Cassoulet

Cassoulet

Cassoulet

Dzisiaj danie dla prawdziwych hardcorowych pań domu. Cassoulet to potrawa z Langwedocji. W jej skład wchodzi przede wszystkim fasola oraz mięsa - kacze lub gęsie oraz wieprzowe. Podejrzewam, że powstała jako danie tworzone z resztek mięsa, które pozostawały w domu. Tymczasem teraz odtworzenie jej wymaga nie tylko posiadania tych wszystkich "resztek", ale przede wszystkim półtora dnia przygotowań. Brzmi groźnie, ale gotowe danie starcza dla 10-12 osób. Jeśli więc wybieracie się na tygodniowe babskie wakacje ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, tarta, kiełbaski, boczek, czosnek, cebula, marchewka, golonka, kaczki, mięso, bułki, pieczenie, kiełbasa, zapiekanka, zapiekanki, ciekawe przepisy, łatwe , potrawka, rosół, warzywa, bez pieczenia, fasolka, wieprzowina, francuskie, gotowana marchewka, biała kiełbasa, drugie danie, lekkie dania, pieczony boczek, zapiekanka z mięsem

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.