warzywa - 14856 przepisów (strona:537/991)

Ragoût miesno-warzywne 201

Uwielbiam dania jednogarnkowe bo nie wymagają wielkiego zaangażowania a przy tym są pyszne. Mięciutkie mięso, bogactwo warzyw i aromatyczne przyprawy to sekret tej pysznej i lekkiej propozycji.    SKŁADNIKI: 1kg mięsa z szynki lub łopatki 2 średnie cebule 4-5 gałązki selera naciowego 3-4 marchewki 3 czerwone papryki 200g małych pieczarek 1l domowego przecieru pomidorowego lub mały słoiczek

Pyry na Gaz
Kotleciki z zielonego groszku 140

owsiane /do panierowania Wykonanie: -Groszek ugotować i odcedzić,3/4 zmiksować resztę pozostawić w  całości. -Marchewkę i cebulę  pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Do podsmażonych warzyw  przełożyć masę groszkową, dodać płatki, siemię, przyprawy,  groszek w całości  i mąkę. -Masę wymieszać i doprawić do smaku. Odstawić na ok.10-15  minut. -Jeśli po upływie tego

Zakamarki mojej kuchni
Kapuśniak z kiszonej kapusty 250

około 40 minut do miękkości. Kapustę kiszę z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego, oraz dużą liościa marchwi. Jeśli używasz kupnej kapusty musisz dołożyć przyprawy do gotowania ziemniaki i warzywa obrać i pokroić w kostkę. Zalać wodą i ugotować w drugim garnku do miękkości oba ugotowane wywary połączyć słoninę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Słoninę podsmażyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami 168

Paprykę w cienkie paski, czosnek posiekać.  W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, czosnek i paprykę, smażyć przez ok 5 minut, często mieszając i pilnując aby warzywa się nie zbrązowiły. Wlać wino, dodać pomidory, ośmiornicę, bulion, wrzucić pokrojone w kostkę bataty. Posolić i popieprzyć do smaku, dodać kardamon i mielony imbir. Przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego

Stare Gary
Surówka z białej kapusty 301

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę Wszystko razem wymieszać i doprawić solą. W kubeczku przygotować sos. Wszystkie składniki razem wymieszać i zalać warzywa. Dokładnie wymieszać. Posypać posiekaną natką pietruszki. Surówka jest smacznym dodatkiem do obiadu

O kuchni z uczuciem
Owocowy koktajl śniadaniowy 163

wiatr, który przeszywa człowieka na wskroś. Wiadomo, przy takiej aurze nie ciężko o przeziębienia, czy po prostu o złe samopoczucie. Dlatego warto do naszej diety wprowadzić owoce i warzywa. Można z nich wyczarować wiele wspaniałych dań, obfitujących w spore ilości witamin. Dziś coś prostego, czyli owocowy koktajl śniadaniowy. Szybko, zdrowo, smacznie, a do tego niskokalorycznie. Składniki: 1 średni banan

Słodkie okruszki
Pasta z awokado 207

jego dodatku. Z dodatku czosnku czy cebuli można zrezygnować, a sok z limonki zastąpić sokiem z cytryny. Pasta ma kremową konsystencję, ale jeśli ktoś woli pastę z kawałkami warzyw to może zetrzeć awokado na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki) i tak samo jajka. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
ZUPA KREM Z PORA 270

biała część)  6 średniej wielkości ziemniaków  bulion drobiowy lub warzywny ( ok 2 litry) 4 łyżki śmietany 18% ząbek czosnku  sól, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przyrządzenia: Warzywa dokładnie umyć i pokroić. Może być niedbale i tak wszystko wyląduje w szponach blendera. Wrzucić do bulionu, gotować do miękkości. Wszystko zmiksować, jeżeli jest bardzo gęste dolać wody.Następnie dodać

pieprzny smaczek
Prosty przepis i pomysły na grillowane żeberka wieprzowe 157

miękkość. Drugą składową częścią zestawu jest brytfanna ceramiczna spełniająca zarówno funkcję ekologiczną skutecznie izolując skapujący tłuszcz od źródła ciepła oraz funkcję gastronomiczną aromatyzując potrawę zapachem duszonych pod nią warzyw. Dodatkową zaletą zestawu jest możliwość wykorzystania każdej z części niezależnie Ten stojak podzielony jest na 5 części. Rama wykonana w technologii Ultra Durable z wysokiej jakości stali nierdzewnej o grubości

naRuszcie
Gulasz z karkówki, fasoli mung i soczewicy (443 kcal) 119

pokrojoną w kostkę marchew, sól i pieprz, a po kilku minutach, wlewamy ok. 1/2 litra wody i dodajemy fasolkę i soczewicę, następnie pokrojoną w kostkę papryczkę. Dusimy aż warzywa i mięso zmiękną, w razie potrzeby podlewamy wodą. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy

e-PrzepisyKulinarne
Barszcz czerwony 203

Garnek napełnić do 3/4 wysokości wodą, zagotować, włożyć buraki, fasolę, listek laurowy, ziele angielskie, gotować pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie dodać wywar mięsny lub sos, pozostałe warzywa i wszystkie przyprawy oprócz soli i imbiru. Jeśli mamy szczaw, to warto go dodać, tak z 1 łyżkę marynowanego lub 2 garście świeżego drobno pokrojonego. Gdy będziemy dodawać szczaw

Kuchcik gotuje
Koktajl kokosowy ze szpinakiem, kiwi i orzeszkami 210

koktajl niż zastanawiać się co zjeść na śniadanie. Dodaje mi energii, orzeźwia i mam poczucie, że zdrowo rozpoczęłam dzień. W domu zawsze znajdą się jakieś owoce, zielone jadalne liście, warzywa i orzechy albo ziarna przydatne do takiego koktajlu. Można łączyć ze sobą bardzo wiele różnych składników i zachęcam Was gorąco do eksperymentowania. Twórzcie swoje własne mieszanki koktajlowe z tego

Smaczna Pyza
Zupa z selera naciowego i batatów 182

bulion i dodać liść laurowy, posiekaną ostrą papryczkę i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez ok 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.  Kiedy zupa nieco przestygnie przetrzeć przy pomocy blendera. Podgrzać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nalać zupę do talerzy, przybrać bazylią, posypać płatkami chili, dodać  łyżkę

Stare Gary
Poniedziałkowy "fit" - Sałatka z czerwonym ryżem i orzeszkami piniowymi 183

trwa to ok 40 minut), odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i przesmażamy na niej ryż wymieszany z kawałkami kurczaka. Pomidora obieramy i kroimy w kostkę, paprykę również kroimy. Warzywa mieszamy z ryżem i kurczakiem kiedy lekko ostygną. Dodajemy pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy delikatnie solą i pieprzem  oraz skrapiamy oliwą. Orzeszki prażymy na suchej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z marchewką i ananasem 132

jest moim ulubionym warzywem w każdej postaci: na surowo, smażony, z parowaru itd. Jest idealnym składnikiem do sałatek, gdyż nadaje im ostrzejszego smaku. I właśnie dzisiaj powstała szybka, małopracochłonna i smaczna sałatka porowa z marchewką i ananasem . Składniki: 1 por 2 marchewki 1 puszka ananasów z puszki sok ananasowy oliwa z oliwek sól cukier Por kroimy w talarki, marchewkę ścieramy

Salonik smaków

Proponowane wyszukiwania