seler , paprykę i ogórki pokroić w kostkę.Kukurydzę odsączyć i połączyć z resztą składników.Majonez wymieszać z jogurtem , musztardą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Dodać do mieszanki makaronu z warzywami, wymieszać, doprawić do smaku
Moje domowe kucharzeniemusztardy sól, pieprz zioła prowansalskie 4-5 łyżek oliwy Kapustę poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w paseczki.Miód, sok z cytryny, musztardę oliwę i przyprawy wymieszać.Dodać po pokrojonych warzyw i razem wszystko wymieszać
Moje domowe kucharzeniekotlety można przygotować inaczej....tym razem z dodatkiem przyprawy Szeherezada , którą można kupić tutaj. Przyprawa nadała kotletom specyficznego smaku..w skład tej przyprawą wchodzą : zioła, susze warzyw w różnych proporcjach [ cebula suszona, papryka czerwona, pieprz czarny, jałowiec, kminek, czosnek, kolendra, majeranek, tymianek, bazylia] sól, preparat aromatyczny czosnku i suszony hydrolizat białka roślinnego. schab mąka jajka bułka
Moje domowe kucharzeniegrillu. Dzięki tej mieszance kurczak będzie miał złocisto-czerwony kolor. Aby przygotować takiego kurczaka, wystarczy natrzeć go przed pieczeniem i gotowe. Przyprawa rosołowa jest kompozycją odpowiednio dobranych warzyw i ziół o intensywnym aromacie. Przyprawa rosołowa doskonale podkreśla naturalny smak zupy domowej dzięki cemu można poznać jej głęboki smak i aromat. Mieszanka ta idealnie nadaje się również do wzbogacenia smaku dań
Moje domowe kucharzenieTaką rybę robiłam na Wigilię..robiłam po raz pierwszy...wcześniej robiłam podobną rybę ale z warzywami..Jest pyszna polecam...i przypominam , że c zytelnicy bloga , którzy zrobią zakupy w Hurtowni Oliwy otrzymają .........25 % zniżkę...ja właśnie do tej ryby wykorzystałam kilka produktów dostępnych w tym sklepie...gorąco polecam , bo warto.. dowolna ryba sok z cytryny
Moje domowe kucharzenieekstrakt czosnku Zastosowanie : do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów
Moje domowe kucharzeniedalszego odwiedzania. Zapraszam również do akcji z czekoladą w roli głównej i do akcji Babki i babeczki .. Gulasz z żołądków Sałatka z makaronem Gulasz z piersi kurczaka z warzywami Surówka z sałaty lodowej Sałatka z makaronem Proste i szybkie ciasto kakaowe Schabowy ciut inaczej Sałatka z tortellini Sałatka z pieczarek Babeczki z parówką
Moje domowe kucharzenieSałatka z warzyw i tortellini z dodatkiem przyprawy o fajnej nazwie chmieli suneli .. tortellini 3-kolory z mięsem kukurydza konserwowa groszek konserwowy ogórek zielony marchewka cebula papryka konserwowa lub świeża majonez jogurt naturalny sól morska chmieli suneli Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy.Marchewkę ugotować
Moje domowe kucharzenieTakie podobne kwiatki już są na blogu..są tak smaczne, że warto robić powtórki..ale tym razem z innego ciasta..i użyłam wędliny z dodatkami [ warzywami].. 40 dag mąki 1 jajko 3 dkg drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szkl. mleka 2 łyżki oleju przyprawa do pizzy dowolna wędlina w plasterkach o okrągłym kształcie dopasowanym do wielkości np.szklanki lub kubka
Moje domowe kucharzeniektóre utrudnia przewodzenie sygnałów nerwowych i prowadzi do Alzhaimera. Zastosowanie w kuchni: • Z kurkumy powstaje barwnik, nazywany kurkuminą. Stosuje się go do barwienia ryżu, makaronu i warzyw konserwowanych w occie. • Kurkumy używa się do przyprawiania sosów i potraw z drobiu. • Co ciekawe, kurkumą można „oszukiwać szafran”, co zauważył słynny podróżnik Marco
Moje domowe kucharzeniepolędwica drobiowa ogórek pomidor szczypior majonez sól, pieprz Pesso zalać wrzącą wodą i odstawić na 5 minut [lub zimną wodą i odstawić na 25 minut] aż napęcznieje.Polędwicę i warzywa pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku
Moje domowe kucharzeniegotować około 3 min. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na oleju, dodać grzyby ,pokrojone ogórki i paprykę ,podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy. Do salaterki układać warstwami kurczaka i warzywa. Zalać zalewą i ostudzić . Wstawić do lodówki przynajmniej na 12 godzin
Moje domowe kucharzeniekoperek ocet winny sól, pieprz olej kujawski ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia Pomidory ,ogórki i ser pokroić w dużą kostkę.Cebulę pokroić w cienkie półtalarki,sałatę porwać, dodać do warzyw. Wymieszać z octem, olejem , doprawić do smaku. Sałatka bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl na blogu
Moje domowe kucharzeniebazylia sól, pieprz Buraczki z liśćmi, ogórek, jabłko i cebulę pokroić.Skropić sokiem z cytryny i wymieszać.Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni.Serek i pestki dodać do warzyw, doprawić do smaku ,dodać olej i wymieszać. Sałatka bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl na blogu Majanowe
Moje domowe kucharzeniebrokuły dzielimy na różyczki. Na oliwie podsmażamy brokuły z czosnkiem i cebulą, gdy będą półtwarde dodajemy cukinię. Całość mieszamy, dodajemy oregano i cayenne i podsmażamy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, doprawiamy do smaku. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na posypanym mąką blacie na cienki, 1 cm placek, który nawijamy na wałek i przekładamy na formę, ciasto dociskamy starannie
Moja smaczna kuchnia