Kilka lat temu "odkryłam" fioletową marchew, która wzbogaca kolorystycznie moje surówki. W tym roku zasiałam jej więcej niż zwykle, by zrobić sobie zapasik jesienią (mam nadzieję
Weekendy w domu i ogrodzieWybrałam się wczoraj na rower i wrócilam z torbą pełną kwiatów mniszka. Od razu zabrałam się za jego przetwarzanie i m.in. upiekłam takie oto ciasto: Czytaj
Kasia SarnaOstatnio bardzo często przygotowuję właśnie taki zestaw pieczonych warzyw. Są bardzo smaczne, szybkie w przygotowaniu i pasują do większości dań. Dobrze komponują się na przykład z
Zdrowie na języku :PQuinoa na mleku z cynamonem bardzo Wam się podobała, już od dawna nosiłam się z zamiarem, żeby opublikować wersję kokosową odpowiednią dla wegan i osób, które
Quinoa Raz!Samodzielne pieczenie chleba jest ostatnio bardzo modne. Nic w tym... Artykuł PROSTY CHLEB WIELOZIARNISTY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENastają najszczęśliwsze dni dla wegusów bo nareszcie są świeżynki. Dodatkowo mam to szczęście, że mam własny ogród i mogę już się cieszyć rabarbarem, co tam rabarbarem
greenscarfChleby na zakwasie to nasza codzienność, przeważnie są to chleby z ziarnami, niekiedy nawet z ich bardzo dużą ilością, ale bywa i tak, że
Smaczne ZdroweTen sos jest niesamowity – nie sposób go nie pokochać. Jest prosty w przygotowaniu, składa się tylko z kilku składników, a w dodatku smakuje jak karmel
Powiedz dietom nieByłam niedawno na II Święcie Sadu w Lutyni. Pogoda niestety nie była wymarzona na przebywanie w plenerze, gdyby nie to na pewno spędzilibyśmy w sadzie nieco
Quinoa Raz!Dziś proponuję pastę do kanapek lub dip do warzyw, smakuje wybornie i tak i tak. Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje. Dziś było szybko
Moje Małe CzarowanieIlość: 4-5 porcji Czas przygotowania: 20 min + 3,5 h gotowania cieciorki Składniki: – 1 puszka cieciorki lub 400g suchej ciecierzycy – 2 łyżki sezamowej
PodwójnaporcjaDuet kokosu oraz czekolady zawojował świat, kiedy trafił do popularnych batonów, kuszących widokiem palm i morza ze swoich opakowań. Dzisiaj połączenie tych wyjątkowo dobranych składników często
Even Better FoodNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Bon Appetit MałgorzatyChoć kasza jaglana nie jest produktem typowym dla kuchni śródziemnomorskiej, to w połączeniu z klasycznymi składnikami potrafi przemienić się w prawdziwie włoskie danie. Bo też tam
Even Better FoodZupa krem z czerwonej soczewicy i pomidorów Kolejna zupa z soczewicy , którą bardzo lubię , zarówno tą zieloną jak i czerwoną . Zupy zresztą , też bardzo lubię , wręcz
Ogrodnik w podróży