warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:242/829)

Zupa ogórkowa 130

ziołowy  SKWORCU -łyżka masła opcjonalnie lub oliwa z oliwek Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Podgrzać rosół lub wywar z warzyw i dodać ziemniaki, i pokrojona w kostkę włoszczyznę. Ogórki zetrzeć na dużych oczkach i podsmażyć na patelni z łyżką masła lub na oliwie. Dodajemy do zupy. Solimy, dosmaczamy pieprzem. