warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:53/434)

CUKINIOWE FRYTKI Z PIEKARNIKA 264

frytki z piekarnika? Świetna alternatywa dla frytek ziemniaczanych. Jak dla mnie same zalety! Po pierwsze nie są smażone w głębokim tłuszczu tylko zostały przygotowane w piekarniku lekko skropione oliwą, po drugie cukinia jako warzywo ma wiele właściwości odżywczych i warto ją wprowadzić na stałe do swojego menu. Cukinia wspomaga odchudzanie, jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Działa alkalizująco przez co zapobiega zakwaszaniu

kuchniabellissima.wordpress.com
Tarta francuska z cukinią, bakłażanem, pomidorem i mozzarellą 101

wszystkie składniki po kilka lub kilkanaście plasterków. Na koniec brzegi ciasta zawinąć do środka. 6) Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem (nie solimy przed pieczeniem, żeby warzywa nie puściły zbyt dużo soku). 7) Piec piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30 min. 8) Po upieczeniu tartę, przed krojeniem, odstawić na kilkanaście minut. 9) Podawać skropioną oliwą

Fitsweet.me
Zapiekanka warzywna z brokułem, makaronem farfalle i mozzarellą 152

Dodajemy ugotowany brokuł i podduszone warzywa - mieszamy. Dodajemy sól i pieprz Ser mozzarella kroimy w małe kwadraciki, a pomidorki koktajlowe kroimy na pół Na wymieszane warzywa układamy pomidorki Posypujemy mozzarella Naczynie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 10-15 minut - aż ser się delikatnie przypiecze Po upieczeniu całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i lubczykiem Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Spaghetti w kubeczkach z papryki, na Halloween. 148

dodatkiem soli. W paprykach powycinać kształty oczu, ust. Odciąć czubek, tworząc kapelusik. Wydrążyć środek. Jeżeli spód papryk jest krzywy to podciąć go nieco, by warzywa stały prosto i samodzielnie.  Papryki włożyć do piekarnika w 180 stopni, i piec około 20-30 minut, Dokładnie tyle, by skórka zaczęła robić się czarna. Wyjąć je i szybko położyć pod przykryciem, by skórka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Frittata ze szpinakiem i wędzonym łososiem 174

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Frittata to rodzaj omletu z warzywami, który w zasadzie powinien być zapiekany w piekarniku. Danie to jest bardzo popularne we Włoszech i Hiszpanii. Do przygotowania frittaty możemy użyć dowolnych składników - wystarczy odrobina chęci i kreatywności. Z racji, że nie każdy posiada (w tym i ja) patelnię przystosowaną do zapiekania potraw w piekarniku - moja

Di gotuje
Warzywny jeż :) 105

rozchylać i wkładać naprzemiennie, jedno warzywo w drugie. Wszystko warto robić już na blasze, na której będziemy piec. Delikatnie pomiędzy bakłażana i cukinię powkładać pozostałe warzywa. Przyprawić i skropić oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika – 180 stop., termoobieg na 20 minut. I oto jest – warzywny jeż! P.S. Tak wiem, zdecydowanie ładniej wygląda przed niż po. Po jednak smakowało bardziej

gutfut
Krem z pomidorów na winie z szarpaną wołowiną 109

laurowe po 1 łyżeczce: wędzonej papryki, majeranku, soli szczypta chili Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso

Mango Papaja
Kanapka z pulled beef, pastą z pieczonej papryki, serem i szczypiorkiem 121

laurowe po 1 łyżeczce: wędzonej papryki, majeranku, soli szczypta chili Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi warzywami. Wlewam wino oraz  połowę bulionu, wrzucam przyprawy. Piekarnik nastawiam na 140 stopni i umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso

Mango Papaja
PASZTET DROBIOWY Z ŻURAWINĄ 139

Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i warzywa. Dodajemy żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy. Pasztet upiekłam w formie PAPILART . Zajrzyjcie

Z Majeczką w kuchni
Placek pasterski, Pizza (Seinfeld) 164

pomidory, fasolę i zioła i duś ok. 10 minut. Dodaj natkę, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Wysmaruj olejem naczynie do zapiekania. Ułóż połowę pure, warzywa z fasolą i znów pure. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 30 minut. The Couch (season 6, episode 5) Kramer, a resourceful man he is, comes up with the idea

Qlinarnie i Qlinarnie
Chili sos z pieczonej chili 132

proponuję upiec całe owoce chili. Chili, czosnek w całości i obraną cebulę skrop oliwą, posól i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20 minut w piekarniku nastawionym na 200ºC na funkcję grillową. Upieczone warzywa zmiksuj z dodatkiem szpinaku i gorącego bulionu. Zrumień mąkę na suchej patelni. Dodaj masło i zrób zasmażkę. Dodaj zmiksowane warzywa cały czas energicznie mieszając aby się

codojedzenia
Lahmacun - turecka pizza 189

równych części. Każdą część rozwałkowałem na cienki placek, starając się zachować formę koła. Na każdym placku równomiernie rozsmarowałem cienką warstwę przygotowanego wcześniej przyprawionego mięsa z warzywami, tak aby cały placek był pokryty farszem. Piekarnik rozgrzałem piekarnik do maksymalnej temperatury z włączonym termoobiegiem. Na blaszce położyłem arkusz pergaminu i delikatnie posmarowałem oliwą. Na pergaminie położyłem gotowy placek. Piekłem placki pojedynczo

Wyprawy kulinarne
Zupa z ciecierzycy. 111

dodajemy do pomidorów, doprawiamy tymiankiem, papryką, czosnkiem i solą - dokładnie mieszamy. Kiedy ciecierzyca będzie już miękka przekładamy ją do pomidorów i mieszamy. Tak przygotowane warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20 minut. Wyciągamy przekładamy do miski i miksujemy. Podgrzewamy do zagotowania się w garnku i podajemy. Jeśli chcemy ostrzejszą zupkę dodajemy papryki

Moje-pitraszenie
Łosoś zawijany w kruche ciasto z wkładką :) 123

Przepyszne danie, ja byłam zachwycona. Smak przepyszny i nie trzeba już nic nic więcej, po takim obiedzie każdy będzie syty i zadowolony. Nie przeraźcie się tego

Kuchnia Pokoleń
Udka z kurczaka pieczone z warzywami 157

cebulę  kroimy w piórka. Marchewkę strugamy na cienkie paski. Udka, obsmażamy chwilę z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju, Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy warzywami.  Nakrywamy naczynie i wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 1 godz. w 180 stopniach. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy