Leje u nas od tygodnia, nic tylko płakać razem z tym deszczem. Heh, przypomina się jeden sms od jakiegoś mojego ex, bo był tak tandetny
greenscarfMango sticky rice to urzekający swoją prostotą deser rodem z Tajlandii. Ugotowany na mleku kokosowym ryż podaje się z soczystym i słodkim mango oraz polewa bardzo
Smakowity Blog KulinarnyProsty i smaczny dodatek do chleba lub głównego dania. Smacznego! Składniki: 8 średnich pomidorów 1-2 ząbki czosnku 1 cebula szczypta chili i słodkiej papryki sól
Qlinarnie i QlinarnieLetnią porą warto wykorzystać dostępność warzyw i stworzyć z nich kolorową i pyszną zupę. Kombinacji jest wiele – ja postawiłam dzisiaj na kalafiora, fasolkę szparagową oraz
Via GustoCukinia, przy swoich niezwykle licznych zaletach posiada i tę, która czyni ją idealnym dodatkiem do wypieków. Neutralny smak cukinii pozwala „oddać pole” smakom bardziej zdecydowanym, przez
Even Better FoodNajwiększy problem po przejściu na weganizm miałam z sernikiem, bo naprawdę ciężko go podrobić. Pierwsze co przychodzi na myśli to zastąpić ser tofu, i
greenscarfPo dłuższej przerwie spowodowanej zaangażowaniem się w inny projekt wracam do dodawania przepisów. Na start zaczynamy od bardzo prostej, szybkiej sałatki z kiwi, pomarańczą oraz słonecznikiem
Programista w kuchniKolejny deser z nasionami szałwii hiszpańskiej na blogu. Osobiście uwielbiam połączenie mleka kokosowego i chia. Pierwszy raz postanowiłem jednak spróbować go przygotować w czekoladowej formie, którą
Programista w kuchniOlej rydzowy tłoczony z lnianki zawiera sporo korzystnych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jako, że dziś doszła do mnie paczka, w której się znajdował między
Programista w kuchniSmaczna sałatka z owocami, które ostatnio bardzo przypadły mi do gustu. Do przygotowania tej sałatki wystarczą tylko 4 składniki, a przy okazji warto wspomnieć, że nie
Programista w kuchniPrzepyszne i bardzo smaczne ciasteczka, które robi się niesamowicie szybko. Dosłownie kilka minut. Wystarczy odmierzyć ziarna, wymieszać z miodem i zapiec w piekarniku. Ciasteczka są chrupiące
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki: 2-3 łyżki oleju lub masła klarowanego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 małe cukinie 1 brokuł 2 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego
Qlinarnie i QlinarnieBardzo lubię galaretkę z czerwonej porzeczki. Pamiętam jak w dzieciństwie jadłam kanapki z galaretką z czerwonej porzeczki i popijałam zimnym mlekiem. Do tej pory lubię takie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKremowe, rozpływające się w ustach, obłędnie czekoladowe lody słodzone daktylami. Nie wymagają użycia maszynki do lodów i są tak pyszne, że ciągle będziecie sięgać po dokładkę
Domowa Cookierenka Agi