Dawno nie robiłam czekoladek, a jest okazja, bo przywiozłam sobie z Peru organiczne masło kakaowe i organiczne kakao, specjalnie po to, żeby robić takie cuda. Jest
Quinoa Raz!Najpyszniejsze pomarańcze, to tzw. czerwone pomarańcze lub pomarańcze sycylijskie. Słodkie, soczyste z cieniutką skórką. Aromatyczne, intensywne w smaku. Odkryłam je parę lat temu i się w
Moja DelicjaZima to czas, w którym wielu z nas nie wie co zjeść na śniadanie zimą. W końcu ile można jeść na śniadanie kanapki... The post Co
Eksperymentalnie.comObiad w zasadzie bez przepisu. Jest to po prostu smaczne połączenie kilku rzeczy :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaNiegdyś nie przepadałam za batatem , czyli słodkim ziemniakiem, a teraz znajduje się w moim jadłospisie przynajmniej raz w tygodniu. Bardzo go polubiłam, więc dodaję go do
Zdrowie na języku :PBoczniaki a’la schabowy Boczniaki , już zebrane , moja uprawa przyniosła gigantyczne plony , ale to nie problem dla rodziny , która uwielbia te grzyby " class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżyTo nie pierwszy przepis na hummus na blogu i na pewno nie ostatni. Jest już przepis na hummus grecki, i na mój ulubiony – z masłem orzechowym
Karo in the KitchenJako dziecko nie należałam do niejadków, a sezamki i chałwa były – przynajmniej tak pamięć mi podpowiada – jedynymi słodkościami, za którymi zdecydowanie nie przepadałam. Na szczęście smaki
Even Better FoodSałatki potrafią być znakomitymi daniami, o ile przygotowywane są z dodatkiem świeżych składników, wysokiej jakości oleju tłoczonego na zimno, wartościowych węglowodanów lub produktów białkowych. Choć wariacjom
Even Better Food