pieprz i sól do smaku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu jabłkowego Przygotowanie: Posyp karkówkę solą, pieprzem i papryką i odstaw na 10 minut. Następnie podsmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju do lekkiego zarumienienia z każdej strony. Przełóż mięso do średniego garnka, zalej bulionem (ewentualnie wodą), dodaj liść laurowy, ziele angielskie i duś pod przykryciem przez około(...)czasie dodaj marchewkę, paprykę i kapustę i duś pod przykryciem około 15 minut, po czym dodaj tymianek, majeranek, mieloną paprykę i trochę soli i pieprzu. Jeśli mięso i warzywa są już miękkie, dodaj koperek, koncentrat pomidorowy, ocet jabłkowy i dopraw do smaku cukrem, solą i pieprzem. Podgrzej jeszcze przez chwilę i podawaj najlepiej z młodymi ziemniakami. Smacznego! English version Braised
karmelowypadało, nic nie było widać. U Was też tak samo? Mam nadzieję, że szybko się to skończy i w końcu wiosna będzie :-) Tym czasem na rozgrzewkę polecam dorsza z warzywami w sosie pomidorowym :-) Pyszny wyszedł, lekko ostry. U mnie podany z kaszą orkiszową i mixem sałat :-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: około 500 g świeżego fileta z dorsza 1 mała(...)selera kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chili oliwki zielone 700 g passaty pomidorowej pieprz sól suszone pomidory z bazylią i chili olej kokosowy do smażenia 1. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na olej. Jak się zeszkli to dodajemy pokrojoną w drobne paseczki marchewkę i selera tak samo pokrojonego jak marchewka. Podsmażamy
kruche babeczkiliście laurowe, 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka suszonej natki 1/2 łyżeczki lubczyku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry spora szczypta gałki muszkatołowej sól, czarny pieprz Przygotowanie : Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojonego pora, ziele angielskie i liście laurowe i dusić na małym ogniu, aż por będzie miękki i szklisty, przyprawy wyjąć Selera obrać i zetrzeć na tarce(...)zetrzeć), a czosnek i imbir posiekać, dodać do selera i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10-15 min.(można wlać ok. 1/4 szklanki wody, bo warzywa mogą się przypiec), aż będą średnio miękkie. Seler, czosnek i imbir dobrze mieć w dużym garnku, by dodawane poniżej składniki pomieściły się w nim Piekarnik rozgrzać do temp
Proste Potrawymaszynki do mięsa, możecie je równie dobrze zetrzeć na tarce, a zieleninę posiekać. Użycie maszynki do mielenia mięsa jest po prostu szybszym i wygodniejszym sposobem. 3. Zmielone lub starte warzywa mieszamy z solą. Ważne jest dokładne wymieszanie tak, aby dobrze rozprowadzić sól. 4. Tak przygotowaną jarzynkę nakładamy do słoików i zakręcamy. I to już wszystko! Nasza jarzynka jest już gotowa(...)robicie przetwory na zimę? Koniecznie dajcie znać, jeśli macie jakieś sprawdzone przepisy! A jeśli szukacie innych sprawdzonych przepisów na przetwory, koniecznie zajrzyjcie na bloga Kosą po patelni ! Znajdziecie tam wiele ciekawych przepisów, które z pewnością Was zainspirują! Artykuł Jarzynka a la Vegeta – prosty przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiłyżeczki chilli w proszku 1 czubata łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku olej do smażenia świeża kolendra Cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę razem z czosnkiem. Dodać oregano, kmin rzymski, chili i krótko przesmażyć. Dołożyć zmieloną wołowinę i mieszając zrumienić mięso z każdej strony. Pomidory z puszki rozgnieść(...)przez około 15-20 minut. W międzyczasie pokroić paprykę w średnią kostkę, posiekać suszone pomidory i odcedzić oraz przelać zimną wodą fasolę z puszki. Pod koniec duszenia dodać wszystkie warzywa do mięsa i poddusić przez kolejne 5 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz chili, jeżeli chcemy aby potrawa była ostrzejsza. Podawać z ryżem, ugotowanym na sypko bądź z tortillą meksykańską
Pieguskowa Kuchniapieczarkami to wręcz uwielbiamy, bo lubimy różne potrawy z pieczarkami ! Polecam inne nasze przepisy na wytrawne naleśniki: – naleśniki z parówką i serem – naleśniki pikantne z kurczakiem i warzywami Składniki na ok. 4-6 naleśnikówi z pieczarkami: 1 szklanka mąki, ok. 1 szklanka wody gazowanej 1 jajko, szczypta soli, olej rzepakowy do smażenia ok. 10 pieczarek w zależności(...)sól i czarny pieprz do smaku Przygotowanie farszu z pieczarek do naleśników: Przygotowujemy pieczarkowy farsz: umyte i osuszone pieczarki kroimy w cienkie plastry. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę i dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy całość solą i pieprzem i podsmażamy aż pieczarki będą lekko złote. Przygotowanie naleśników. Naleśniki smażymy zgodnie z przepisem: 1 jajko ubijamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękulki ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili pieprzu cayenne świeżo mielony pieprz sól 2 łyżeczki octu balsamicznego Kaszę uprażyć przez chwilę na gorącej patelni,wsypać na sito i przelać wrzątkiem,by pozbyć się goryczki.Następnie wsypać do garnka,zalać 1 szklanką wody,lekko osolić i ugotować do miękkości. Marchew,pietruszkę i seler obrać(...)drobno poszatkować. W garnku rozgrzać olej,wrzucić cebulę i por,smażyć przez kilka minut mieszając. Dodać rozgnieciony ząbek czosnku i smażyć jeszcze przez chwilę po czym wsypać starte warzywa. Warzywa smażyć przez kilka minut stale mieszając po czym całość zalać 1 szklanką wody. Dodać listek laurowy,ziele angielskie i lekko posolić. Dusić pod przykryciem do miękkości. Jeśli w trakcie duszenia
Kolorowa kuchnia Elkizawierają one konserwantów, ani żadnych sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. Kolorowe i bardzo długie paski przypominają swoim kształtem spaghetti. Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. 150g spaghetti z marchewki (1/2 opakowania(...)miodu sok z cytryny 2 łyżki posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: płatki lniane do posypania (do nabycia w Zdrowym Markecie 24 ) Opcjonalnie: natka pietruszki Marchewkę przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i 1 łyżeczką masła. Dodać miód, sól oraz świeżo mielony pieprz. Całość dokładnie wymieszać i poddusić (najlepiej pod przykryciem) przez kilka minut. (Marchewka powinna być
Di gotujewodne jeśli ich używacie. Wszystko smażymy na dużym ogniu intensywnie mieszając przez ok 1-2 minuty. Odstawiony na bok sos mieszamy do połączenia składników i następnie wlewamy go na patelnię. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i doprowadzamy do wrzenia. Sos powinien gotować się na wolnym ogniu przez ok. 5 minut, należy go przemieszać kilka razy w trakcie gotowania(...)kurczak powinien w tym czasie ugotować się w środku. Gotowe! :) Sos podaję z ryżem basmati, ale możecie spróbować także z kus-kusem czy innymi dodatkami. Jest bardzo aromatyczny, warzywa są idealnie ugotowane, a kurczak soczysty. Szybko i smacznie
Cooking Monsterłyżeczka kurkumy 1/4 szklanki wody Kurczaka myjemy, oczyszczamy z żyłek i kroimy w kostkę, a następnie posypujemy przyprawami i odstawiamy na ok. 30 minut. Przekładamy całość na rozgrzaną, suchą patelnię, dolewamy wodę i smażymy aż woda odparuje, a mięso będzie miękkie. Cukinię i cebulę kroimy w półplasterki, paprykę w cienkie paski, ser ścieramy na grubej tarce. Mąkę mieszamy z ziołami(...)następnie wlewamy do mąki, dodajemy olej i zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy je (bez wyrastania) na blasze (tej dużej, która jest na wyposażeniu piekarnika), smarujemy keczupem, układamy mozzarellę, kurczaka i warzywa, posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut
Czary - gary w kuchniProsta tarta z kalafiorem z dodatkiem kurczaka. Dość szybki sposób na wykorzystanie kalafiora zalegającego w koszyku z warzywami :). Proporcje na dużą formę do tarty o średnicy 26cm. 400 gram mąki pszennej 4 jajka 100 gram masła 5 łyżek śmietany 1/2 szklanki mleka 50 gram mozzarelli 1 kalafior 300 gram piersi kurczaka dowolne, ostre przyprawy sól W dużym garnku zagotować osoloną(...)wodę. Kalafiora podzielić na różyczki, włożyć do wrzącej wody i obgotować około 10 minut. Gdy kalafior będzie al dente odcedzić go i odłożyć. Na patelni rozgrzać olej, Kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w ostrych przyprawach i włożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem, co jakiś czas mieszając przez 15-20 minut. Piekarnik rozgrzać do 180C. Mąkę wyłożyć
Czerwony Gupiktaka "leciutka". To moja ulubiona wersja śniadania. Wracając do samego śniadania, to warto pamiętać o dodaniu jednej z pięciu porcji warzyw lub owoców . Zadziwiające jest jak mało warzyw i owoców jemy w ciągu dnia, a powinny one znajdować się przy każdym z naszych posiłków. Ostatnio (30 maja) obchodziliśmy Światowy Dzień Soku i z tej okazji - z małym spóźnieniem - zapraszam(...)szklankę soku do toastu! Składniki: (2 porcje) 5 jajek 50ml mleka 1 łyżka pociętej natki pietruszki garść pomidorków koktajlowych pieprz, sól 2 szklanki soku jabłkowego Jajka myję, wbijam na patelnię i dopiero włączam ogień. Gdy się zetną doprawiam solą i pieprzem, wsypuję pietruszkę. Delikatnie mieszając wlewam mleko i łączę z jajkami. Dodaję pocięte pomidorki koktajlowe i gotowe. Patelnię
Gotowanie i blogowanieceneo komplet łyżek możemy kupić już od 20zł. Szatkownica ręczna Szybka i poręczna tarka. Genialnie ściera kawałki kapusty czy ogórki do sałatki. Świetnie radzi sobie również z innymi warzywami - ziemniaki na talarki, cukinia czy bakłażan do grillowania. Dużo szybciej pokroimy całą cukinię niż używając noża, a przy tym plasterki będą równe. Przydatna sprawa to nakładka zapobiegająca dotknięcia ostrza. Wiele(...)mizerii poczułam ostrze na swoich palcach. Za szybko i za dużo gadania - jak to bywa przy wspólnym gotowaniu. Tarka jest również wygodna, możemy ją sobie oprzeć na małej patelni i bezpośrednio do niej ścierać produkty. Jak to wygląda cenowo? Zgodnie z ceneo szatkownicę możemy kupić już od 30zł. Shaker do sosów i dressingów Wstrząśnięte, nie zmieszane. Takie lubi
Gotowanie i blogowaniesmaku Sałatka z brokułami, fetą i migdałami – Wykonanie: Brokuły podziel na małe różyczki ugotuj al dente na parze. Ser feta pokrój w kostkę. Migdały upraż na suchej patelni na złoty kolor. Na talerzu ułóż różyczki brokuła, na to wysyp kosteczki sera feta oraz uprażone migdały. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalny. Dopraw do smaku pieprzem i granulowanym czosnkiem. Wymieszaj(...)feta jest dość słony. Tuż przed podaniem polej sałatkę sosem. Smacznego! Może zaciekawią Cię również inne przepisy z brokułami : Sałatka z brokułami, kurczakiem i papryką Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą wg Pascala Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem Brokuły w cieście
Kulinarne Przebojepomocą maszynki zmielcie na mielone z indyka, możecie też kupić gotowe mięso mielone z indyka. Użyjcie znacznie mniej sera żółtego, ja ścieram tylko na sam wierzch, dodajcie dużo warzyw, pomidory są na prawdę niskokaloryczne, a smakują obłędnie. Dla zaostrzenia smaku dodajcie szynki wędzonej surowej, sporą ilość świeżych ziół, a zamiast masy ze śmietany... zresztą sprawdźcie sami! Zapraszam! SKŁADNIKI: - makaron lasagne(...)paczka pomidorków koktajlowych - 300 g mięsa z udźca indyka - gruby plaster szynki wędzonej surowej - zioła świeże: bazylia, pietruszka, kolendra - sól, pieprz, chili - ser żółty - czosnek - oliwa z oliwek Na patelni usmaż mięso z oliwą z oliwek, czosnkiem i solą. Dodaj połowę koncentratu pomidorowego i 150 ml wody. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą z oliwek. Na dno ułóż mięso, przykryj
SMYKWKUCHNIWiem, wiem, upycham te kiełki gdzie się da, nawet na francuskie grzanki :) No ale kiełki są takim nieocenionym źródłem witamin szczególnie w zimę gdzie dostęp do świeżych warzyw jest mocno ograniczony, że same się pchają na talerz! No ale wracając do dania głównego śniadaniowego - polecam smaczną i wyjątkową w swojej prostocie przekąskę - grzanki francuskie :) Pyszne zarówno z energetyczną kawą(...)potrzebujemy: - chleb domowy lub tostowy - kiełki rzodkiewki - olej - pieprz - sól - jajko - mleko Upijamy jajko, dodajemy 30ml mleka, doprawiamy sola i pieprzem. W mieszance maczamy chleb i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Gotowe grzanki posypujemy kiełkami rzodkiewki. I gotowe
upichconasera gorgonzola sól morska (ja użyłam takiej w młynku firmy Kamis) pieprz chleb Pokrojoną w pióra cebulę smażymy z wyciśniętym czosnkiem i pokrojoną w plastry cukinią. Warzywa dodajemy do gorącego bulionu i gotujemy przez 10 minut. Całość miksujemy na gładki krem i mieszamy ze śmietaną (która musi być w temperaturze pokojowej. Mieszamy ją w kubku pół na pół(...)garnka). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pokruszoną Gorgonzolą i chrupiącymi grzankami. Ps. grzanki to nic innego jak pokrojony w kostkę chleb usmażony na złoty kolor na patelni, natarte czosnkiem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytlimonki i miksuję na gładka masę dodając wody (tylko tyle aby składniki połączyły się). Następnie dodaję przyprawy i miksuje jeszcze przez chwilę. Pasta powinna być dość gęsta. W głębokiej patelni rozgrzewam na mały ogniu oliwę z korą cynamonu i anyżem. Po około 3 minutach dodaję drobno posiekaną cebulę. Całość podsmażam do zeszklenia.Dodaję 1/2 szklanki mleka kokosowego i pastę curry(...)kostkę bakłażana i pokrojoną w plasterki cukinię. Zalewam wywarem warzywnym i duszę około 10 minut. Dodaję sparzone, pokrojone w kostkę pomidory i dusze kolejne 15 minut. W czasie kiedy warzywa się duszą kroję paneer w prostokąty i podsmażam na łyżce oliwy aby zarumienił się z każdej strony. Do duszących się warzy dodaje pokrojone liście jarmużu. Podduszam jeszcze 3 minuty, zalewam
Magiczna kuchnia DariiBędzie pysznie, zdrowo i kolorowo. Sałatka Waldorf. Jest to, moim zdaniem… i nie tylko, genialny sposób na podanie niezbyt może lubianego i docenianego w naszej kuchni warzywa, jakim jest seler. Dobór odpowiednich składników, a mianowicie jabłek i orzechów włoskich (bez tych składników nie może się obejść) sprawia, że seler wchodzi na wyżyny smakowe, uszlachetniony właśnie przez te dodatki. Składniki(...)jabłka - cytryna (kilka łyżek soku) - 2-3 łyżki majonezu - ok. ¾ szklanki siekanych orzechów włoskich - 40g suszonej żurawiny - mała kiść winogron Majonez robimy według przepisu. Orzechy podprażamy na suchej patelni (wydobędziemy w ten sposób aromat), studzimy. Żurawinę zalewamy gorącą wodą. Po ok. 10 minutach odsączamy na sitku i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Zimne orzechy siekamy na kawałki
mojewypiekiinietylkoFaszerowana papryka jest jednym z ulubionych przysmaków mojej rodzinki! Faszerowana mięsem … ryżem i dodatkiem aromatycznych przypraw czy też innych warzyw sprawdza się nie tylko na obiedzie , ale i rodzinnych przyjęciach. Syci na długie godziny i zachwyca podniebienia! Faszerowana papryka jest obowiązkowym daniem co roku w sezonie! SKŁADNIKI: - czerwona papryka – 2 szt - ugotowany ryż – 1 szkl - poszatkowana kapusta(...)cebula – 1 szt - czosnek – 1 ząbek - jajko – 1 szt - śmietana 18% – 200 ml - ser żółty – 50 g - olej - sól - pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Dodajemy posiekaną cebulę i kapustę. Chwilę razem podsmażamy. Dodajemy mięso mielone i rozdrabniamy je mieszając. Dodajemy czosnek oraz przyprawy : sól i pieprz ( + ew. oregano, bazylię, majeranek ). Smażymy
Ostra na SłodkoBardzo lubię faszerowane warzywa, bo można stosować przy farszu dowolne kombinacje. Już nie mogę się doczekać kolejnego podejścia do cukinii. Tym razem spróbuję wersję mięsną ;) Składniki: (na 2 osoby) 1 cukinia 4 pieczarki woreczek ugotowanego ryżu 2 ząbki czosnku 5 dag żółtego sera Przygotowanie: 1. Cukinię umyć, odkroić końcówki. Przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ. 2. Czosnek, pieczarki i miąższ(...)cukinii pokroić w kostkę i podsmażyć przez 15 minut na patelni. 3. Do farszu dodać woreczek ryżu. 4. Gotowym farszem wypełnić wydrążone cukinie i posypać serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 25 minut w temperaturze 180 st. C. Przepis dodaję do akcji: Warzywne Szaleństwo
Pasja Smakugłębokim tłuszczu. Jednak w efekcie otrzymałam miękkie kulki, rozpadające się przy próbie chwycenia w dłoń. Mogłam co najwyżej rozsmarować je na chlebie, ale o włożeniu ich w pitę z warzywami mogłam zapomnieć. Jednym słowem - totalna porażka . Kiedy przeszukałam internety w celu znalezienia odpowiedzi, co poszło nie tak, odkryłam, że tak przygotowane falafele po prostu nie mogły się udać . Po pierwsze(...)foremki-klik ). Ja takiej nie posiadam, dlatego uformowałam masę w kulki wielkości orzecha włoskiego. Pomocne jest moczenie dłoni w wodzie. aby masa się nie kleiła. W garnku (ja używam patelni o wysokich ściankach) rozgrzej grubą warstwę oleju, tak na wysokość 1/2 falafela. Olej jest dość gorący, gdy zaczyna pryskać po spryskaniu go odrobiną wody. Falafele smaż partiami na złoty kolor
Chilli Czosnek i Oliwa2 jajka kawałek cukinii ok 120 g 1/4 czerwonej papryki pół cebuli tłuszcz do smażenia oregano bazylia sól pieprz świeże zioła do posypania Cukinię, paprykę i
