warzywa - 14856 przepisów (strona:536/991)

Jak być fit do wiosny? 211

najważniejszy posiłek dnia, więc trzeba zjeść go po królewsku. Wykonaj pyszną i sycącą owsiankę czy słodką jaglankę. Jedz więcej zieleniny Wiosną bazary i hipermarkety, są zaopatrzone w świeże warzywa i owoce. Dzięki nim można przygotować wspaniały posiłek, ale również dostarczyć mnóstwo witamin. Wysypiaj się Dla naszego organizmu jest to najważniejsza czynność. Dzięki temu jesteśmy zrelaksowani i wypoczęci, a nasze ciało

Truskawkowa Fiesta
Zupa z Brukwi 186

Warzywa pokroić w kostkę,W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojona cebule i przyprawy. Podsmażyć na małym ogniu.Następnie dodać pokrojona w plastry marchewkę i w kostkę brukiew, wymieszać.Dodać mięso lub kości .  Wrzucić seler,pietruszke i czosnek. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem i kolendrą. Wszystko zalać woda i  gotować na małym ogniu 30 -40 min.Ugotować. Wyjąć mięso

w mojej kuchni
Marchewka gotowana w mleku sojowym. 140

który smacznie łączy się z marchewką. Taka surówka stanowi smakowity, ekonomiczny i łatwy do przygotowania dodatek do dań. Dlatego serdecznie go (jak i samą marchewkę) polecam. Bo marchewka to warzywo bogate we włókna roślinne (czyli błonnik). Dlatego świetnie reguluje tranzyt jelitowy. Tzn przyspiesza wypróżnianie u osób, które mają z tym problemy. Paradoksalnie zwalcza biegunki. Dlaczego ? Można to wyjaśnić

MODA NA BIO
Smażone kulki mięsne 340

Mój sposób na wykorzystanie porosołowego bądź pieczonego kurczaka: kulki mięsne z dodatkiem warzyw i ryżu (makaron też może być). Podczas ich przygotowywania jest trochę zabawy, gdyż najpierw obtoczyć je należy w mące, jajku i bułce tartej, ale dzięki temu zabiegowi kuleczki mają rewelacyjnie chrupiącą skorupkę. Mąkę i bułkę tartą zalecam wsypać do wyższej i szerokiej miski, wtedy jednorazowo obtoczyć można

Kraina Miodem Płynąca
Indian Chicken Curry 221

pietruszki sól himalajska i pieprz do smaku 1 łyżka curry  Na patelni typu WOK podsmażam mięso. Gdy już będzie zarumienione dodaję do woka (średni ogień/średnia moc płyty) warzywa i zalewam wodą. Odpowiednio doprawiam. Podsmażam około 10 minut

ClauditteMissCooking
Dorsz z warzywami w rzymskim garnku 295

oprószamy solą - odstawiamy Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy, wydrążamy środek i kroimy w kostkę Marchew i ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę Do wymoczonego garnka, na dno, układamy warzywa Zalewamy bulionem warzywnym Na wierzch układamy dorsza... ... i układamy na wierz masło Przykrywamy i wkładamy do zimnego piekarnika Ustawiamy temperaturę na 160 stopni i pieczemy ok. 2 godzin. Ja piekłam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kruche Babeczki z Bitą Śmietaną i Wisienką Kandyzowaną 184

łyżkę cukru pudru. Wycisnęłam ubitą śmietanę do babeczek, na wierzchu każdej wetknęłam po jednej kandyzowanej wisience. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - taca z łupka ze sklepu Do Warzyw

Blondynka Gotuje
Kurczak nadziewany brokułami 1609

gdzie ta wiosna?! Szaro i ponuro, a do tego przyplątało mi się choróbsko ;/ Na poprawę humoru, proponuje delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem jednego z moich ulubionych warzyw- brokuła!:)) Zachęcam!:) Z przepisu powstały 4 porcje. Składniki: podwójna pierś z kurczaka brokuł 2 papryczki chili szklanka mleka łyżka mąki łyżka masła 2 serki topione śmietankowe pieprz, sól W każdej z połówek

Czerwona Porzeczka
Ragoût miesno-warzywne 206

Uwielbiam dania jednogarnkowe bo nie wymagają wielkiego zaangażowania a przy tym są pyszne. Mięciutkie mięso, bogactwo warzyw i aromatyczne przyprawy to sekret tej pysznej i lekkiej propozycji.    SKŁADNIKI: 1kg mięsa z szynki lub łopatki 2 średnie cebule 4-5 gałązki selera naciowego 3-4 marchewki 3 czerwone papryki 200g małych pieczarek 1l domowego przecieru pomidorowego lub mały słoiczek

Pyry na Gaz
Kotleciki z zielonego groszku 143

owsiane /do panierowania Wykonanie: -Groszek ugotować i odcedzić,3/4 zmiksować resztę pozostawić w  całości. -Marchewkę i cebulę  pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Do podsmażonych warzyw  przełożyć masę groszkową, dodać płatki, siemię, przyprawy,  groszek w całości  i mąkę. -Masę wymieszać i doprawić do smaku. Odstawić na ok.10-15  minut. -Jeśli po upływie tego

Zakamarki mojej kuchni
Kapuśniak z kiszonej kapusty 254

około 40 minut do miękkości. Kapustę kiszę z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego, oraz dużą liościa marchwi. Jeśli używasz kupnej kapusty musisz dołożyć przyprawy do gotowania ziemniaki i warzywa obrać i pokroić w kostkę. Zalać wodą i ugotować w drugim garnku do miękkości oba ugotowane wywary połączyć słoninę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Słoninę podsmażyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami 170

Paprykę w cienkie paski, czosnek posiekać.  W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, czosnek i paprykę, smażyć przez ok 5 minut, często mieszając i pilnując aby warzywa się nie zbrązowiły. Wlać wino, dodać pomidory, ośmiornicę, bulion, wrzucić pokrojone w kostkę bataty. Posolić i popieprzyć do smaku, dodać kardamon i mielony imbir. Przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego

Stare Gary
Surówka z białej kapusty 306

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę Wszystko razem wymieszać i doprawić solą. W kubeczku przygotować sos. Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać warzywa. Dokładnie wymieszać. Posypać posiekaną natką pietruszki. Surówka jest smacznym dodatkiem do obiadu

O kuchni z uczuciem
Owocowy koktajl śniadaniowy 166

wiatr, który przeszywa człowieka na wskroś. Wiadomo, przy takiej aurze nie ciężko o przeziębienia, czy po prostu o złe samopoczucie. Dlatego warto do naszej diety wprowadzić owoce i warzywa. Można z nich wyczarować wiele wspaniałych dań, obfitujących w spore ilości witamin. Dziś coś prostego, czyli owocowy koktajl śniadaniowy. Szybko, zdrowo, smacznie, a do tego niskokalorycznie. Składniki: 1 średni banan

Słodkie okruszki
Pasta z awokado 212

jego dodatku. Z dodatku czosnku czy cebuli można zrezygnować, a sok z limonki zastąpić sokiem z cytryny. Pasta ma kremową konsystencję, ale jeśli ktoś woli pastę z kawałkami warzyw to może zetrzeć awokado na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki) i tak samo jajka. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska