Aromatyczne jablka

Aromatyczne jablka

Aromatyczne jablka

Bardzo lubie gdy moja Mama wybiera sie na dzialke. Za kazdym razem cos mi przywozi. Jesli akurat nie sa to warzywa ani owoce to zawsze ma dla mnie swieze kwiaty. Przywyklam juz do tego, ze zdobia moj salon. Zima bedzie mi tego brakowac.Tym razem oprocz kwiatow dostalam tez sporo jablek. Przyjelam je z wielka radoscia, bo od razu pomyslalam, ze zrobie z nich przecier, ktory wykorzystam do pysznej szarlotki. Oj tak, to zdecydowanie moje ulubione ciasto z jablek.Po powrocie do domu wynioslam siateczke z owocami... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
myniolinka, 13 października 2010 17:04:27

lubię te zamkniete w słoiczkach lato :)

lepszysmak, 13 października 2010 17:17:15

Robię podobne jabłka! Szczególne gratulacje za przepiękne zdjęcia (mnie najbardziej podoba się to pierwsze!) Pzdr Aniado

margot, 13 października 2010 17:26:41

aż przez monitor czuć zapach , naprawdę :)

aga, 13 października 2010 17:52:26

piekne zdjecia:) a takie pyszne sloiczki to zawsze sie w domku przydadza:)

Majana, 13 października 2010 19:16:14

O pycha! I jeszcze z tymi cudownymi przyprawami,uwielbiam takie jabłuszka:) Do szarlotki idealne:)Pozdrowienia:)

Karolka, 13 października 2010 19:49:35

Myniolinko ja chyba zamknelam w sloiku piekna, acz zimna jesien ;) ale i tak sie ciesze.Aniu i ja tm razem jestem zadowolona ze zdjec, bo nie zawsze tak jest. Dziekuje za wyrazy uznania :)Margot aromat unosi sie po mieszkaniu nawet teraz. Zaluje, ze nie mge Cie tymi jablkami poczestowac.Aga obawiam sie, ze sloiczki niedlugo poznikaja ;)Majanko juz sie nie moge doczekac tej szarlotki, bo jablka sa przepyszne, takie korzenne.Pozdrawiam Was goraco!

Łasuch, 13 października 2010 20:18:46

na zimowe wieczory ja znalazł :-)

Szarlotek, 13 października 2010 20:58:42

Lubię zapach jabłek wymieszany z korzennymi przyprawami :) Zimą można oszalec i poszalec jak ma się takie słoiczki wypełnione po brzegi pychotami :) Zazdroszczę !

Polka, 13 października 2010 22:53:50

Czyli zimą będzie szarlotka jak znalazł :)))Uwielbiam zapach duszonych i pieczonych jabłek. Cudowna muzyka zapachów dla nosa...

Karmel-itka., 14 października 2010 01:23:11

słowa podziwu i uznania - zdjęcia są obłędne.i ten smak musu. musi byc niezwykły z takimi przyprawami.idealne do zimowego ciasta, w stu procentach!

Arvén, 14 października 2010 01:32:33

Też takie robię - kojarzą mi się nieodłącznie z dzieciństwem i kromkami z musem popijanymi mlekiem...pycha. Zdecydowanie mój zimowy faworyt :)

Emma, 14 października 2010 11:25:57

nigdy nie robiłam, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz, a podoba mi się bardzo Twój przepis!

Karolka, 22 października 2010 14:43:52

Lasuch cos mi sie wydaje, ze zanim zima nadejdzie to z jablek niewiele zostanie.Szarlotek ja tez lubie takie aromaty i ciesze sie, ze te jabluszka do mnie trafily.Poleczka jak zawsze masz nosa ;)Karmel-itko dziekuje za slowa uznania.A pomyslow na wukorzysanie musu mam pelno, tylko martwie sie, ze czasu zabraknie.Arven taki mus to tez i moje dziecinstwo. Ja dodatkowo uwielbialam jesc z nim gofry.Emma mam nadzieje, ze tym razem sie skusisz i zrobisz taki mus. Jest pyszny i bardzo aromatyczny.Milego dnia :)