Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania musu na słodko - na bazie świeżego mango i orzechów nerkowca. Proste połączenie składników, które jest naprawdę pyszne! Aby dodać słodyczy, mus
UgotowaćNiesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu surówka, która jest doskonałym dodatkiem obiadowym. Może występować też samodzielnie, ale ja akurat bardzo lubię ją przygotowywać do drugiego dania
Kolorowy PrzepisownikTak przygotowane frytki są lżejsze od frytek smażonych w głębokim oleju. Ponad to są trochę chrupiące i bardzo aromatyczne. A dodatek płatków drożdżowych nadał im delikatnego
Zdrowie na języku :PMimo że święta już dawno za nami, to DUSZONA KAPUSTA... Artykuł Duszona kapusta z grzybami shitake pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDawno nie robiłam czekoladek, a jest okazja, bo przywiozłam sobie z Peru organiczne masło kakaowe i organiczne kakao, specjalnie po to, żeby robić takie cuda. Jest
Quinoa Raz!Najpyszniejsze pomarańcze, to tzw. czerwone pomarańcze lub pomarańcze sycylijskie. Słodkie, soczyste z cieniutką skórką. Aromatyczne, intensywne w smaku. Odkryłam je parę lat temu i się w
Moja DelicjaZima to czas, w którym wielu z nas nie wie co zjeść na śniadanie zimą. W końcu ile można jeść na śniadanie kanapki... The post Co
Eksperymentalnie.comObiad w zasadzie bez przepisu. Jest to po prostu smaczne połączenie kilku rzeczy :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaNiegdyś nie przepadałam za batatem , czyli słodkim ziemniakiem, a teraz znajduje się w moim jadłospisie przynajmniej raz w tygodniu. Bardzo go polubiłam, więc dodaję go do
Zdrowie na języku :PBoczniaki a’la schabowy Boczniaki , już zebrane , moja uprawa przyniosła gigantyczne plony , ale to nie problem dla rodziny , która uwielbia te grzyby " class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżyTo nie pierwszy przepis na hummus na blogu i na pewno nie ostatni. Jest już przepis na hummus grecki, i na mój ulubiony – z masłem orzechowym
Karo in the KitchenJako dziecko nie należałam do niejadków, a sezamki i chałwa były – przynajmniej tak pamięć mi podpowiada – jedynymi słodkościami, za którymi zdecydowanie nie przepadałam. Na szczęście smaki
Even Better Food