Przez żołądek do serca... Skoro droga ma być właśnie taka, to powinno być bardzo smacznie, ale też bardzo zdrowo, prawda? A może niekoniecznie, bo kto by
zadanie-gotowanieChyba nie ma już dnia, żeby jarmuż nie gościł na moim talerzu. Kilka lat temu totalnie się nim zauroczyłam i trwa to do dziś :-) Jak to
Kasia SarnaZnacie to uczucie, gdy wstajecie przed świtem, wszędzie dookoła ciemno i nic nie zapowiada zmiany? Albo gdy budzicie się późno i wszystko co jasne razi Was
Quinoa Raz!Te proste i bardzo smakowite ciasteczka robi się szybko i idealnie nadają się do zagryzienia po treningach, bieganiu, slow joggingu czy innych formach sportowych. Ciasteczka są
Moje Małe CzarowanieJeżeli lubicie słodkości i chcecie sprawić radość swojej drugiej połówce (która nie je słodyczy, a ma ochotę na coś słodkiego :) ) to zachęcam do przygotowania deseru na
UgotowaćZbliżają się Walentynki i Tłusty Czwartek i muszę przyznać, że trochę czuję się bombardowana zewsząd tłustymi pączkami, faworkami, babeczkami, czekoladowymi rogalikami i lukrowanymi serduszkami. Wiem
Quinoa Raz!Kilka składników, kilka minut i mamy gotowe pożywne danie. Makaron ryżowy wrzucamy do gorącej wody i 2-3 minuty jest on gotowy, dlatego to danie jest
Apetyt na ZieloneSałatka z awokado na śniadanie Składniki: 2 dojrzałe awokado 1 szalotka 2 suszone pomidory 1 garść oliwek 1/2 cytryny 1 szczypta soli morskiej 1
Wino Francja KuchniaJeśli decyduję się zjeść kanapkę - co rzadko się zdarza - staram się, aby znalazło się na niej ciekawe połączenie dodatków. Tak, aby nie zapychać się pieczywem, ale
Kasia SarnaKrem z marchewek od dawna chodził mi po głowie. Nie chciałam jednak, by zupa była słodka i postanowiłam przełamać jej smak dodatkiem odpowiednich przypraw. Moja zupa
Weekendy w domu i ogrodzieNajlepsze domowe mleko roślinne! Coś czuję, że od teraz zawsze będzie brakować mi migdałów, bo wszystkie będę przetwarzać na mleko migdałowe :) Niezastąpiona Sojowirówka od Moja Soja
Zdrowie na języku :PJeżeli jesteście na diecie i nie jecie słodyczy (tak, tak to moje postanowienie noworoczne), a macie ochotę na coś słodkiego - to zachęcam do przygotowania kokosowego snikersa
UgotowaćSoczewica posiada cenne właściwości prozdrowotne. Zawiera w sporej ilości błonnik, który pomaga w redukcji złego cholesterolu. Codzienne spożywanie soczewicy zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy, pomaga zapobiec udarom
kulinarne odsłony pati