Filet z kurczaka to bardzo uniwersalne mięso i można je przyrządzać na wiele różnych sposobów. Moja dzisiejsza propozycja to niskokaloryczne kieszonki z kurczaka nadziane warzywami oraz kurkami. Całość przykryta wędzoną szynką i zapieczona. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka, 2 łyżki kurek (mogą być mrożone), 1/2 czerwonej i 1/2 żółtej papryki, por, 3 łyżki
Z miłości do słodkościTruflowy sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kuczaka oczyszczamy, zdejmujemy skórę, myjemy i osuszamy. Umyte pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie oleju, pod koniec dodajemy posiekaną cebulę. Warzywa zdejmujemy z patelni i dodając odrobinę oleju podsmażamy naszego kurczaka z obu storn. Kiedy jest gotowy układamy na nim pieczarki i startą na tarce marchew. Dodajemy ziele, listek, odrobinę soli
Malinowe Pocałunkiprzejadły, w ogóle się z tym nie zgadzam , uważam że vegaburgey nigdy się nie znudzą , można je jeść na milion sposobów , zrobić z nich danie główne i podawać z warzywami, a z pozostałej masy zrobić pyszną pastę na kanapki. Dzisiaj proponuje moją ulubioną wersje z ciecierzycą i suszonymi pomidorami , dwa składniki kilka przypraw i obiad gotowy... Składniki: - paczka ciecierzycy
zdrowa vege kuchniaczasie zabieramy się za przygotowanie mięsa. Paprykę, czosnek, cebulę i kolendrę miksujemy. Kroimy kawałki łopatki (nasze była już pokrojona:-)) i boczek w małe kawałki. Nacieramy zmiksowanymi warzywami. Bierzemy duży głęboki garnek i przykrywamy dno olejem. Na rozgrzany olej wrzucamy kawałki łopatki i boczku i obsmażamy. Dodajemy 3 kostki knorr i 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Zalewamy gorącą
Smaki Brazyliifasolę zalewamy wodą, aby napęczniała. Następnego dnia przepłukujemy ją w zimnej wodzie. Wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Kolejno dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę warzywa i skrzydełko. Gotujemy ok. 10-15 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy i jeszcze chwilę gotujemy. Smacznego
Truskawkowa Fiestadodając sól, pieprz i czosnek do smaku. Udko zalewamy zimną wodą, gotujemy kilkanaście minut, zbieramy szumowiny, dodajemy domową vegetę, marchewkę, seler i pietruszkę i gotujemy. Pod koniec gotowania, gdy warzywa będą półtwarde wrzucamy ryż i gotujemy 10 minut co chwile mieszając. Jajka gotujemy na twardo. Dodajemy przygotowany szczaw, mieszamy i chwilę gotujemy. Wyłączamy kuchenkę, do śmietany dodajemy gorącej zupy
NA MOIM TALERZUcebuli czerwonej puszka kukurydzy 220 g jogurty greckiego light sól i pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Brokuła dzielimy na drobne różyczki i gotujemy w posolonej wodzie. Warzywa studzimy. Cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, równiez kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy jogurt i przyprawy. Sałatkę mieszamy i odstawiamy na pół godziny
e-PrzepisyKulinarneRóżyczki brokuła, kalafiora i mini marcheweczki gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do mięsa mielonego wbijamy 1 jajko, dodajemy ostudzone warzywa i cebulkę, trochę bułki tartej, pieprz i sól. Mieszamy. Formujemy kulki i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z buraczkami zasmażanymi
Aga w kuchnidokonać cudu niczym w Kanie Galilejskiej. Zapiekanka wydała mi się rozsądną decyzją, aby tak małą ilością ryby nakarmić do syta pięć osób. Ja z zapiekanki wyjadałam tylko warzywa, ale goście byli zachwyceni i wydaję mi się, że grzecznościowo nie udawali swego zachwytu. Dla 5 osób 1 kg dorsza 1 bakłażan 1 średnia cukinia 1 cebula 5 ziemniaków
Jadło i czytadłoszpinakowa. Bardzo mu taka smakuje. Składniki: 1 średni ziemniak kawałek korzenia pietruszki 1 kostka mrożonego szpinaku (brykiet) 1 łyżka masła / oleju / oliwy kasza manna (opcjonalnie) woda Sposób wykonania: 1. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. 2. Kiedy pietruszka i ziemniak są miękkie, to dorzucamy 1 brykiet szpinaku. Zagotowujemy. Dodajemy tłuszcz. 3. Do zupy
Kuchnia domowa Anijuż kolejne obowiązki i kontrola non stop… Jak zacznie chodzić, to nie wiem jak cokolwiek ogarnę w domu Dziś szybki, ale baaardzo pyszny obiad. Sos do makaronu z warzywami i jabłkami jest ciekawą kombinacją. Lekki i pyszny! SKŁADNIKI 4 porcje makaronu spaghetti 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 średnie cebule 2 czerwone papryki 2 marchewki 2 średnie
zabawa smakiemTradycyjna polska zupa z kiszonej kapusty i warzyw gotowana na wywarze z żeberek wieprzowych. Bardzo sycąca i pożywna, podawana samodzielnie lub z pieczywem. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 250 g żeberek wieprzowych 2 kiełbasy 2 marchewki pietruszka 1/2 selera cebula kilka ziemniaków 2 liście laurowe 4 ziela angielskie łyżka suszonego majeranku sól, pieprz przecier pomidorowy lub passata - ewentualnie Żeberka
wyzwania kuchennebulionu warzywnego 1 szklanka kaszy pęczak 2 łyżki kminu rzymskiego 1 łyżka chili 3 łyżki kakao 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy Sól i pieprz Zebrać razem wszystkie składniki. Warzywa i świeże składniki dokładnie wymyć i wysuszyć. W głębokiej patelni/rondlu o dużej średnicy sauté mięso, cebulę i czosnek (powinny być lekko przypalone od zewnątrz); dodać sos pomidorowy i sauté przez
Jem więc Jestemchińskiej glazurze miodowej przekonały mnie, że muszę ją przyrządzać znacznie częściej. To pyszne, soczyste i delikatne mięso. Wystarczy je upiec przez 20-25 minut, do brytfanny można dodać jakieś warzywa lub owoce i wspaniały obiad gotowy. Naprawdę bardzo gorąco polecam Wam kaczkę! Składniki 4 kacze piersi marynata 2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu ryżowego 2 zmiażdżone
W kuchni wieczorem