Hauskove knedliki

Hauskove knedliki

Hauskove knedliki

Dzis na wielu blogach zrobilo sie bardzo czesko, a to wszystko za sprawa rozpoczynajacego sie wlasnie "Tygodnia kuchni czeskiej". Ja rowniez przygotowalam cos na ta okazje.Szukajac w sieci jakiegos przepisu z kuchni czeskiej natknelam sie na hauskove knedliki i to bylo wlasnie to czego szukalam. Wybor na ten wlasnie przepis padl nie przypadkowo.Gdy pare ladnych lat temu pojechalam wraz z przyjaciolkami do Pragi postanowlysmy, ze nasz pierwszy obiad w tym miejscu bedzie typowo czeski. Znalazlysmy dosc szybko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, sosy, bułki, proste i szybkie przepisy, ciasto, por , mak, warzywa, jajko, obiad, porem, szybki obiad, obiad na szybko, sos do jajek, drugie danie, ciasto z makiem, prosty obiad, koperkowa kuchnia, proste i szybkie ciasto, fajne ciasta, szybkie ciasto, szybki ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
atina, 30 stycznia 2009 18:27:00

Bardzo smacznie wyglądają:) Ja nigdy nie miałam negatywnych doświadczeń z knedlikami i lubię je od zawsze:) Twój przepis jest troszkę inny niż znaleziony przeze mnie. Już widać zdjęcie - jakbyś chciała oglądnąć:)

Gosi@, 30 stycznia 2009 18:30:00

przypominaja mi sie pobyty w Czechach,az mi slina naplynela :)Pozdrawiam :)

aga-aa, 30 stycznia 2009 19:02:00

kolejna kusicielka ;)

Tilianara, 30 stycznia 2009 19:39:00

Mmm, bardzo apetyczne knedliki :))) U mnie też w planach, choć trochę inne :) Ale ciekawa jestem Twojego sosu :) Zdradzisz nam jego tajemnicę? ;)

Karolka, 30 stycznia 2009 21:42:00

Ciesze sie, ze moj knedlik Wam sie podoba. Tili nie mam tajemnicy co do sosu. W Pradze podano nam do knedlika sos koperkowy, ktory normalnie lubie, ale wtedy to bylo cos niefajnego. Ja wykorzystalam dzis resztki najzwyklejszego sosu jaki mozna zrobic z wieprzowiny. Nic szczegolnego. Ale smakowalao bardzo fajnie. Mysle, ze do takich knedlikow sos pieczeniowy jest chyba najbardziej odpowiedni :)pozdrawiam

Majana, 30 stycznia 2009 22:48:00

To musi być pyszne! :))

Notme, 30 stycznia 2009 23:03:00

O proszę gotujecie telepatycznie razem z Atinką. :) Bardzo apetyczne są też Twoje knedliczki. :)Pozdrawiam!

Anonymous, 8 kwietnia 2010 14:14:23

jestes mi winna za produkty!zrobiłem wg przepisu, ale cos tu nie tak40g maki???

Karolka, 8 kwietnia 2010 14:51:18

Anonimowy Gosciu przepraszam do przepisu wkradl sie blad, ktorego nikt wczesniej nie zauwazyl. Oczywiscie, ze maki ma byc 400g, a nie 40. Bardzo przepraszam.pozdrawiam