Serniki wszelakie uwielbiamy a takiego sernika - tofurnika nigdy nie piekłam. Szkoda bo jest to mega ciasto i polecam każdemu. Kremowy środek i strzelające pod zębem pestki
Moje Małe CzarowanieLeczo Składniki: 3 bakłażany 1 czerwona papryka 2 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 150 ml sosu pomidorowego oliwa z oliwek sól pieprz papryka w proszku Na
nietadietaTalerz pełen witamin i pyszności :) Moje sałatki często powstają według schematu: zielsko + awokado + inne warzywa + bakalie + sos. Zawsze wychodzi smacznie. Czytaj więcej »
Kasia SarnaW zasadzie zrobienie zakwasu na żurek nie jest żadną filozofią, dotyczy to również tego bezglutenowego ;) Wystarczy wymieszać kilka składników, odczekać swoje i gotowe. Dziś mam dla
Quinoa Raz!Przepis autorski (mój). Pyszny i szybki deser z tofu? Tak, to naprawdę możliwe! Dodatek czekolady sprawi, że nie znajdzie się taka osoba, która mu się
Di gotujeProste, syte i zdrowe danie – bo fasolka to sporo białka. Szybkie – bo naszykowane z fasolki z puszki, z żelaznych zapasów spiżarki. Świeże i lekkie, a marynowana
Karo in the KitchenWłaściwie to nie miałam pojęcia jak je nazwać. Ciasteczka? Mini tartaletki? A może jednak bardziej świątecznie... Mazurki? Mazurków nigdy sama nie przygotowywałam, ani nawet nie
Kuchnia EllieCiasteczka z dzisiejszego przepisu okazały się takim hitem, że nie doczekały dnia następnego, a wyszło ich ze 40 sztuk. Są to aromatyczne kruche ciasteczka pomarańczowo-migdałowe
greenscarfPoniżej możecie zapoznać nieco szerzej na temat warzywnych chipsów Crispy Natural . Nowością wśród poniższych smaków był dal mnie topinambur , natomiast inne próbowałam już wcześniej. Bez konkurencyjnie
Zdrowie na języku :PTym razem przepis na chleb Amber wybrała wspólnie z Daną z bloga Leśny Zakątek . Chleb miał być rodzajem pieczywa tostowego. Mnie taki niestety nie wyszedł 😌 Smakuje
Weekendy w domu i ogrodziePiękne kwiaty forsycji są cennym surowcem zielarskim. Zawierają aż 1% rutyny ! Wodno-alkoholowe wyciągi z tej rośliny obniżają poziom glukozy we krwi, uspokajają, działają przeciwalergicznie oraz
Kasia SarnaPrzy okazji kwietniowej piekarni (jutro publikacja chleba z mąki z pszenicy durum) znalazłam w szafce nasiona babki płesznik. W ubiegłym roku zajadałam się koktajlami z nią
Weekendy w domu i ogrodzieKarol Okrasa opowiada o wybranych produktach spożywczych posiadających oznakowanie Chronione Oznaczenie Geograficzne. Takie oznaczenie mówi nam, konsumentom, że dany produkt lub potrawa są wytwarzane w danym
WojnaNaSmaki.plDziś na przekąskę polecają się sycące ciasteczka z mąki kokosowej i tahini - bezglutenowe, z małą ilością cukru. Trochę za mało słodkie jak na mój gust, dlatego
Domowa Cookierenka AgiCzytałam ostatnio artykuł, który traktował o zaginionej wiedzy. A dokładnie o wiedzy, która nie została nigdzie zapisana, bo „przecież wszyscy to wiedzą”. Jako przykład podano
Gotuj z Blue Raven