Do tej pory, piekąc chleb eksperymentowałam głównie z dodawaniem różnych rodzajów mąki, żeby nie było zbyt nudno i monotonnie. Nie wyobrażam sobie też chleba bez dodatku
FitKot"Obfitość" to cudowna wegetariańska książka nie tylko dla jaroszy autorstwa Yotama Ottolenghi, Jest on znanym autorem kilku książek kucharskich, między innymi Jerozolimy, Ottolenghi, The Cookbook i
Kulinarne przygody GatityPasty na chleb są super – szybkie w przygotowaniu, smaczne. Można je dowolnie łączyć, doprawiać i możecie być pewni, że nigdy 2 razy takiej samej
Szybko Tanio SmacznieZupa pomidorowa to temat rzeka. Pamiętamy pomidorówkę z naszego dzieciństwa i przeważnie są to dobre wspomnienia. Warto jednak czasami zrobić wersję inną niż tradycyjna pomidorówka. Moja
Moje Małe CzarowaniePoniższe propozycje inspirowane są kuchnią indyjską . Czytaj więcej »
Kasia SarnaSzarlotka to jedno z moich ulubionych ciast, ale przez kilka ostatnich miesięcy nie robiłam jej wcale - jakoś szkoda mi było czasu na męczenie się z zagniataniem
Kuchnia EllieEhh, czasami odnoszę wrażenie, że jak wyjeżdżam sama na kilka dni to moje Miśki tęsknią tylko za moją kuchnią, a nie za mną. Pierwsze co musiałam
greenscarfPrzepis szybki na przepyszne, orzeźwiające kotlety z cukinii zaczerpnęłam z programu Marty Dymek. Smakują obłędnie a dodatek guacamole - mojego ulubionego sosu nadaje im jedyny i niepowtarzalny
Moje Małe CzarowanieSałatka to w zasadzie obowiązkowa pozycja na każdym imprezowym stole. Przynajmniej ja nie wyobrażam sobie nie zrobić żadnej, gdy zapraszam gości, a lubię je robić też
Kolorowy PrzepisownikMam jeszcze spore zapasy fasoli z własnego ogródka i czas ją zużyć, a poza tym można się już żegnać z rozgrzewającymi potrawami. Dziś moja ulubiona
greenscarfPłynne czwartki Moją dzisiejszą zachcianką była zupa szczawiowa . Na tę zieloną i kwaskową zupę miałam ochotę już od dawna. Zupa szczawiowa to kolejny smak dzieciństwa i
Codzienne GotowanieDziś mam dla Was prawdziwy hit. Ten kokosowy krem czekoladowy z nerkowcami jest przepyszny. Piszę te słowa i przypominam sobie jego smak, niestety dawno już po
Cooking for EmilyChoć wiosna zbliża się już bardziej żwawym krokiem, to jeszcze długo przyjdzie nam poczekać na pierwsze wiosenne i wczesnoletnie owoce. Na szczęście w obfitych ilościach występują
Even Better FoodPoczątek wiosny to idealny moment, aby rozpocząć własną, doniczkową uprawę imbiru. …Tak moi drodzy dokładnie rok temu przygotowałam sobie tego posta. Miało być tak pięknie
greenscarf