Jesienna kartoflanka

Jesienna kartoflanka

Jesienna kartoflanka

Lubię zupy, choć rzadko je robię. Dziś przepis z recenzowanej przez mnie książki "Łatwe zupy".  Składniki: 350 g ziemniaków 1 cebula 2 łyżki masła 1 liść laurowy 1 litr gorącego bulionu 150 g mrożonej mieszanki warzywnej na zupę 125 g śmietany sól, pieprz ziołowy majeranek gałka muszkatołowa posiekana natka pietruszki Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Cebulę obrać i posiekać. Masło rozpuścić w garnku, wrzucić posiekaną cebulę i dodać liść laurowy. Dusi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.