warzywa - 14856 przepisów (strona:673/991)

W jakie przepisy klikamy najczęściej? 176

dalej co tylko wymyślicie: pomidorek koktajlowy, cebulka marynowana, winogrono, korniszon, pieczarki marynowane, oliwki. Wszystko symetrycznie ułożone zapewni jeszcze lepszy efekt.   3 2053 wejść Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym   Czyli kolejne starcie z kuchnią lidla i po raz kolejny absolutny zachwyt przepisami Okrasy.  Nic dodać nic ująć dlatego też kopiuję cały przepis, bez żadnych zmian

Brzuszki Łakomczuszki
Dietetycznie: stek w sosie z pieczoną marchewką 178

pieprz i sól NA MARCHEWKĘ: 3 średnie marchewki 2 cm imbiru sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżki oliwy szczypta pieprzu cayenne sól gruboziarnista Marchewkę myjemy i obieramy. Obieraczką do warzyw wycinamy wstążki. Ścieramy na tarce imbir i mieszamy z sokiem z pomarańczy, pieprzem cayenne oraz oliwą. Marchewkę mieszamy z marynatą i odstawiamy na kilka minut. Rozgrzewamy piekarnik

Brzuszki Łakomczuszki
Dietetycznie: sałatka z kurczakiem w pesto. 336

pesto (1 kubeczek) tak aby było całe pokryte cudowną zieloną masą. Kładziemy na suchą, podgrzaną patelnię teflonową i na delikatnym ogniu smażymy. W tym czasie myjemy i osuszamy warzywa. Drzemy sałatę, kroimy pomidorki, ogórka. Gdy pierś jest gotowa - powinna być jak najkrócej na ogniu, jednak musimy uważać żeby nie była surowa i uwaga! absolutnie nie nakłuwamy mięsa w trakcie

Brzuszki Łakomczuszki
Dietetycznie: sałatka z szynką szwarcwaldzką. 346

szynki szwarcwaldzkiej 1/2 szklanki pomidorów koktajlowych 1/3 szklanki orzechów włoskich 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka musztardy sól, pieprz Wszystki warzywa myjemy i osuszamy. Na talerzu łączymy sałaty. Układamy pokrojone: gruszkę, ogórka, pomidorki koktajlowe, szynkę. Posypujemy rozdrobnionymi orzechami. W kubku łączymy oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny, musztardę, sól

Brzuszki Łakomczuszki
Zupa kurkowa. 172

solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Przez ok 5-10 min podsmażamy na małym ogniu. Następnie dolewamy wino i dusimy. Czekamy aż wino odparuje. Gdy wywar jest gotowy wyjmujemy z niego warzywa i dodajemy całą zawartość patelni. Dodajemy pokrojony serek topiony i gotujemy ok 15 minut. Podajemy z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego, posypane posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Surówka z marchewki 275

Składniki Marchew 5 sztuk, w miarę duże Sos sojowy 1 łyżka Cukier 1 łyżka Sól szczypta Pieprz do smaku Wykonanie: Marchewki umyć, obrać, zetrzeć na tarce do warzyw chińskich (długie paseczki). Dodać cukier, […] The post Surówka z marchewki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Hummus w dwóch wersjach - z pieczonym burakiem i bazylią 181

Przy takim bogactwie warzyw jakie jest w okresie wiosenno-letnim warto robić pasty czy dipy i zajadać je właśnie z warzywnymi dodatkami. Takie dania/przekąski są dobre na każdą okoliczność: czy to będzie małe spotkanie z przyjaciółką, czy rodzinne podjadanie przy wspólnym wieczorze z tv, czy też jako uzupełnienie grilla czy kosza piknikowego. Co kto woli. My zjedliśmy z mężem

Zdrowa Kuchnia Sowy
Koktajl ogórkowy na kefirze 155

litra schłodzonego w lodówce domowego kefiru, 3 ogórków gruntowych, 1 łyżeczki siekanego koperku. Doprawiłam całość pikantnym sosem piri piri, solą i ognistą mieszanką przypraw. Można koktajle przygotowywać z różnych warzyw, można dodać buraka , koktajl warzywny nabierze wtedy fantastycznego, koloru fuksji, tak jak chłodnik z botwinki. Polecam też przepisy na: Koktajl warzywny z koperkiem Lemoniada ogórkowa Smacznego! The post Koktajl ogórkowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Orzeźwiająca sałatka z bobem i miętą 299

bób jest teraz najtańszy (na ryneczku kupimy woreczek za ok. 5 zł) oraz najszybciej się gotuje, dlatego zdecydowanie warto się skusić na taką sałatkę właśnie w sezonie na to warzywo. Orzeźwiająca sałatka z bobem i miętą: 1 woreczek świeżego bobu (1 kg) 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 bardzo drobno posiekanej papryczki chili lub chili

Poezja smaku
Chińska zupa słodko-kwaśna. A według mnie pekińska. 482

się gotować na wolnym ogniu. W tym czasie kroimy paprykę, marchewkę i bambusa w paski o szerokości 0,3-0,5 cm. W międzyczasie zalewamy grzyby mun wodą. Dodajemy warzywa do bulionu. Potem robimy mieszkankę z octu, cukru i soku z limonki i dodajemy do bulionu. Niech teraz wszystko gotuje się około 15 minut. My w tym czasie kroimy ananasa

Mango Papaja
Marchewkowo- paprykowa zupa krem 161

cebulkę, pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i paprykę. Doprawiamy solą , pieprzem, imbirem, kolendrą. Dodajemy papryczkę chili i zalewamy wszystko bulionem. Gotujemy całość na wolnym ogniu około 30 minut aż warzywa będą miękkie. Blenderujemy całość, dodajemy śmietanki i jeszcze raz doprowadzamy wszystko do wrzenia. Gotowe! Smacznego

Mango Papaja
Krem z kukurydzy 173

wlewamy bulion. W międzyczasie kroimy ziemniaki w kostkę i dodajemy do gotującego się bulionu. Przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem, kurkumą, chili w płatkach. Gotujemy całość 25 minut. Po tym czasie warzywa powinny być miękkie. Blenderujemy całość na gładki krem, dodajemy śmietanę, mieszamy i ponownie blenderujemy. Wstawiamy na ogień, podgrzewamy zupę aby wszystkie smaki się wyrównały. Teraz nasza zupa jest gotowa

Mango Papaja
Zupa krem z pomidorów z mozzarellą i bruschetta z pomidorami 236

pomidory, mozzarellę, czosnek i cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem, siekamy liście bazylii i również dodajemy do pomidora. Bagietki wyciągamy z piekarnika i układamy na każdej nasze pokrojone w kostkę warzywa z mozzarellą. Gorący krem z pomidorów wlewamy do miseczki i posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellą, tak żeby się delikatnie rozpuściła, do tego serwujemy bruschettę. Pyszne. Smacznego

Mango Papaja
Tagliatelle z kurczakiem i brokułami 313

natki pietruszki. Dodajemy również ugotowanego wcześniej brokuła i jeszcze chwilę dusimy. Makaron odcedzamy- nie przelewamy zimną wodą!! i polewamy łyżką oliwy z oliwek. Makaron wrzucamy na patelnię do naszych warzyw i kurczaka, całość dokładnie mieszamy, dodajemy resztę natki pietruszki. Całość przekładamy do miski i posypujemy startym serem. Smacznego

Mango Papaja
Chińska zupa cytrynowa z kurczakiem i krewetkami 141

kilka minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pierś z kurczaka oraz paprykę. Marchewkę kroimy w słupki i również dodajemy do zupy. Gotujemy wszystko przez około 10-15 minut aż warzywa zmiękną a kurczak nabierze orientalnego aromatu. Teraz czas na dodanie ananasa, pokrojonego w ćwiartki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym oraz sokiem z limonki. Na końcu dodajemy krewetki

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania