Przepis na : obiad
Fasolka szparagowa dostępna jest w naszych sklepach przez cały rok. Osobiście jesienią i zimą wybieram zazwyczaj mrożoną mieszankę fasolki szparagowej, która to kryje żółtą i zieloną jej odmianę. Aby zachować jak najwięcej bezcennych wartości ukrytych w tym warzywie strączkowym polecam przygotowywać ją na parze. Nie ma wytłumaczenia, że ktoś nie ma parowaru, wystarczy durszlak metalowy czy też sito umieścić na garnku z wodą, przykryć pokrywką i zamierzony efekt będzie osiągnięty. Korzystajmy z tej metody obróbki... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...