warzywa - 14856 przepisów (strona:667/991)

Gazpacho andaluzyjski chłodnik 139

Przygotowanie: Pomidory kroimy na ćwiartki wrzucamy do blendera. W kostkę kroimy obranego ze skórki ogórka, wraz z papryką, czosnkiem i cebulką dodajemy do pomidora. Zostawiamy po trochu z każdego warzywa do dekoracji. Grzanki dokładamy do blendera razem z oliwą z oliwek, wodą gazowaną miksujemy wszystko aż zupa będzie miała gładką konsystencję. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kurczaka z sosem porowo-śmietanowym 119

bulionem,dodać śmietankę i odparować do pożądanej konsystencji. Dodać pory i kilka minut podgotować razem. Na końcu duszenia dodać szczypiorek. Uwagi:   Polecam podawać filety te z ryżem i warzywami

Gorący kąsek
Barszcz z letnich buraków 155

Wykonanie: Ugotować wywar z drobiu, dodając marchewkę, pietruszkę, por, ziele angielskie i listek laurowy. Buraczki pokroić w kostkę i dorzucić do wywaru razem z lubczykiem i majerankiem. Gotować aż warzywa będą miękkie. W drugim garnku ugotować 4 ziemniaki. Bardzo drobno posiekać szczypiorek, koperek, pietruszkę. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do gotującej się zupy razem z sokiem z jednej cytryny(wlewać

Gorący kąsek
SAŁATKA Z KUSKUSEM I SZYNKĄ WIEJSKĄ! FIT LUNCH BOX 365

kuskus wsyp do szklanki, zalej wrzątkiem odstaw na 7 minut. Ogórek, szynkę,  jajko kroimy w kostkę. Sałatę rwiemy na kawałki. Do pojemnika włóż sałatę, posyp gotową kaszą, ułóż warzywa. Dopraw przyprawami. GOTOWE! PYCHOTKA! MIŁEGO DNIA

SMYKWKUCHNI
Sałatka z grzankami 160

Składniki : * sałata lodowa * ogórek * pomidor * ser feta  * rzodkiewki * papryka czerwona * 2 kromki chleba * 2 łyżki oleju z pestek dyni * 2 łyżki wody * opakowanie sosu sałatkowego greckiego Prymat Przygotowanie : Warzywa pokroić w dowolna kostkę. Dodać rozdrobniony ser feta. Na suchej patelni przygotować grzanki. Wszystkie składniki sałatki połączyć. W słoiczku wymieszać sos z olejem i wodą. Polać tuż przed podaniem

Magiczne Życie Marty
Domowy hamburger 209

blogu. Grillowany kotlet drobiowy (równie dobrze może być z mięsa wołowego) z roztopionym serem na wierzchu. Do tego grillowana cebulka i warzywa z pysznym sosem jak dla mnie najlepszym. Co tu dużo mówić… zapraszam do wykonania w swojej kuchni. Post Domowy hamburger pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Domowy kebab 284

Można również zrobić kebaba z mięsem z piersi kurczaka, które równie często wykorzystuję. Wystarczy je wcześniej przyprawić, pokroić na kawałki i usmażyć. Surówki i warzywa dodajemy wg upodobań (może to być np. surówka z kapusty białej, sałata lodowa itp.). Kebab wykonany w domowej kuchni smakuje wyśmienicie. Post Domowy kebab pojawił się

Marta Gotuje
Gulasz z łopatki wieprzowej 477

Wami moim przepisem na gulasz z łopatki wieprzowej. Danie jest syte i rozgrzewające. Można go dowolnie modyfikować dodając np. pieczarki, seler lub inne warzywa. Zapraszam. Post Gulasz z łopatki wieprzowej pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Zupa kalafiorowa 169

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zupa kalafiorowa z dużą ilością warzyw. Doskonała na letni posiłek. Poza sezonem można wykonać ją z mrożonego kalafiora. Pyszna, lekka i niskokaloryczna, w sam raz dla osób dbających o linię. Post Zupa kalafiorowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Cukinia faszerowana 195

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cukinia faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Bardzo pyszne i sycące danie. Sezon na cukinię trwa w pełni więc zachęcam do wykorzystania przepisu w swojej kuchni :-). Post Cukinia faszerowana pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pieczona karkówka 439

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczona karkówka z warzywami z dodatkiem ketchupu i majonezu. Całość podlana winem i posypana żółtym serem. Wychodzi smaczna, miękka w środku, soczysta i bardzo aromatyczna. Przepis wykorzystywany przeze mnie już wielokrotnie od kilku lat, który zawsze wszystkim smakuje. Polecam więc go i Wam. Post Pieczona karkówka pojawił

Marta Gotuje
Sałatka szwedzka z kurkumą 797

Wykonanie: Do sałatki najlepsze są ogórki trochę grubsze, o średnicy około 2,5-3 cm. Ogórki dokładnie umyć. Umyte pokroi w plastry. Ja robię to przy pomocy mandoliny do warzyw. Przygotować solankę - 9 szklanek zimnej wody wymieszać z 1/2 szklanki soli. Solanką zalać plastry ogórków i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie ogórki odcedzić, odlewając płyn. Do słoiczków wkładać

kolorowotorcikowo
Nadziewana cukinia z serem pleśniowym 199

Lubię faszerowane warzywa i w sezonie letnim bardzo często goszczą na moim stole. Ta cukinia jest soczysta, aromatyczna i pożywna, doskonale nadaje się na obiad bądź kolację.  Składniki: - 2 cukinie - 1,2 kg mięsa mielonego -  120 g sera pleśniowego typu brie - 120 g sera pleśniowego lazur niebieski - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka octu balsamicznego - 2 łyżki

Zainspirowana w kuchni
Zupa krem z brokuła z grzankami 147

zacznie wrzeć, zmniejszamy moc palnika, dojemy sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 minut. Po tym czasie wrzucamy obrane i umyte warzywa, oprócz brokuła i gotujemy kolejne 30 minut. Następnie wszystko wyjmujemy, wrzucamy brokuła podzielonego na części i gotujemy ok. 7-10 minut. Zupę zdejmujemy z palnika i miksujemy. Dodajemy ziemniaki

Delicious Titbits
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LIPIEC 2014 110

polubień na FB       129 obserwujących       28 postów   48 ,696 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Bardzo zdrowa ryba na parze z warzywami Kostka alpejska Marty   Ciasto Shrek     Dziękuję, że ze mną jesteście

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania