wątróbka drobiowe - 500 przepisów (strona:18/34)

Sałatka z figami i wątróbką drobiową 182

pochodzi z "Małej Paryskiej Kuchni" Rachel Khoo. Taka Francja-elegancja na talerzu.  Składniki: 1 łyżka klarowanego masła 1 czerwona cebula, pokrojona w krążki gałązka tymianku 200 g oczyszczonych wątróbek drobiowych sól, pieprz 2 łyżki czerwonego octu winnego 100 g świeżego szpinaku baby 4 figi, pokrojone w ćwiartki oliwa do skropienia Przygotowanie: Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę oraz

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta z wątróbki drobiowej z grzybami do kanapek 196

Kolejne pyszne zastosowanie wątróbki. Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej 1 dag suszonych grzybów 1 biała cebula 2 łyżki smalcu 1 żółtko jaja 1 łyżka masła sól do smaku pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku Wykonanie: Grzyby namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w plasterki i przysmażyć na smalcu, następnie połączyć z wątróbka, grzybami i dusić przez 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
166. Wątróbka drobiowa z bakłażanem i nie tylko 176

się w mojej kuchni. Tym razem wylądował obok wątróbki i było to lądowanie całkiem udane. 1 średni bakłażan 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1 jabłko kilka suszonych śliwek wątróbka drobiowa (trudno mi powiedzieć ile wagowo) sól, pieprz, olej do smażenia Bakłażana, jabłko i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Bakłażana lekko posolić i popieprzyć a następnie

Jadło i czytadło
Pasztet domowy 214

teraz przygotowuje się do raczej "od święta" ale może też dlatego tak bardzo nam smakuje ;)  Polecam bardzo ;)  Składniki: 1.5 kg łopatki 0,8 kg boczku  0.4 wątróbki drobiowej 8 dużych cebul 7 jajek dwie szczypty gałki muszkatołowej pieprz do smaku  sól do smaku  smalec do obsypania foremki bułka tarta do obsypania foremki Wykonanie: Łopatkę

Krakowskie smaki Ani
Pate, czyli Pasztet (nie zajęczy) z karkówki z dodatkiem pieczarek i sera gouda :) 220

polega na tym, że kucharz wiedział jak całą sprawę załatwić by coś było po prostu pyszne! A oto mój pasztetowy przepis :) Składniki: 1kg karkówki/ karczku (może być mielony) ½ kg wątróbek (drobiowych) 30 dag pieczarek 30 dag sera gouda 1 duża cebula 3 łyżki bułki tartej 1 czerstwa bułka 1 ½ łyżeczki soli Około ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki vegety ½ łyżeczki pieprzu Cayenne

Smakowy Raj
Duszona Wątróbka i Brązowy Ryż 194

Składniki: 600 g wątróbki drobiowej 4 duże cebule pokrojone w kostkę 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka mielonego chilli świeżo mielony pieprz świeżo mielona sól himalajska (na sam koniec) 3 jabłka pokrojone w kostkę do smaku: szczypta majeranku, oregano i lubczyku suszonego Przygotowanie Do garnka wlewamy 1 szklankę wody. Umytą i oczyszczoną wątróbkę umieszczamy w garnku i zaczynamy gotowanie/duszenie. Wrzucamy

ClauditteMissCooking
Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami. 205

smakoszy krewetek dania, idę dalej i zrobię makaron z borowikami, wątróbką i krewetkami. Czego nam potrzeba? -świeże krewetki; są dodatkiem więc 2-3 sztuki na głowę wystarczą -300 gram wątróbki drobiowej -suszone, namoczone kilka godzin borowiki -parmezan -oliwa -masło, łyżeczka -świeże: rozmaryn, oregano i szałwia -szalotka -por część biała -wino półsłodkie -papryka ostra zmielona -suszone chili -czosnek Szalotki

BaRepas
PASZTET WIEPRZOWY 143

Przepis z gazety.  Pasztet bardzo smaczny.  Składniki: 60 dag wieprzowiny 25 dag wątróbek drobiowych 20 dag słoniny 3 jajka przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie,sól, pieprz, gałka muszkatołowa (1/2 łyżeczki) dodatkowo: bułka tarta i masło Sposób wykonania: Wieprzowinę ugotować z przyprawami. W rondelku na maśle zeszklić pokrojoną w grube plastry cebulę, dodać pokrojoną słoninę( 15 dag ), dusić przez

Darcia w kuchni
Wątróbka z cydrem jabłkowym 162

miękka, jednakże należy pamiętać, ażeby jej nie solić przed smażeniem, gdyż będzie gumowata! Polecam, gdyż tak przygotowana wątróbka wcale nie jest taka straszna, jak się co niektórym wydaje :)))  * wątróbka drobiowa- 1 kg * cebula- 3 bardzo duże szt. * cydr- 1,5 szklanki * sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku * olej- do smażenia Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju

Kraina Miodem Płynąca
Pasztet wieprzowy 362

przetworzonej i w moim domu często sama robię pasztet. Ten jest bardzo prosty w przygotowaniu i do tego bardzo smaczny :) Składniki: 80 dag mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka, 10 dag wątróbki drobiowej, 3 cebule, 1 jajko, 1 łyżka majeranku, 1,5 łyżeczki musztardy Dijon, 5 łyżek oleju rzepakowego, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, por, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól

Delicious Titbits
Pasztet drobiowy ze słoika 207

prosto. Składniki: 90 dag skrzydła z indyka 90 dag filetu z kurczaka włoszczyzna na rosół +cebula (i przyprawy: sól, pieprz liść laurowe, ziele angielskie, lubczyk, czosnek) 25 dag wątróbki drobiowej 3 jajka 1 szklanka rosołu 1,5 łyżki kaszki kukurydzianej przyprawy: majeranek, tymianek, sól pieprz Mięso myjemy zalewamy wodą (ok. 3- 4 l ) dodajemy włoszczyznę oraz jedna cebulę opaloną

Delicious Titbits
Pasztet z wątróbek drobiowych z galaretką jabłkową 143

Lekki pasztecik z galaretką idealnie wkomponuje się w menu Sylwestrowo-Noworoczne. Składniki: • 60 dkg wątróbki drobiowej • 2 szalotki • 2 ząbki czosnku • 2 gałązki tymianku świeżego lub 1 łyżeczka suszonego • 100 ml winiaku lub brandy • 1/3 szklanki czerwonego wina • 100 g masła • 2 łyżki masła klarowanego Galaretka jabłkowa • 4 łyżki jabłek prażonych ze słoika • 3/4 szklanki wina czerwonego

To co kocham
zupa z wątróbką 161

smakowała. Była tak syta, że wystarczyła za cały obiad.  Składniki: 1/2 kalafiora 3 duże ziemniaki cebula korzeń pietruszki korzeń selera duża marchew 4 łyżki zielonego groszku 400 g wątróbki drobiowej 3 łyżki śmietanki 12% z kartonika sól pieprz łyżka masła ziele angielskie i liść laurowy Warzywa obrać. Pietruszkę i selera zostawić w całości, resztę pokroić w kostkę, kalafiora podzielić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wątróbka duszona z cebulą, czosnkiem, chilli i z sokiem cytrynowym 184

taki dzień nadszedł dziś, nie wylazłabym bez niej ze sklepu! Chciałam więc się z Wami podzielić moją przebojową duszoną wątróbką, która rozpływa się w ustach. Co trzeba: - 0,9kg wątróbki drobiowej - dwie czerwone cebule - dwa ząbki polskiego czosnku - łyżka soku wyciągniętego z cytryny - chili pieprz cayenne - sól, pieprz, maga do smaku - olej (ja używam olej rzepakowy z olejami z simienia

upichcona
Sałatka z makaronu, rukoli, radachio i wątróbki drobiowej 213

Podbiła nasze gusta kulinarne i połechtała kubki smakowe. Zrobienie jej trwa tyle, co ugotowanie  i lekkie przestudzenie makaronu plus 5 minut na wykończenie. Polecam. Składniki: 8  dużych wątróbek drobiowych 200 g makaronu kokardki 100 g rukoli i  radachio * 1 łyżka masła sól, pieprz i majeranek do smaku Dodatkowo: 200 g soku z buraków ( u mnie własny

Gosia gotuje