Składniki: 450 g wątróbki drobiowej 1,5 cebuli pieprz, sól 80 g masła lub margaryny Wątróbkę płuczemy pod zimną wodą na durszlaku, odcinamy białe niepotrzebne części i kroimy w kawałki. Wrzucamy na rozgrzany olej (około 1 łyżki) i obsmażamy razem z cebulą pokrojoną w półksiężyce, kiedy już mięso nie będzie czerwone dodajemy masło, doprawiamy pieprzem, kiedy się roztopi dusimy wątróbkę
Moje-pitraszeniewielbicieli wątróbki. Pierogi są pyszne i bardzo syte. Składniki (ok 30 pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej • duża szczypta soli • 180 ml ciepłej wody • łyżka oleju Farsz: 350 g wątróbek drobiowych 2 cebule zioła prowansalskie sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i smażymy na patelni z posiekaną cebulą. Przyprawiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie mielimy w maszynce
e-PrzepisyKulinarneNietypowe klopsiki bo z dodatkiem spore ilości wątróbki drobiowej. Jestem pewien, ze przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom nie tylko wątróbki, ale także małych kotlecików
Milion Smakówdzieciństwa....jadało się ją albo z chlebem albo z ziemniakami. I dlatego ostatnio przygotowałam ów wątróbkę, którą pamiętałam jak jadłam za dzieciaka :) Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 jabłka 2 cebule około 3 łyżki mąki sól pieprz
Amatorka kuchennawątróbka pokrojona na małe kawałki, z dużą ilością cebuli (czasem 1:1), gdyż wtedy ma lepszy smak, nie jest taka sucha i szybciej się ją smaży. Składniki: ½ kg wątróbek drobiowych 2 duże cebule (lub więcej) Ok. 30 – 50g margaryny Sól Pieczywo Wątróbki myjemy, okrawamy z żył etc. i kroimy na drobniejsze kawałki. Obraną cebulę kroimy w plastry. Na patelnie
Smakowy RajZapraszam na przepyszny ryż z wątróbką wieprzową- w drugim przepisie znajdziecie wątróbkę drobiową- tutaj . Przygotowując tą potrawę musimy pamiętać by nie solić przed smażeniem wątróbki- inaczej będzie twarda i niesmaczna. Co o wątróbce :Wątroba wieprzowa zawiera blisko dwa razy więcej żelaza niż inne wątróbki oraz jest bardzo dobrym źródłem witaminy D. Wołowa jest równie bogata w witaminę
Smaki Edytylubi wątróbki? są tu tacy?! tą w panierce naprawdę polubicie bo smakuje rewelacyjnie! Zapraszam! Składniki; 30 dag wątróbki drobiowej 2 jajka 3 łyżki mąki 3/4 szkl. bułki tartej mleko do namoczenia wątróbki sól do doprawienia po usmażeniu olej do smażenia Przygotowanie; Wątróbkę oczyszczamy, myjemy a następnie zalewamy mlekiem i moczymy przynajmniej godz. Po tym czasie odsączamy
Radość kipiąca uśmiechem.Wątróbka to źródło żelaza, cynku, białka oraz witamin z grupy B. Warto raz na jakiś czas dodać ją do naszego menu. Składniki: 30 dag wątróbki drobiowej 2 duże cebule mąka do obtoczenia masło klarowane przyprawy: sól, pieprz Przygotowanie Wątróbkę dokładnie umyłam, zagotowałam w lekko osolonej wodzie na bardzo małym ogniu. ( nie gotować) Następnie odcedziłam. Ciepłą wątróbkę
Kukuleczkidigotuje.blogspot.com Pomysł na pastę "skradłam" od mojej mamy - dawniej często ją przyrządzała. Pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. 300-400g wątróbki drobiowej 1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz Dodatkowo (opcjonalnie): 50g masła Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć po kilka minut
Di gotujewątróbka zawijana w boczek z grilla składniki na osiem szaszłyków 600 g wątróbki drobiowej 300 g wędzonego boczku sól, pieprz dodatkowo szpatułki do szaszłyków sposób przygotowania Wątróbki myjemy, czyścimy z błon, i z każdej wykrajamy foremny, spory kawałek ( udało mi się z jednej zakupionej wątróbki, po oczyszczeniu uzyskać jedną porcje), lekko go solimy i pieprzymy a następnie odstawiamy do lodówki
Miód i pieprzwątróbka zawijana boczkiem z grilla składniki na osiem szaszłyków 600 g wątróbki drobiowej 300 g wędzonego boczku sól, pieprz dodatkowo szpatułki do szaszłyków sposób przygotowania Wątróbki myjemy, czyścimy z błon, i z każdej wykrajamy foremny, spory kawałek ( udało mi się z jednej zakupionej wątróbki, po oczyszczeniu uzyskać jedną porcje), lekko go solimy i pieprzymy a następnie odstawiamy do lodówki
Miód i pieprzdzisiejszego postu. WĄTRÓBKA! Można ją zjeść ugotowaną i posypaną solą, smażoną z cebulką- najprościej i na wiele innych sposobów... My dziś zapraszamy na wątróbkę ze smażonymi jabłkami i karmelizowaną cebulą... Składniki (dla 2-3 osób)15 drobiowych wątróbekkilka łyżek mąkiodrobina soliWątróbki myjemy, oczyszczamy i jeśli są duże, kroimy na pół. Mąkę z solą wysypujemy na duży talerz i obtaczamy
Symfonia Smakówgdyż nie obciążą zbytnio naszej kieszeni. Polecam też inne przepisy na pasztety: przepis na pasztet pieczony. i najlepszy pasztet wielkanocny z mięs mieszanych Składniki 5 ćwiartek kurczaka 400 g wątróbki drobiowej 2 czerstwe kajzerki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól do smaku, ½ łyżeczki pieprz ziarnisty, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe 2 łyżki: majeranek ok. 1/3 łyżeczki: gałka muszkatołowa(...)miodu Przygotowanie: Kajzerkę moczymy w mleku. Luzujemy z kości ćwiartki kurczaka, skórę zostawiamy. Rozgrzewamy patelnię, podsmażamy 4 kawałki kurczaka skórą do patelni, 1 zostawiamy, odwracamy. Gdy będą rumiane, dodajemy wątróbkę, posiekaną w kostkę cebulę i pokrojony czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem, zielem i listkiem laurowym, smażymy jeszcze chwilę. Studzimy , mielimy 2-krotnie wraz z odciśniętymi kajzerkami, jednym surowym kawałkiem kurczaka, przyprawami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrazem pokusiliśmy się na własnoręcznie zrobiony pasztet drobiowy. Przepis kuchni kaszubskiej zapewne posmakuje amatorom pasztetów. Delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki 500 g wątróbek drobiowych 3 cebule średniej wielkości łyżeczka tymianku 200 g gęsiego smalcu sól ,pieprz Przygotowanie Cebulę drobno siekamy. W rondelku roztapiamy smalec ,wrzucamy cebulę i dusimy na wolnym ogniu przez 30 min. Często
R'n'G Kitchen