warzywa - 14856 przepisów (strona:667/991)

Gulasz z łopatki wieprzowej 485

Wami moim przepisem na gulasz z łopatki wieprzowej. Danie jest syte i rozgrzewające. Można go dowolnie modyfikować dodając np. pieczarki, seler lub inne warzywa. Zapraszam. Post Gulasz z łopatki wieprzowej pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Zupa kalafiorowa 176

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zupa kalafiorowa z dużą ilością warzyw. Doskonała na letni posiłek. Poza sezonem można wykonać ją z mrożonego kalafiora. Pyszna, lekka i niskokaloryczna, w sam raz dla osób dbających o linię. Post Zupa kalafiorowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Cukinia faszerowana 202

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cukinia faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Bardzo pyszne i sycące danie. Sezon na cukinię trwa w pełni więc zachęcam do wykorzystania przepisu w swojej kuchni :-). Post Cukinia faszerowana pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pieczona karkówka 449

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczona karkówka z warzywami z dodatkiem ketchupu i majonezu. Całość podlana winem i posypana żółtym serem. Wychodzi smaczna, miękka w środku, soczysta i bardzo aromatyczna. Przepis wykorzystywany przeze mnie już wielokrotnie od kilku lat, który zawsze wszystkim smakuje. Polecam więc go i Wam. Post Pieczona karkówka pojawił

Marta Gotuje
Sałatka szwedzka z kurkumą 802

Wykonanie: Do sałatki najlepsze są ogórki trochę grubsze, o średnicy około 2,5-3 cm. Ogórki dokładnie umyć. Umyte pokroi w plastry. Ja robię to przy pomocy mandoliny do warzyw. Przygotować solankę - 9 szklanek zimnej wody wymieszać z 1/2 szklanki soli. Solanką zalać plastry ogórków i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie ogórki odcedzić, odlewając płyn. Do słoiczków wkładać

kolorowotorcikowo
Nadziewana cukinia z serem pleśniowym 204

Lubię faszerowane warzywa i w sezonie letnim bardzo często goszczą na moim stole. Ta cukinia jest soczysta, aromatyczna i pożywna, doskonale nadaje się na obiad bądź kolację.  Składniki: - 2 cukinie - 1,2 kg mięsa mielonego -  120 g sera pleśniowego typu brie - 120 g sera pleśniowego lazur niebieski - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka octu balsamicznego - 2 łyżki

Zainspirowana w kuchni
Zupa krem z brokuła z grzankami 152

zacznie wrzeć, zmniejszamy moc palnika, dojemy sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 minut. Po tym czasie wrzucamy obrane i umyte warzywa, oprócz brokuła i gotujemy kolejne 30 minut. Następnie wszystko wyjmujemy, wrzucamy brokuła podzielonego na części i gotujemy ok. 7-10 minut. Zupę zdejmujemy z palnika i miksujemy. Dodajemy ziemniaki

Delicious Titbits
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LIPIEC 2014 113

polubień na FB       129 obserwujących       28 postów   48 ,696 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Bardzo zdrowa ryba na parze z warzywami Kostka alpejska Marty   Ciasto Shrek     Dziękuję, że ze mną jesteście

Magiczne Życie Marty
Gruszki w białym winie 157

Dzień dobry! Obecnie z powodu wprowadzenia w Rosji embargo na polskie owoce i warzywa trwa akcja jedzenia jabłek, jabłka są wszędzie - na blogach, w prasie, telewizji, nawet akcja przeniosła się poza granice Polski, wspiera nas wiele innych krajów. Jabłko stało się symbolem, mimo że nie jest jedynym produktem, który został wpisany na "czarną listę". W czasie lata

Pora coś zjeść
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym 159

woku rozgrzewamy olej sezamowy. Podsmażamy papryczkę i czosnek. Dodajemy cebulę, marchewkę, paprykę, mrożoną fasolkę. Smażymy mieszając około 5 min. Dodajemy ananasa. Mieszamy wszystkie składniki sosu. Do gotowych warzyw wrzucamy mięso, smażymy chwilę aby się podgrzało. Wlewamy s os. M ieszamy aż zgęstnieje. Podajemy z ryżem. Posypujemy sezamem

Mania Gotowania
Risotto z grzybami i szynką szwardzwaldzką 173

makaronu i pizzy najpopularniejsza, klasyczna włoska potrawa. Z makaronem i pizzą ma jeden wspólny mianownik - można je przyrządzić na wiele sposobów. Znakomicie smakuje z mięsem, rybami, owocami morza, szybką, warzywami czy grzybami. Pomysł na risotto z grzybami i szynką dojrzewającą podpatrzyłam od Pascala, który gotował podobne w swoim programie. Risotto wyszło naprawdę pyszne, kremowe. Szynka szwardzwaldzka doskonale komponowała się

Mania Gotowania
Makaron z boczkiem w sosie z sera pleśniowego 160

Smażyć około 2 minuty. Przyprawić solą i pieprzem. Pomidory suszone posiekać w paseczki. Brokuły i pomidory dodać do podsmażonej cebuli i pieczarek. Podsmażyć chwilę aby wszystko się połączyło. Do warzyw dodać boczek, przyprawić wszystko ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Ugotować makaron al dente. Mozzarellę zetrzeć na tarce. Przygotować sos. Śmietanę podgrzać na małym ogniu. Dodać ser pleśniowy. Najlepiej dodawać go partiami

Mania Gotowania
Zapiekanka z tortellini w sosie pomidorowym 385

również podsmażyć. Brokuły podgotować lub (jeśli mamy mrożony) dodać do pieczarek i podsmażyć aby się rozmroził. Formę do zapiekania wysmarować oliwą, dodać ugotowane tortellini, sos mięsno-pomidorowy, boczek i warzywa. Wymieszać wszystko dokładnie. Mozzarelle pokroić w plastry. Ser zetrzeć na tarce.   Ułożyć na wiechu zapiekanki i posypać tartym serem. Zapiekać w 200 stopniach około 20 minut

Mania Gotowania
Rolady ze śliwką 184

się nie musimy martwić. Równocześnie z roladami możemy upiec pieczone ziemniaczki. Pozostaje nam tylko zrobienie sałatki i gotowe J     Na zdjęciach wersja light z samymi warzywami. Polecam.    Rolady ze śliwką       Składniki: ·        4 kotlety ze schabu ·        około 16 śliwek suszonych

Mania Gotowania
Domowe Sushi krok po kroku 274

miłośnikami surowych ryb polecam upiec je w piekarniku lub grillu.   Etap IV-zwijanie sushi   Przygotowujemy sobie stanowisko pracy, aby móc przystąpić do zwijania rolek. Rozkładamy wszystkie pokrojone warzywa, ryby i dodatki.   P rzygotowujemy miseczkę z wodą do maczania palców, mokrą szmatkę do przecierania noża. Matę owijamy przezroczystą folią spożywczą. N ori kładziemy na matę i rozkładamy

Mania Gotowania