wege - 7821 przepisów (strona:158/522)

Burgery z pęczaku i czarnej fasoli. 193

Kiedy chcemy przygotować  burgery klasyczne, zadanie jest w miarę proste: musimy wybrać dobrą wołowinę i jakoś specjalnie jej nie zepsuć ;) Kiedy pojawia się kwestia burgerów w wersji wege, otwiera się przed nami niemal nieograniczone pole do eksperymentów. Z jednej strony to dobrze, z drugiej - można poczuć się zagubionym, zanim na tym polu postawi się pierwszy krok ;) Ponieważ mamy tydzień

zadanie-gotowanie
Meksykańska tortilla czyli wege burrito 380

dodajecie na samym końcu. Jeżeli lubicie chrupiącą tortillę, to polecam podgrzać ją na patelni. Ja nie dodaję żadnego sosu, bo danie samo w sobie jest ciekawe. Meksykańska tortilla czyli wege burrito.   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min   Ilość porcji: 2 Składniki 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 łyżka oleju

Apetyt na Zielone
Lekki wege bigos z kiszonej kapusty z grzybami. WYKWINTNY. 171

smak. Na FB prezentowałam proste porównanie Kapusta kiszona vs kwaszona . Polecam kupować kapustę od lokalnych sprzedawców, z beczki. Sprawdzić smak, kolor i mieć pewność, że jesz pełnowartościowy produkt Lekki wege bigos z kiszonej kapusty z grzybami. WYKWINTNY.   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 2 godziny 40 min Czas całkowity 2 godziny 50 min   Składniki 1 cebula duża

Apetyt na Zielone
Makaron z kulkami tofu i sosem pomidorowym 199

Chciałam nazwać kulki z tofu jako pulpeciki, czy klopsy. Powstrzymałam się jednak, czytając komentarze przy moich wege pasztetach, że pasztet bez mięsa to już nie pasztet Kulki z tofu chyba brzmi poprawnie Samo danie jest bardzo sycące. Bez glutenu, jaj, nabiału, mięsa- to jest to Makaron z kulkami tofu, do tego sos z pomidorów i jarmużu… Nawet największe apetyty

Apetyt na Zielone
Jarmuż – właściwości zdrowotne 224

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegeburgery z kaszy gryczanej z wędzoną śliwką podawane z lemoniadą pietruszkową 171

iedyś burgery z kaszy gryczanej podawane z konfiturą z czerwonej cebuli miałem okazję jeść w moim ulubionym wege barze w Gdyni (Feed my Soul). Tak bardzo mi posmakowały, że postanowiłem ten pomysł powtórzyć, ale z własnymi dodatkami. Kaszę gryczaną wzbogaciłem polską wędzoną śliwką i bliskowschodnimi przyprawami, co nadało jej niepowtarzalnego smaku i aromatu. Jest tak dobra, że miałem ją ochotę

Food Square
Likier Monte 741

lubisz bardzo słodkie likiery dodaj czekoladę deserową albo gorzką, ale dosyp troszkę cukru. Likier Monte lub jak kto woli Monte dla dorosłych to naprawdę świetna opcja, żeby zaskoczyć swoich wege znajomych czymś innym i oryginalnym. UWAGA: Likier w lodówce zmienia konsystencję na podobną do Monte (można jeść łyżeczką), dlatego nie wstawiaj do lodówki, jedz łyżeczką albo przed planowanym „rozlaniem

Blendman
Akcja: wcisnąć się w kieckę do lata! 205

faktycznie służy. Mój jutrzejszy dzień (środa): 5.30 pobudka – piję dużą szklankę bardzo ciepłej wody z cytryną, potem zieloną herbatę 6.00 śniadanie bułka bio z lidla pasztetem wege, kiełkami i innym zielskiem /średnio 400 kcal 9.00 drugie śniadanie jutro będzie to porcja tarty, którą piekłam dwa dni temu/300 kcal 12.30 przegrycha : 200 g marchewek około 100 kcal 14. oo obiad

greenscarf
Fotorelacja: Wegetariańsko/wegańskie warsztaty kulinarne 164

Całkowicie przypadkowo i spontanicznie wylądowałam wczoraj na warsztatach kulinarny prowadzonych przez panią Edytę, właścicielkę bloga  zakręcony wege obiad . Na czym one polegały? Uczyliśmy się przygotowywać wegańskie i wegetariańskie dania (głownie wegańskie), po czym była chwila na degustację. Uwierzcie mi, wszystko było pyszne! No i oczywiście wróciłam do domu z pełnym brzuszkiem. Warsztaty miały miejsce w czarującym  Domu Światła

healthy dreams
Naleśniki szpinakowe 201

Pyszna i zdrowsza alternatywa dla klasycznych naleśników :) Idealnie smakują zarówno na słono jak i słodko. Przepis znalazłam na stronie Los Wege . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 i 1/2 szklanki wody 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka mrożonego szpinaku 2 łyżki oleju 1 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka cukru szczypta soli  CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

My Culinary Art
Koktaile. Klnika soku - rabat + recenzja 213

Wszystkie przepisy zostały podzielone - wg swoich właściwości na 10 poszczególnych kategorii : Rozdział I - Koktajle śniadaniowe - dawka energii na dobry początek dnia Rozdział II - Koktajle lunchowe Rozdział III- Koktajle wege Rozdział IV - Koktajle oczyszczające - detoks Rozdział V - Koktajle zdrowotne - polecane w konkretnych sytuacjach Rozdział VI - Koktajle fitnessowe - wspomagające oraz regenerujące po wysiłku fizycznym Rozdział VII - Koktajle odchudzające - wspomagające metabolizm Rozdział VIII

Di gotuje
Wegańskie tartaletki z kremem orzechowym 175

wszystko same spody były niewystarczające na deser, tak więc musiałam pomyśleć o jakimś wyszukanym nadzieniu. Tym razem postanowiłam, że zrezygnuję z twarożku i innych nabiałowych produktów. Wiecie, przejście na wege i te inne sprawy... albo nie, po prostu z czystej ciekawości : ,,Czy to będzie w ogóle smakowało?" I powiem Wam, że wymyśliłam sobie tak, że zmielę ugotowaną wcześniej jaglankę

Kuchnia Ellie
Pasztet z czerwonej soczewicy 172

smaki .Ten jest naprawdę wspaniały i banalnie prosty Składniki : 0,5 kg czerwonej soczewicy 4 duże cebule 1 jajko 2 l bulionu lub kostek bulionowych warzywnych ( jeśli nie jesteście wege to mogą być i mięsne ) sól , do smaku 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka mielonego chilli ( można mniej jeśli ktoś lubi łagodniej ) łyżka oleju rzepakowego do smażenia Soczewicę zalewamy bulionem

Ogrodnik w podróży
(poznańskie) domowe burgery z indyka, krewetkami i sosem koperkowym 220

recepturę, co? Z tęsknoty za walizkami,Poznaniem i Siaśką - polecam na początek weekendu domowe burgery z indyka, krewetkami i sosem koperkowym. Szybkie, smaczne i zdrowe. Zapraszam. Dla nie-miesożerców: Wege burgery z botwiny i kaszy \ Czytaj więcej

Fiolka w kuchni
Makaron z kulkami tofu i sosem pomidorowym. 308

Chciałam nazwać kulki z tofu jako pulpeciki, czy klopsy. Powstrzymałam się jednak, czytając komentarze przy moich wege pasztetach, że pasztet bez mięsa to już nie pasztet :) Kulki z tofu chyba brzmi poprawnie :)  Samo danie, jest bardzo sycące. Bezglutenu, jaj, nabiału, mięsa- to jest to :) Makaron, do tego sos z pomidorów i jarmużu, a na dodatek kulki tofu... Nawet największe

Apetyt na Zielone

Proponowane wyszukiwania