zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:149/1190)

Pizzerinki na brokułowym spodzie 303

Gotujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy bazylią, oregano i ziołami prowansalskimi. Cebulę kroimy w pół-piórka, paprykę i szynkę na mniejsze części, a pieczarki w plasterki. Każdą, podpieczoną pizzerinkę smarujemy sosem pomidorowym, następnie posypujemy startym serem i układamy pieczarki, paprykę, szynkę i kukurydzę.  Temperaturę piekarnika zwiększamy do 220 stopni. Pizzerinki wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut, uważając, żeby

Czerwona Porzeczka
Odchudzone leczo plus recenzja dzikiego ryżu 217

papryki (obojętnie jaki kolor ja użyłam czerwonej i zielonej) 2 puszki pomidorów (wiem, że teraz możemy korzystać ze świeżych polskich, ale poszłam na łątwiznę;p) 2-3 koncentraty pomidorowe (200g w jednym słoiczku, znów będę robić bezpłatną reklamę i napiszę, że najpyszniejsze koncentraty są w markecie NETTO:)) około 700g mielonej piersi kurczaka/indyka gigantyczna cukinia 3 cebule sól, pieprz, zioła(...)trochę potrwać, papryka potrzebuje czasu) na koniec dodajemy koncentraty, przyprawiamy wg. smaku i jeszcze smażymy, żeby nadmiar sosu wyparował leczo najlepiej smakuje na następny dzień kiedy mięso nasiąknie pomidorowym sosem, a wszystkie składniki się przegryzą  ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sadzone w pomidorowym sosie 113

Odżywcze śniadanie lub kolacja. Bomba smakowa. Połączenie żółtka z sosem pomidorowym idealne. Warte grzechu. - 2 świeże jajka - pół szklanki gotowego sosu pomidorowego - szczypta soli, pieprzu i szczypiorku Na gorącej patelni rozgrzej sos pomidorowy, wbij do niego jaja i zmniejsz ogień, niech powoli dojdą. Jak białko będzie ścięte, posól je, popieprz i posyp szczypiorkiem. Podawaj ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO

Pasje Jolki
Dania z makaronem 353

Makaron creste z kurczakiem i brokułem   Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem     Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym     Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym   Zielone spaghetti

Passions hobbies life
Muszelki z fasolką czarne oczko w pomidorach, z grillowaną papryką 173

dwie, jakże odmienne kultury, języki oraz smaki. Składniki -makaron muszelka 5 jajeczny u mnie Czaniecki    -fasola czarne oczko Skworcu -czerwona papryka bardzo dobrej jakości, ECO -puszka pulpy pomidorowej, najlepiej jakby była włoska u mnie Mutti -duża laska swojskiej wędzonej kiełbasy. U mnie z dobrego zródła, robiona jak za dawnych czasów.Aromatyczna, pachnąca, soczysta i krucha -przyprawy(...)szklanej miseczki, zalej oliwą z oliwek , przeciśnij czosnek przez praskę, dodaj listki bazylii.    Wymieszaj i odstaw do przegryzienia na pół godziny. Do miękkiej fasolki wlej pulpę pomidorową, dodaj paprykę i listki bazylii, dosmacz pieprzem, solą. Delikatnie wymieszaj. Dodaj pokrojoną na kawałeczki swojską kiełbasę obraną ze skórki. Zagotuj , przemiszaj, wyłącz.Przykryj pokrywką.Odstaw na bok, aby dwie kultury

Z Kuchni Do Kuchni
Nadziewana papryka 138

papryki ostrożnie wyjmujemy a do pozostałej wody dodajemy koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki i doprawiamy do smaku sola pieprzem i papryką. I tak mamy nadziewane papryki z sosem pomidorowym. Mówię wam – nadziewana papryka jest pycha ! The post Nadziewana papryka appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Pulpeciki z pieczarkami i kiszonym ogórkiem 367

ryż, makaron czy ziemniaki. No i oczywiście jest łatwe do zrobienia Składniki 1 kg mięsa mielonego 1 kg pieczarek 3 cebule 10 ogórków kiszonych 1 jajko duży słoiczek przecieru pomidorowego ketchup sól, pieprz, papryka Przygotowanie: Pieczarki, cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Ogórki możecie obrać ze skórki jeżeli chcecie żeby się mocniej rozgotowały, lub nie obierajcie, wtedy będą(...)potrzeby odrobinę wody. Zagniatamy, aż przestanie lepić się do rąk. Z mięsa formujemy małe kuleczki i podsmażamy na oliwie. Podsmażone warzywa i mięso przekładamy do garnka, dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i 2 łyżki ketchupu. Jeżeli jest mało sosu dolewamy wody. Doprawiamy do smaku. Dusimy razem około pół godziny na małym ogniu. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego ! The post Pulpeciki

Kulinarna Patilogia
Kotlety ziemniaczano - ryżowe. Fajne danie :) 221

sosem pomidorowym. Wypróbujcie ten przepis, bo kotleciki smakują wybornie i są fajną alternatywą dla zwykłych mielonych... Zobaczcie co nam z tego wyszło :)   Kotlety ziemniaczano - ryżowe z sosem pomidorowym. (4-5 osób) Składniki : 6 dużych ziemniaków 1/2 serka bałkańskiego 1 woreczek ryżu długoziarnistego 1 jajko 4 pieczarki pieprz czarny, czosnek niedźwiedzi, przyprawa gruzińska Chmeli Suneli, mąka kukurydziana, otręby

vegetanie
Spaghetti orkiszowe ze szpinakiem i kurczakiem - dietetyczne! :) 187

:) Pychotka! Szybko, łatwo, smacznie, zdrowo! Składniki: mała cebula 2 ząbki czosnku 1 pomidor bez skórki 100 g piersi z kurczaka 2 garści świeżego szpinaku  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego  1 łyżeczka oleju rzepakowego  30-40 g makaronu orkiszowego "wstążki" przyprawy: sól, curry, pieprz cayenne, papryka słodka, zioła prowansalskie  Przygotowanie:  Makaron ugotuj al dente w lekko(...)szpinakiem i pokrojona w kostkę piersią z kurczaka. Przypraw. Wymieszaj. Duś pod przykryciem ok. 15-20 minut. W razie potrzeby podlej odrobina wody.  Po koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy, zamieszaj i pozostaw na gazie 2 minutki.  Podawaj z ugotowanym makaronem orkiszowym

Zdrowie na języku :P
A'la gołąbki z pekinki, ryżu i soczewicy (bez zawijania) 158

łyżeczki szałwii 2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej 2 liście laurowe Sos pomidorowy: 1 litr wody 1 kostka bulionu warzywnego 3 łyżki keczupu pikantnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml śmietany 30% mąka do zagęszczenia Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Sposób(...)Dokładnie wyrabiamy rekami. Na patelni rozgrzewamy olej, z masy formujemy zgrabne kotleciki i po obtoczeniu w bułce tartej smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym. Sos pomidorowy: zagotowujemy litr wody z bulionem warzywnym, dodajemy keczup i koncentrat pomidorowy. Zaprawiamy mąką, aby zgęstniał (można zrobić zasmażkę). Na koniec zabielamy śmietaną. Gołąbki wkładamy do sosu lub polewamy nim bezpośrednio

Kolorowy Przepisownik
Rybna potrawka z ryżem i warzywami 192

przyzwyczaiłam się zabierać ze sobą ciepły posiłek do pracy, dlatego szukam ciągle nowych pomysłów jak je urozmaicić. Tym razem wykombinowałam potrawkę rybną z ryżem i warzywami  w sosie pomidorowym, doprawioną moim ulubionym curry. Składniki na 1-2 porcje: 1 torebka ryżu parboiled lub ryżu brązowego Garść mrożonych warzyw np. meksykańskie Sól 1 łyżka oleju 1 ząbek czosnku ½ czerwonej(...)papryki 15 dag dowolnej ryby ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ łyżeczki curry Szczypta cayenne 150 ml passaty pomidorowej 1 łyżka sosu sojowego ciemnego Przygotowanie: Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Rybę pokrojoną w kostkę i warzywa podsmażyć na łyżce oleju, w trakcie smażenia dodać sos sojowy, a następnie wlać passatę. Doprawić słodką papryką, cayenne oraz curry. Wymieszać

Fabryka pomysłów
Karkówka zapiekana z warzywami / Pork neck baked with vegetables 199

cienkie paski 1 bakłażan, pokrojony w 0,5 cm plastry 1 cukinia, pokrojona w 0,5 cm plastry 150 g pieczarek pokrojonych w plastry 250 g ulubionego sosu pomidorowego lub keczupu (ja dałam sos marinara ) 150 g startej na tarce mozzarelli (lub innego ulubionego sera) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Przygotuj sporej wielkości naczynie do zapiekania(...)kotlety i ponownie posyp czerwoną papryką w proszku. Na mięsie ułóż cebulę, paprykę, pieczarki, cukinię i bakłażana, każdą warstwę oprószając delikatnie solą i pieprzem. Na całość wyłóż sos pomidorowy i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 50 minut, następnie wyłóż na zapiekankę starty ser i piecz kolejne 10 minut. Podawaj natychmiast. Smacznego! English version Pork neck baked with vegetables

karmelowy
Zapiekanka z mięsa mielonego oraz tłuczonych ziemniaków. 327

smażymy mięso wraz z cebulą. Następnie dodajemy do niego pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy i trzymamy na ogniu do zgęstnienia. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Mięso z sosem pomidorowym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło, śmietanę oraz koperek i wszystko razem tłuczemy. Wykładamy ziemniaki na mięso i wyrównujemy, na wierzch posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy

Symfonia smakowa
Pizzowe Vafini 122

oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie oliwy wraz z cebulką. Koncentrat pomidorowy mieszamy z porządną porcją suszonego oregano. Vafini smarujemy doprawionym koncentratem pomidorowym i wkładamy do nich gorący farsz.Wierzch obsypujemy tartym serem. Całość dekorujemy świeżą bazylią. Vafini utrzymały swą chrupkość przez 70minut.,więc najlepiej przygotować danie przed samym przyjścem gości. Smacznego

Wielki apetyt
Przepis na… – Strozzapreti, kluski z ricotty 264

szpinaku 400 gramów sera ricotty parmezan 2 jajka 25 gramów bułki tartej 100 gramów mąki Sos: 2 małe cebule kilka ząbków czosnku 3 łyżki oliwy pęczek natki pietruszki passata pomidorowa – przepis tutaj świeże zioła sól, pieprz Mieszamy ricottę szpinak, jajka, bułkę tartą. Doprawiamy do smaku. Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy natkę i passatę. Doprawiamy(...)masy formujemy małe kluseczki, obtaczamy je w mące i wrzucamy powoli do wrzącej wody. Kiedy kluski zaczną wypływać na powierzchnię, wyjmujemy je i przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z pomidorowym sosem. Całość posypujemy tartym serem (parmigiano / grana padano) i zapiekamy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Buon appetito

Bon Ton Italia