wege - 7821 przepisów (strona:154/522)

Łosoś teriyaki z pak choi 163

Wege piątek Dziś polecam Wam szybkie i lekkie danie - idealne na piątkowy obiad - łososia teriyaki . Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb, można przyrządzić ją na mnóstwo sposobów, a jej największą zaletą jest to, że jest stosunkowo łatwa w przygotowaniu. Łosoś świetnie łączy się z azjatyckimi smakami, a w tym z sosem teriyaki, który możecie kupić lub przygotować samodzielnie

Codzienne Gotowanie
Falafele z czerwonej fasoli i libańska sałatka tabbouleh 202

Dzisiaj mamy dla Was przepis z książki „Moja kuchnia wege” na falafele z czerwonej fasoli i libańską sałatkę tabbouleh„.   Składniki na falafele: – 500 g czerwonej fasoli – 1 cebula – 1 ząbek czosnku – 1/2 pęczka kolendry – 1 łyżka zmielonego kminku – 1 łyżeczka słodkiej papryki – świeżo zmielony czarny pieprz

Kuchenne Wariacje
“Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem” – recenzja 188

curry z buraków i deser kalu dodol. W tej książce sporo jest dań egzotycznych, bo autorzy wierzą, że dobrze jest wyjść poza swoją sferę kulinarnego komfortu.   Potrawy są wege, dostosowane do pór roku i do nowej piramidy żywieniowej. Szaciłłowie starają się unikać białej mąki i cukru. Każdy zestaw jest też tematyczny – inspirowany kuchnią jakiegoś kraju. Będziemy mogli skosztować

Ugotowane pozamiatane
Burgery z quinoa z marynowaną cebulą 164

Wegetariańskie i wegańskie burgery podbijają restauracje i serca głodomorów spragnionych... Artykuł Burgery z quinoa z marynowaną cebulą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zupa fasolowa z jarmużem. Gotujemy wg Pięciu Przemian. 160

marchewki  (Z)   1 cebula  (M)*   3 ząbki czosnku  (M)   2 szkl. pokrojonego jarmużu  (M)   7 szklanek bulionu warzywnego (w wersji wege) lub drobiowego  (W)*   1 szkl. przecieru pomidorowego (passata pomidorowa)  (D)*   1/2 łyżki oliwy  (Z)   2 listki laurowe  (M)   1/3 łyżeczki cukru trzcinowego

Codziennik Kuchenny
Rozgrzewająca fasolka po bretońsku w wersji wege 359

Rozgrzewająca fasolka po bretońsku w wersji wege Danie, które za każdym razem przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Smaczne, wartosciowe, pożywne i, co najważniejsze, proste i szybkie w przygotowaniu. Fasolkę proponuję samemu przygotować w domu. Wcześniej namoczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości z odrobiną soli (okolo30-40 minut). Przelać gorącą wraz z jej wywarem do słoików i po wystygnięciu przechowywać

Wino Francja Kuchnia
Kotlety z batatów z cytrynowym ryżem i sałatką 217

utrwalić w ich głowach że smakują całkiem dobrze i udają mięso znacznie lepiej niż sojowy,  do niedawna często stosowany przez wegetarian,  suchar.  Dziś mnogość przepisów wege i wega jest tak ogromna że moim zdaniem,  każdego dnia roku można zjeść inne danie,  jestem tego prawie pewna,  bo sama praktycznie nie powtarzam dań,  no chyba

Słodki Kompromis
DaTerra w Porto i quiche ze szpinakiem 179

Restauracja daTerra w Porto jest rajem dla każdego wegetarianina. Choć jestem mięsożerna, a kuchnia portugalska jest obfita w dania mięsne, to wypad do wege lokalu był dla mnie obowiązkowym doświadczeniem. W Porto daTerra jest w dwóch miejscach – jedna jest w centrum miasta, druga znajduje się bardzo blisko plaży. Ostatnie dwa tygodnie mieszkaliśmy niedaleko oceanu, więc zdecydowaliśmy się na lunch

Pink Envelope
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 375

tartę, a wierzch posypujemy szczypiorkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę można jeszcze potrzymać 10 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku.  Wege muffiny z brokułami i pędami bambusa 150 g różyczek brokuła 200 g ziemniaków 50 g pędów bambusa 4 łyżki otrębów owsianych 1 mała biała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy

My Chcemy Jeść
Spotkanie blogerek z marką Panul 145

dawką dobrego humoru, który dopisywał wszystkim :) spotkałam się z sześcioma dziewczynami - dwie wspaniałe Organizatorki - Monika i Ania oraz cztery sympatyczne Blogerki: Małgosia z Gotowanie i Blogowanie , Ewelina z Pyszne Wege , Beata z Wypieki Beaty i Gosia z Jaśkowe Klimaty . Sześć zupełnie obcych mi osób, a czułam, jakbym je znała od dawna :) to jest fascynujące na jak wiele tematów można porozmawiać

Kolorowy Przepisownik
"Kolorowa kuchnia roślinna" - recenzja książki 284

Dzisiaj pokażę Wam bardzo fajną książkę pt. "Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu" autorstwa Magdaleny Gembackiej od  Wydawnictwa Publicat .   Pozycja

Moje Kuchenne Rewelacje
Placuszki ziemniaczano - marchewkowe 190

Wege Piątek Bardzo proste a niezwykle smaczne placuszki ziemniaczano - marchewkowe z dodatkiem pora wywodzą się z kuchni skandynawskiej (rarakor). Małe placuszki często serwowane są jako kanapeczki na imprezach, nieco większe bywają podawane jako dodatek do dań głównych, przede wszystkim do ryb.  Ja zaserwowałam je indywidualnie na kolację, są dość sycące i zdecydowanie można się nimi najeść. Polecanym dodatkiem

Codzienne Gotowanie
Wegańska babka cytrusowa z avocado 277

teraz się rzeźbię, ale że udało mi się nareszcie kupić idealną blachę z kominkiem do babki postanowiłam ją wypróbować, więc upiekłam jedno ze swoich ulubionych ciast z czasów nie wege (sernik jest/był na pierwszym miejscu), czyli babkę cytrynową.Za babkami nie przepadam, bo przeważnie są suche, mam tylko dwie ulubione (drugą mam w planach upiec w ten weekend

greenscarf
VEGEBURGERY ( wegetariańskie burgery z soczewicy i buraków w domowych bułeczkach z chili i czarnuszką ) 281

mają przede mną tajemnic. Kocham łączyć ciekawe i nietypowe smaki i sprawiać, że po takim połączeniu każdy oblizuje się ze smakiem. Dziś mam dla Was przepis na genialne Wege Burgery – własnoręcznie upieczone pyszne bułeczki z dodatkiem kurkumy, chili i czarnuszki połączone z „kotletem” z buraków i soczewicy oraz świeżymi warzywami tworzą fantastyczną całość, której nawet mięsożercy się

Ostra na Słodko
Ziemniaczki pieczone z cukinią i marchewką 191

kasza.... i tak w kółko. Kojarzycie? Ile można jeść te same dodatki do obiadu? Od dziś z tym koniec! Koniec z nudą i koniec z monotonią. A może samodzielne wege danie? Łapcie pyszną receptę: Składniki: - nieduża cukinia - 5 średnich ziemniaków - kilka małych marchewek - 6 ząbkow czosnku - średnia cebula - oliwa z oliwek - świeży rozmaryn - sól - pieprz Ziemniaki dokładnie myjemy ( nie obieramy

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania