samej patelni na której smażyliśmy skrzydełka, wrzucamy marchewkę i pora i dusimy około 10 minut. Skrzydełka przekładamy do żaroodpornej formy, na nich układamy uduszone warzywa i podlewamy szklanką bulionu. Skrzydełka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy 30 minut.W połowie pieczenia podlewamy je pozostałą częścią bulionu . Tak przygotowane danie najlepiej smakuje z ryżem lub ziemniakami
Smakowite Daniapodsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa umyć i obrać. Paprykę pokroić w słupki, pora i cebulę w piórka, a marchewkę w talarki. Mięso, pieczarki i warzywa przełożyć do rękawa do pieczenia. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 o C i piec ok. 1 godzinę. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakuosuszony por ( warzywa należy osuszyć, aby tarta nie wyszła wodnista) oraz połowę sera. Jajka rozbełtujemy ze śmietaną, dodajemy resztę sera oraz doprawiamy wedle uznania. Warzywa zalewamy mieszaniną jaj i śmietany. Pieczemy w piekarnik rozgrzanym do 180 stopni ok. 25 minut. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościQuiche powstał z potrzeby chwili, kiedy z powodu awarii nie mogłam skorzystać z płyty grzewczej. Jest to danie, które w całości powstaje w piekarniku. Pełnoziarniste ciasto, duża dawka przygotowywanych bez tłuszczy warzyw i przepyszny tuńczyk składają się na zdrowe i smaczne danie. Składniki Na ciasto: 120g mąki pszennej tortowej 80g maki razowej typ 2000 100g masła jajko szczypta soli
Pyry na Gazoliwę i odrobinę soli i zmiksuj, uzyskując sos miętowy. Przygotowane warzywa umieść w misce, polej sosem miętowym i wymieszaj, aby sos dobrze obtoczył warzywa. Jeżeli używasz gotowych chlebków, podgrzej je najpierw na patelni lub w piekarniku. Warto je najpierw lekko zwilżyć wodą, aby stały się bardziej miękkie i puszyste. Weź podgrzany chlebek, posmaruj go hummusem, następnie ułóż
Chilli Czosnek i OliwaJeżeli nie mam pomysłu np. na śniadanie czy kolację to wtedy ratuję się omletem.Wystarczy dodać dostępne pod ręką warzywa, dodać ser- albo i nie- zapiec w piekarniku i mamy bardzo smaczny oraz pożywny posiłek :)Polecam!* jajka- 5 szt.* ser- 50g (u mnie kozi)** szparagi- pęczek świeżych* pomidorki koktajlowe- kilka sztuk* papryczka chili- 1 szt.* szczypiorek* przyprawy: pieprz i sól* oliwa
Kraina Miodem PłynącaDziś mam dla Was kolejny przepis na schab.Mięso to odpowiednio przyrządzone jest delikatne , soczyste i niesamowicie miękkie.Zapiekany z warzywami : porem , marchewką i cebulką jest fantastycznym pomysłem na obiad.A podany z pieczonymi ziemniaczkami ( np. tymi! ) zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!Polecam!SKŁADNIKI:* schab – 4 plastry* por – 1 szt* marchew – 2 szt* cebula – 1 szt* majonez(...)strony.Dodajemy posiekanego pora i startą na grubych oczkach marchew, przesmażamy ok. minutkę, odstawiamy w ciepłe miejsce.Mięso smarujemy majonezem, a następnie dodajemy przesmażone warzywa.Posypujemy przyprawami.Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut.Podajemy gorące!Smacznego
Ostra na Słodkopapryki i dokładnie wymieszać. Powstały sos dodać do kaszy z warzywami i dokładnie wymieszać.Farsz posolić i popieprzyć do smaku.Papryki faszerować nadzieniem z kaszy i warzyw oraz układać w naczyniu żaroodpornym.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 30 - 45 minut, aż papryki będą miękkie.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Farsz należy bardzo
Gospodyni Miejskachili, gałkę oraz sól i pieprz. Mieszamy i polewamy mieszanką oliwy i przypraw dynię. Delikatnie mieszamy całość dłońmi – aby każdy kawałek oblepił się. Wysypujemy warzywa na dużą blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Piekarnik nagrzewamy do 200°C (lub 190°C z termoobiegiem). Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. W tym czasie łososia solimy i pieprzymy z obu stron
Poezja smakugodziny. Obieramy ziemniaki, kroimy na połówki lub ćwiartki, marchew na talarki, a cebulę w piórka. Na blaszkę wykładamy ziemniaki, marchew i cebulę. Na warzywa kładziemy kurczaka, polewamy oliwką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 C, na 60 min. Po 30min odwracamy kurczaka, po 20 min jeszcze raz, ostatnie 10 min zostawiamy dla chrupiącej skórki. Gotowe! :)Kochani, smacznego
Smaki Edytypodpiec. Na jednej połowie położyć plaster sera, boczek, jajko i przykryć drugą połową. Kanapkę podgrzać do delikatnego rozpuszczenia się sera. (Można robić to w piekarniku lub na suchej patelni pod przykryciem.) Podawać z ulubionymi warzywami i sosem albo ketchupem
Di gotujezapiekaną z papryką w szybkim i aromatycznym sosie pomidorowym. Jest to doskonały pomysł obiad dla zabieganych, gdyż generalnie przygotowujemy ją w 10 minut, wrzucamy do piekarnika i dalej robi się samo:) Steki wychodzą mięciutkie, warzywa są w punkt a wszystko pływa w pysznym, pomidorowym sosiku. Sos wychodzi trochę rzadki i jeżeli takiego nie lubicie, można go zagęścić po wyjęciu mięsa(...)warzyw gotując aż odparuje do odpowiedniej konsystencji ewentualnie dodając śmietanki ;). Polecam także łatwą i przepyszną karkówkę zapiekaną z warzywami serem , jest przepyszna! Zapraszam;) Scroll down for recipe in English Łatwa wołowina zapiekana z papryką (6 porcji) Składniki: 6×150 g steków wołowych sól i pieprz 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 duża cebula, pokrojona w piórka po jednej zielonej
karmelowygarnek rzymski wkładamy do zimnego piekarnika ! Udka z kurczaka pieczone w garnku rzymskim Czas przygotowania: 140 minut Składniki: 8 udek 2 cebule 1 marchewka 6 ziemniaków papryka sól cytrynowa pieprz Wykonanie: Mięso dokładnie oprószamy przyprawami i odstawiamy na 60 minut. Garnek wraz z przykrywką namaczamy w zimnej wodzie. Warzywa obieramy, marchewkę kroimy(...)grube plastry, cebule w ósemki. Ziemniaki na ćwiartki, lub jeśli są małe na pół. Garnek wyjmujemy z wody, układamy w nim mięso i warzywa, które posypujemy przyprawami. Garnek przykrywamy i wkładamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy temperaturę na 180 stopni i pieczemy przez godzinę, od momentu osiągnięcia tej temperatury
Kulinarne przygody Gatitybalsamiczny i miód. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i taką mieszanką polać nasze danie. Po wierzchu posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Piec w piekarniku nastawionym na 170 C z termoobegiem przez około 15 minut. Warzywa powinny byc miękkie, ale jędrne. Podawać gorące bezpośrednio po przygotowaniu, Smacznego
Gosia gotujepestki. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą i posypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy do miękkości. Następnie warzywa studzimy i przeciskamy przez praskę lub miksujemy. Dodajemy chili, imbir i ser - mieszamy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajko, sól, olej i zagniatamy
Miksturownik