Gotowanie jest łatweKapusta biała młoda – 1 głowka Słonina – 15 dag Mąka pszenna – 1 łyżka Sól Pieprz Koperek Listek laurowy – 2 szt Ziele angielskie – 3 szt Kapustę oczyścić
Camilla w kuchniSkładniki: 1 duża cukinia 250 g mięsa mielonego 1 średnia marchewka 3 ząbki czosnku 1 cebula garść świeżej pietruszki puszka pomidorów ( ja używam całych
Niezły Młynekkurczaka Nell Gwyn 2015-06-15 15:13:37 Niezwykle oryginalne w smaku piersi z kurczaka Nell Gwyn z pomarańczami, spaghetti i wyjątkowym sosem z mascarpone, brandy, południowymi warzywami i estragonem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 piersi z kurczaka bez kości (po ok. 300g) 2 średnie słodkie pomarańcze (ok. 700g) kawałek cukinii (150g) pół średniej papryki (150g(...)pozostałe – na większą kostkę. Pomarańcze powinny być delikatne i nie mieć zbyt wielu błonek, więc jeśli tych ostatnich jest za dużo lub są twarde, należy je najpierw usunąć. Na patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy. Gdy tłuszcz zacznie wrzeć, kładziemy na niego kurczaka i obsmażamy dość intensywnie ze wszystkich stron przez
Kulinarna Pokusapatelni WOOL . Tak przy okazji miałam możliwość testowania tego produktu i powiem szczerze, że jest jedną z lepszych patelni jakie mam. W kuchni to bardzo istotne narzędzie pracy. Patelnia jest świetnie dostosowana do każdego rodzaju kuchenki, do kuchenek indukcyjnych również i bardzo łatwo utrzymać ją w czystości. Kochani jeżeli przepis przypadnie Wam do gustu oddajcie swój głos(...)buraka kroimy w drobną kostkę, smażymy na masełku, dodając posiekany drobno koper z czosnkiem. Dodajemy miód i doprawiamy smażymy jeszcze ok 3-4 minut, aż lekko skarmelizują nam się warzywa. Gotowym farszem napełniamy ziemniaczki i układamy do formy do pieczenia. Ziemniaki skrapiamy oliwą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 1 - 1,15 h. Nie podgotowujemy wcześniej
Niezły MłynekMoja babcia tak właśnie nazywała smażone wtedy w głębokim tłuszczu placki ziemniaczane- blinami. Podawała je zazwyczaj -chociaż to słowo nad wyrost, po prostu zdejmowała na talerz gorące prosto z patelni, a my prawie parząc palce, od razu takie chrupiące, pałaszowaliśmy z cukrem bądź z cukrem i śmietaną- taka wersja niskokaloryczna heheheh. WIĘCEJ 3. MAKARON Z KURCZAKIEM(...)robi się szybko, sprawnie, a jak spróbujemy mamy efekt WOW, jakie to dobre... WIĘCEJ 4. PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! Przepis na obiad z dynią?! TAK! Ja to warzywo uwielbiam, od miesiąca króluje u mnie w każdej formie, od śniadania do kolacji. Dzisiaj proponuję Wam przygotowanie pierogów z farszem z dyni. Pierogi takie są bardzo delikatne i mają
SMYKWKUCHNICukinia faszerowana mięsem i warzywami Cukinia faszerowana oraz zapiekana z mięsem mielonym i warzywami to przysmak, któremu ciężko się oprzeć. Poza tym jest to rewelacyjny pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam! Składniki: 4 średniej wielkości cukinie 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej 2 pomidory(...)kukurydzę oraz wydrążone środki z cukinii (dodałam też kawałek cukinii, który zalegał mi w lodówce ;). Całość przez chwilę zasmażamy *** *** Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dokładamy na patelnie *** *** Całość dusimy pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy potrawę przez kilka minut, dodajemy koncentrat oraz przyprawy – do smaku, mieszamy *** *** Cukinie wypełniamy farszem tworząc
Blog z Apetytem