warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:61/434)

Ciasto na pizzę z majerankiem. 129

ciasto na cienki placek i wkładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem lub olejem. Zostawiamy na parę minut do wyrośnięcia a następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy warzywami ,pieczarkami w zależności jaką chcemy pizzę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut.  Jest to przepis na bardzo dobre ciasto,nie jest ono twarde,jest bardzo mięciutkie i pulchne. Nie robi się

Przepisy i porady kulinarne
Rozgrzewająca Zupa Gulaszowa 157

gotuję zupę, czyli na około powiedzmy 6-7 talerzy) dodajemy obrana juz i umytą włoszczyznę oraz 1/2 kostki bulionowej i gotujemy do momentu aż warzywa staną się miękkie.  W tym samym czasie nagrzewamy piekarnik na 180 stopni z opcją termoobiegu. Blaszkę wykładamy papierem pergaminowym i układamy na niej nasze 3 kolorowe papryki uprzednio obtoczone w dłoniach oliwą z oliwek

ClauditteMissCooking
Tortilla z kurczakiem 363

łyżki sosu na placku, położyć część warzyw, mięsa, zawinąć. W wersji na ciepło: nastawić piekanik na 180 stopni, placek posmarować sosem i położyć mięso oraz warzywa bez sałaty lodowej. Nie zawijać! Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyciągnięciu w piekarnika położyć sałatę lodową, zawinąć

cooklife
Panierowane kotlety drobiowe zapiekane z marchewką i selerem 271

około 10 minut. Usmażyć kotlety. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami najpierw warzywa, potem kotlety znowu warzywa i jeszcze raz kotlety.  Zakończyć ostatnią warstwę warzywami i posypać stertym serem.  Zapiekać pod przykryciem w piekarniku 180 °C przez 15 minut.  SMACZNEGO

zielonacukinka
Żeberka w miodzie i piwie 173

wrzucamy warzywa. Przez kilka minut smażymy, dolewamy pozostałą marynatę i smażymy do zeszklenia warzyw, dolewamy pół szklanki piwa i doprowadzamy do wrzenia.     Warzywa przekładamy na żeberka i przykrywamy naczynie.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C  na ok. 1 godzinę i 45 minut. Smacznego

Maminek kulinarny
Ryżowa zapiekanka z bakłażanem 199

momentu aż woda zostanie wchłonięta. W razie potrzeby czynność powtórzyć. Po tym czasie nacieramy oliwą z oliwek naczynie żaroodporne. Nakładamy ryż, mięso mielone z warzywami, całość posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy zapiekankę w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20 minut

Emcia Pichci
Kotleciki z wołowiny z pieczarką, chili i bazylią :) 144

każdej włożyć po 1 pieczarce. Obtoczyć w pozostałej ilości otrąb. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego na 180*C piekarnika i piec 15-20 minut. Podawać z ulubionymi warzywami :) Smacznego

Zdrowie na języku :P
Zupa pomidorowa z zielonym makaronem naleśnikowym 164

kroimy w ćwiartki i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Nieobraną główkę czosnku przekrawamy na połowę bez obierania i dodajemy do pomidorów. Skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 st.C (termoobieg) przez godzinę. Upieczone warzywa przekładamy do garnka, czosnek obieramy z łupinek. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy przez chwilę, po czym miksujemy blenderem na gładki krem. przyprawiamy solą i pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Dynia Hokkaido-pieczona-faszerowana 199

minut, następnie wstawić do nagrzanego piekarnika,  piec 20 minut w temperaturze 190 oC. W czasie kiedy nasza pusta jeszcze dynia piecze się w piekarniku, zrobić farsz. Ugotować ryż basmati, ugotowałem 1 woreczek. Warzywa, czosnek, cebulę, paprykę i seler, pokroić w kostkę, przesmażyć.  Do warzyw dodać ugotowany ryż, całość wymieszać i smażyć jeszcze chwilę. Warzywa, przełożyć do miski. Zmielone

Kulinarny karnet Christophera
Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem 150

cebulę w półplasterki, a czosnek przekrawamy na pół.  Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę z rozmarynem, tak, aby przykryła całe dno.  Układamy warzywa, na samą górę kawałki kiełbasy. Całość pieczemy w piekarniku 30 minut

Moja smaczna kuchnia
Zupa krem z pomidorów z mozzarellą i bruschetta z pomidorami 239

mieszamy ze sobą w miseczce pomidory, mozzarellę, czosnek i cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem, siekamy liście bazylii i również dodajemy do pomidora. Bagietki wyciągamy z piekarnika i układamy na każdej nasze pokrojone w kostkę warzywa z mozzarellą. Gorący krem z pomidorów wlewamy do miseczki i posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellą, tak żeby się delikatnie rozpuściła, do tego serwujemy bruschettę. Pyszne

Mango Papaja
Karkówka zapiekana z warzywami 332

chilli i wodą (całość ma jakieś 0,5 litra - bez skojarzeń (: ) i zalewam wszystko w brytfannie do pełna. Przykrywam pokrywą i zapiekam w piekarniku przez ok 2h w spokojnej temperaturze 170-180oC. Karkówkę w warzywach podałem na obiad tylko z ziemniaczkami, wystarczyło aby wymiatać. Przecier z papryczek chilli w kilku słowach: Jest to bardzo pikantna przyprawa której zazwyczaj używam

Mechanik w kuchni
Kasza jaglana z jarmużem i kalafiorem 189

Jarmuż jest to cudowne warzywo. Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Można z niego przyrządzić chipsy pieczone w piekarniku ( uwaga, można zjeść ich całą miskę!), przygotować pesto do makaronów czy gnocchi, lub wykorzystać w zupach czy daniach jednogarnkowych typu kaszotto czy pęczotto. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego zdrowego warzywa, warto go zakupić i przygotować to danie! W większości to danie zawiera

Jaglusia
Zupa z pieczonych pomidorów z ciecierzycą 122

płuczemy. zalewamy wodą i gotujemy do miękkości (około 60 minut). Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze układamy przekrojone na pół pomidory i paprykę czerwoną. Warzywa oprószamy solą i polewamy 2 łyżkami oliwy. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni C z funkcją termoobiegu przez 60 minut. Po upieczeniu zdejmujemy skórkę z papryki. W tym czasie rozgrzewamy pozostałą oliwę w dużym(...)pastę harrisa, mieszamy, następnie dodajemy pomidory z puszki, wędzoną paprykę oraz kumin i smażymy jeszcze 5-6 minut. Zdejmujemy garnek z palnika, dodajemy pieczone pomidory i paprykę. Blenderem ucieramy warzywa na gładką masę. Stawiamy garnek z powrotem na ogniu, wlewamy bulion, doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem i gotujemy na średnim ogniu 10 minut. Dodajemy ciecierzycę i podgrzewamy zupę

Smakowity Blog Kulinarny