwuję go w różnych wersjach, pomidorowych, serowych, warzywnych (tych jest najwięcej wersji do wyboru, do koloru!), z kurczakiem, wersji czosnkowej z parmezanem lub mięsem mielonym. Dziś wersja wege z warzywami. Dużo pieczarek, cukinia i lubczyk, który podkreśla smak grzybów. Wszystko aromatyczne, doprawione, podane z makaronem i świeżo posiekaną natką pietruszki. Makaron z pieczarkami i cukinią w sosie mascarpone Makaronowe
Zasmakuj KuchniOstatnio mieliśmy okazję spróbować prezentu od Olimpii (dopiero teraz, bo jakoś się zapodział w szafce). Masło orzechowo – kokosowe. Przepyszne… Jak je tak jedliśmy z
slodkokwasnaplzwyczajnie pogryźć. Zupa staje się bardziej atrakcyjna. W dzisiejszej zupie pływają pieczone ziemniaki. Można też dodać podsmażony boczek wędzony, który idealnie tu pasuje, jednak ja chciałam by zupa pozostała wege. Kremowa zupa z selera z pieczonymi ziemniakami składniki: 600 g selera (1 dość duży) 300 g ziemniaków + 500 g do pieczenia 1 cebula sól, pieprz natka pietruszki masło klarowane
Przysmaki Karolkitylko trzy z wielu powodów, dla których warto zamienić mąkę zwykłą na taką z pełnego ziarna. Wczoraj przygotowałam z tego przepisu dwie porcje ciasta, jedną wykorzystałam już i zrobiłam wege pizzę z brokułami, suszonymi pomidorami i parmezanem, z cebulą i posiekaną natkę. Drugą wciąż mam w lodówce i czeka na swoją kolej. Udanych weekendowych wypieków! Pełnoziarniste ciasto
Moja smaczna kuchniaroztopioną w kąpieli wodnej czekoladą, ponownie włóż na 5 minut do zamrażalnika i gotowe! Smacznego! Artykuł Małe co nieco czyli „Michałki” w wersji fit i wege pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfsię rewelacyjnymi pomysłami Marty Dymek z Jadłonomii. Tym razem chodził mi po głowie klasyczny, polski, niedzielny obiad ale jakoś nie miałam ochoty na mięso. W Jadłonomii znalazłam przepis na wege mielone i postanowiłam dać im szansę. Kotlety przygotowuję na bazie kaszy jaglanej i startego kalafiora z dodatkiem sosu sojowego (musi być umami :) ), faszeruję pieczarkami, zapiekam i podaję z ulubionymi dodatkami
Milion Smakówtylko ja u nas w domu lubię takie smaki jak zielone oliwki, kapary i ogólnie wytrawne rzeczy, więc uprzedzam, jeżeli nie znacie tego sera z czasów nie wege, to możecie go nie pokochać Są dwie opcje zrobienia z sodą lub bez, próbowałam obie wersje, ta bez sody jest delikatniejsza w smaku. potrzebujecie: 2 kostek naturalnego tofu pół łyżeczki soli opcjonalnie
greenscarfPasztet wege - warzywny z kaszą. Jako przekąska, ale i jako dodatek do dania głównego. Składniki: 2 saszetki kaszy gryczanej, 2 3/4 szklanki gotowanych pokrojonych grzybów - podgrzybki, 1/4 suchej ciecierzycy, 2 małe marchewki, mała cebula, pietruszka, łyżka posiekanego koperku, łyżka masła, jajko, 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku, 3/4 szklanki bulionu warzywnego Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy (najlepiej całą
Lena Gotujerzeczywistością. Odżywiamy się racjonalnie więc w naszej diecie znajduje się także mięso, które jemy 2 razy w tygodniu. Podstawą są jednak warzywa i coraz częściej doceniamy dietę roślinną. Takie wege pasztety są genialne. Nadają się na obiad czy kolację, można je też zabrać ze sobą do pracy. Kto jeszcze nie upiekł takiego pasztetu to czas to zmienić. Pasztet z fasoli
Przysmaki Karolki