W zeszłym roku obaliłam mit twierdzący, że lody odchudzają ( czy lody odchudzają? link ). Niestety, od lodów nie tylko nie schudniemy, ale możemy też przytyć. Ale czy
Powiedz dietom nieJak wiecie jestem ogromną, ale to ogromną wielbicielką masła orzechowego. Zjadam je dosłownie kilogramami i bardzo często wykorzystuję do swoich wypieków. Zawsze wybieram to najlepszej jakości
Ostra na SłodkoW zeszłym roku zachwycałam się połączeniem bobu z orzechami włoskimi. W tym sezonie będę często podjadać go z ananasem. Dawno żadna sałatka nie smakowała mi tak
Kasia SarnaSałatka jest dobra na każdą okazję. Święta, urodziny, imieniny, grill, lunch, kolacja ze znajomymi, kolacja dla dwojga, kolacja w ogóle :) - wszędzie pojawia się sałatka, a
Kolorowy PrzepisownikPodczas mojego ostatniego występu w Dzień Dobry TVN przygotowywałam pyszną, letnią sałatkę zwaną tabbouleh . Dostałam wtedy od Was mnóstwo wiadomości z prośbą o przygotowanie jej na
Ostra na SłodkoNiedawno wybrałam się na hale mirowską w celu kupienia tofu, które polecała Maja z kanału MayaTheBee (vlog, w którym o nim mówi można znaleźć tutaj
wegujemyMimo, że kompot najczęściej kojarzy się ze szkolną stołówką, nie myślcie, że nie można zrobić w domu takiego, który wszystkim zawróci w głowie. Taki właśnie jest
COOKMAGAZINEZastanawiałem się jak smakuje kalarepa i nie mogłem sobie przypomnieć czy kiedykolwiek ją jadłem. Kupiłem kilka sztuk i wręczyłem Agnieszce, po czym ulotniłem się z kuchni
Dieta Rozdzielna i ZdrowieTo już szparagowe ostatki ! Jeszcze w sklepach znajdziecie ostatnie pęczki ze szparagami. A obok szparagów już zieleni się dumnie bób ! Właśnie w najlepsze trwa na
Kulinarne przygody GatityPomysł na prosty, szybki i bardzo smaczny deser - pudding z tapioki przygotowany na mleku kokosowym polany musem z mango i podany z malinami oraz borówkami. Świetne
UgotowaćPyszna, pożywna, owocowa propozycja na śniadanie. Idealna w gorące dni - orzeźwia i ochładza, a ponad to dodaje sporej dawki energii. Przesłodka! Dzięki owocom, ale i karmelowej
Zdrowie na języku :PZapach agrestu kojarzy się z dzieciństwem – krzaczki na działkach... Artykuł DŻEM AGRESTOWY Z WANILIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEIlość: 4 porcje Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 4 sztuki liści alg morskich – 1,5 szklanki ryżu do sushi – 2 łyżki sosu do
PodwójnaporcjaGdy robię małe przyjęcie dla znajomych, zawsze staram się przygotować ciekawe przekąski. Bardzo często pojawiają się takie oto miseczki, upieczone z mąki z czerwonej soczewicy z
Quinoa Raz!Podczas lata w kuchni pojawiają się świeże owoce oraz warzywa. Pomysł na ten obiad idealny jest na letni czas, kiedy do dyspozycji mamy młodą kapustę, cukinię
Via Gusto