Zupa z pomarańczowych pomidorów

Zupa z pomarańczowych pomidorów

Zupa z pomarańczowych pomidorów

Składniki: (4 porcje) 8 pomidorów pomarańczowych 1 marchewka 2 kolby kukurydzy 1 żółta papryka 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/4 szkl. oliwy z oliwek po 1 lub 2 gałązki świeżego: majeranku, oregano, tymianku i bazylii kilka listków świeżej szałwii   1,5 - 2 szkl. gorącego słonego bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku Paprykę oczyść i podziel na 4 części. Marchew obierz i pokrój w grube plastry. Pomidory przekrój wzdłuż na pół. Blaszkę do pieczenia wyłóż folią aluminiową, ułóż na niej march... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.