warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:54/434)

Karkówka chrzanowa w warzywach 128

olejem. Wykładamy do naczynia do zapiekania. Na patelni po smażeniu karkówki przesmażamy startą marchewkę i seler. Podlewamy bulionem i dodajemy trzy spore łyżki chrzanu. Warzywami z bulionem zalewamy karkówkę i wstawiamy nagrzanego piekarnika do 190 o C. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy do miękkości przez około 1 godzinę. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami 214

Duże naczynie żaroodporne posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dno naczynia układać kolejno: makaron mięso warzywa sos beszamelowy makaron połowa startego żółtego sera mięso warzywa sos beszamelowy żółty ser Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 20-25 minut. Smacznego

na moim stole...
Jajka po hiszpańsku 111

obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiłem całość solą , pieprzem i ostrą papryką. Tak przygotowane warzywa przełożyłem do wcześniej podgrzanego naczynia żaroodpornego. W warzywach zrobiłem wgłębienia , wbiłem jajka. Naczynie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem , aż jajka się ścięły

R'n'G Kitchen
Zapiekanka warzywna z brokułem, makaronem farfalle i mozzarellą 196

Dodajemy ugotowany brokuł i podduszone warzywa - mieszamy. Dodajemy sól i pieprz Ser mozzarella kroimy w małe kwadraciki, a pomidorki koktajlowe kroimy na pół Na wymieszane warzywa układamy pomidorki Posypujemy mozzarella Naczynie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 10-15 minut - aż ser się delikatnie przypiecze Po upieczeniu całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i lubczykiem Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Mix warzyw na parze, z ziarnami, oscypkiem i pieczonym schabem. Zapiekanka. 162

pierwszą warstwę warzyw, posyp parmezanem i pokrój w kawalki oscypki. Dodaj schab w palstrach lub paskach. Porop oliwą z oliwek. Nałóż na to nastęną warstwę warzyw, pokrop oliwą , dodaj parmezan i zapiekaj w piekarniku do rozpuszczenia sera. Podawaj z listkami bazylii, z parmezanem. Przed podaniem posyp ziarenkami..i chleb nie jest potrzebny! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Morszczuk pieczony z warzywami 137

łyżki sosu wraz z warzywami i smarujemy nim dno. Wykładamy pierwsza warstwę ryby, na nią sos i ponawiamy zabieg tak aby ryba była przykryta warzywami. Wstawiamy rybę do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 40 minut. Smacznego

ChilliJemy
Sałatka z gyrosem 118

lodówki na 24 godziny. Pierś z kurczaka marynujemy w oliwie i przyprawie do gyrosa przez min.3 godziny.Następnie wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pekinkę myjemy,kroimy.Tak samo postępujemy z resztą warzyw. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy sosem czosnkowym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
WEGEBURGERY 166

słonecznika i aromatycznych dodatków. Szybkie do przygotowania. W sieci panuje ogólny zachwyt nad nimi i koniecznie chciałam się przekonać jak smakują. Piecze się je w piekarniku, wiec nie ociekają tłuszczem:) Z pełnoziarnistą bułką, warzywami i jogurtowym sosem smakują wybornie:) Przepis zaczerpnęłam i - lekko zmodyfikowałam - z Jadłonomii .  SKŁADNIKI: 2 szklanki kaszy jaglanej 3,5 szklanki wody 1 cebula 2 szklanki

Słodko-Słony Świat Ilony
Warzywna zapiekanka z beszamelem 188

mniut. Pomidora również kroimy w plastry. Następnie cukinie, bakłażna przyprawiamy ziołami i pieprzem, następnie grilujemy z odrobiną oliwy. Ziemniaki kroimy w grubsze plastry. Teraz warzywa układamy warstwowo. Całość polewamy beszamelem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 180 C przez 30- 40 minut

Delicious Titbits
Skrzydełka z marchewką i porem + film 229

samej patelni na której smażyliśmy skrzydełka, wrzucamy marchewkę i pora i dusimy około 10 minut. Skrzydełka przekładamy do żaroodpornej formy, na nich układamy uduszone warzywa i podlewamy szklanką bulionu. Skrzydełka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy 30 minut.W połowie pieczenia podlewamy je pozostałą częścią bulionu . Tak przygotowane danie najlepiej smakuje z ryżem lub ziemniakami

Smakowite Dania
Żeberka pieczone z warzywami 150

podsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa umyć i obrać. Paprykę pokroić w słupki, pora i cebulę w piórka, a marchewkę w talarki. Mięso, pieczarki i warzywa przełożyć do rękawa do pieczenia. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 o C i piec ok. 1 godzinę. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Świat Smaku
Quiche z brokułami i porem 307

osuszony por ( warzywa należy osuszyć, aby tarta nie wyszła wodnista) oraz połowę sera. Jajka rozbełtujemy ze śmietaną, dodajemy resztę sera oraz doprawiamy wedle uznania. Warzywa zalewamy mieszaniną jaj i śmietany. Pieczemy w piekarnik rozgrzanym do 180 stopni ok. 25 minut. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą 182

Quiche powstał z potrzeby chwili, kiedy z powodu awarii nie mogłam skorzystać z płyty grzewczej. Jest to danie, które w całości powstaje w piekarniku. Pełnoziarniste ciasto, duża dawka przygotowywanych bez tłuszczy warzyw i przepyszny tuńczyk składają się na zdrowe i smaczne danie.   Składniki Na ciasto: 120g mąki pszennej tortowej 80g maki razowej typ 2000 100g masła jajko szczypta soli

Pyry na Gaz
Flatbread po libańsku. Z hummusem, warzywami i sosem miętowym. 149

oliwę i odrobinę soli i zmiksuj, uzyskując sos miętowy. Przygotowane warzywa umieść w misce, polej sosem miętowym i wymieszaj, aby sos dobrze obtoczył warzywa.  Jeżeli używasz gotowych chlebków, podgrzej je najpierw na patelni lub w piekarniku. Warto je najpierw lekko zwilżyć wodą, aby stały się bardziej miękkie i puszyste. Weź podgrzany chlebek, posmaruj go hummusem, następnie ułóż

Chilli Czosnek i Oliwa
Omlet jajeczny ze szparagami i pomidorkami 192

Jeżeli nie mam pomysłu np. na śniadanie czy kolację to wtedy ratuję się omletem.Wystarczy dodać dostępne pod ręką warzywa, dodać ser- albo i nie- zapiec w piekarniku i mamy bardzo smaczny oraz pożywny posiłek :)Polecam!* jajka- 5 szt.* ser- 50g (u mnie kozi)** szparagi- pęczek świeżych* pomidorki koktajlowe- kilka sztuk* papryczka chili- 1 szt.* szczypiorek* przyprawy: pieprz i sól* oliwa

Kraina Miodem Płynąca