biała część) 6 średniej wielkości ziemniaków bulion drobiowy lub warzywny ( ok 2 litry) 4 łyżki śmietany 18% ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przyrządzenia: Warzywa dokładnie umyć i pokroić. Może być niedbale i tak wszystko wyląduje w szponach blendera. Wrzucić do bulionu, gotować do miękkości. Wszystko zmiksować, jeżeli jest bardzo gęste dolać wody.Następnie dodać
pieprzny smaczekmiękkość. Drugą składową częścią zestawu jest brytfanna ceramiczna spełniająca zarówno funkcję ekologiczną skutecznie izolując skapujący tłuszcz od źródła ciepła oraz funkcję gastronomiczną aromatyzując potrawę zapachem duszonych pod nią warzyw. Dodatkową zaletą zestawu jest możliwość wykorzystania każdej z części niezależnie Ten stojak podzielony jest na 5 części. Rama wykonana w technologii Ultra Durable z wysokiej jakości stali nierdzewnej o grubości
naRuszciepokrojoną w kostkę marchew, sól i pieprz, a po kilku minutach, wlewamy ok. 1/2 litra wody i dodajemy fasolkę i soczewicę, następnie pokrojoną w kostkę papryczkę. Dusimy aż warzywa i mięso zmiękną, w razie potrzeby podlewamy wodą. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy
e-PrzepisyKulinarneGarnek napełnić do 3/4 wysokości wodą, zagotować, włożyć buraki, fasolę, listek laurowy, ziele angielskie, gotować pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie dodać wywar mięsny lub sos, pozostałe warzywa i wszystkie przyprawy oprócz soli i imbiru. Jeśli mamy szczaw, to warto go dodać, tak z 1 łyżkę marynowanego lub 2 garście świeżego drobno pokrojonego. Gdy będziemy dodawać szczaw
Kuchcik gotujekoktajl niż zastanawiać się co zjeść na śniadanie. Dodaje mi energii, orzeźwia i mam poczucie, że zdrowo rozpoczęłam dzień. W domu zawsze znajdą się jakieś owoce, zielone jadalne liście, warzywa i orzechy albo ziarna przydatne do takiego koktajlu. Można łączyć ze sobą bardzo wiele różnych składników i zachęcam Was gorąco do eksperymentowania. Twórzcie swoje własne mieszanki koktajlowe z tego
Smaczna Pyzabulion i dodać liść laurowy, posiekaną ostrą papryczkę i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez ok 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Kiedy zupa nieco przestygnie przetrzeć przy pomocy blendera. Podgrzać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nalać zupę do talerzy, przybrać bazylią, posypać płatkami chili, dodać łyżkę
Stare Garytrwa to ok 40 minut), odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i przesmażamy na niej ryż wymieszany z kawałkami kurczaka. Pomidora obieramy i kroimy w kostkę, paprykę również kroimy. Warzywa mieszamy z ryżem i kurczakiem kiedy lekko ostygną. Dodajemy pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy delikatnie solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą. Orzeszki prażymy na suchej
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijest moim ulubionym warzywem w każdej postaci: na surowo, smażony, z parowaru itd. Jest idealnym składnikiem do sałatek, gdyż nadaje im ostrzejszego smaku. I właśnie dzisiaj powstała szybka, małopracochłonna i smaczna sałatka porowa z marchewką i ananasem . Składniki: 1 por 2 marchewki 1 puszka ananasów z puszki sok ananasowy oliwa z oliwek sól cukier Por kroimy w talarki, marchewkę ścieramy
Salonik smakówinnego naczynia zalewamy wrzątkiem i parzymy przez około 5 min. Gdy wszystkie składniki gotowe dodajemy majonez, jogurt doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Smacznego. Nasza porcja warzyw do sałatki. Jabłko ścieramy na tym oczku a marchew na mniejszym. Por na pół, i kroimy na paseczki. Następnie zalewamy wrzątkiem. Dodajemy majonez i jogurt doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy
Sprawdzone przepisy kulinarnemiałam za bardzo pomysłu na obiad, miałam składniki na ryż z warzywami, albo spaghetti bolognese a wyszło że oglądając zdjęcia na facebookowej grupie Gotowanie i Pieczenie z Pasją pewna użytkowniczka dodała przepis na takiego kurczaka ;) Więc czemu by nie spróbować ;) Składniki na sos (na ok. 3, 4 porcje): filet z kurczaka (ok. 300g) 2 cebule 2 małe ząbki
W kuchni bez szafekMyślę ,że surówka zawsze powinna gościć na naszych stołach. Choćby z racji takiej,że świeże warzywa dużo witamin. Poza tym nawet najwspanialszy obiad nie będzie tak smakował, jeśli nie podamy go z surówką. Polecam kilka ciekawych i prostych propozycji, które publikowałam na swoim blogu. Może coś wybierzemy dla siebie. SURÓWKA Z BURACZKÓW SURÓWKA Z KAPUSTY NA DŁUGO SURÓWKA
W kuchennym oknie Ewyporcje. Myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy z obu stron pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu rybę wraz z warzywami parujemy przez 10-12 minut. Po przyrządzeniu podajemy z kaszą gryczaną i pokrojonymi oliwkami. Smacznego
Truskawkowa Fiestadodatków :) np. awokado i koper włoski. Zapomnij o ociężałości po obiedzie, w tym przepisie odejdziesz od stołu z nasyceniem i zadowoleniem. Koper włoski a raczej jego bulwa to wdzięczne warzywo o którym warto poczytać i zacząć korzystać z niego w kuchni. Polecam również zakup łososia z pewnego źródła, z którego dowiemy się gdzie żył łosoś i co jadł
Kuchnia PROzdrowotnamiseczki i odstawiłem do lodówki, aby smaki uległy połączeniu. Po drugie przygotowałem bardzo prostą sałatkę. Ogórka pokroiłem w ćwierćplasterki o grubości około połowy centymetra. Pomidory koktajlowe pokroiłem w ćwiartki. Warzywa umieściłem w misce. Dodałem do nich sok wyciśnięty z połowy cytryny, przyprawiłem solą i pieprzem, a następnie dodałem łyżkę oliwy. Pół pęczka natki pietruszki i pół pęczka świeżej mięty bardzo
Wyprawy kulinarnepaseczki, obtoczyć mąką i lekko podsmażyć. Dodać pokrojoną w cieniutkie plasterki marchewkę, cebulę i wodę.Gdy woda odparuje, dorzucić paprykę, ananasa, pędy bambusa sok z pomarańczy i miód. Warzywa powinny pozostać lekko chrupkie, więc należy dania doglądać przez około 5 minut.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy,wyciśnięty przez praskę czosnek, świeżą bazylię, tymianek oraz sól, pieprz i paprykę
Gosia gotuje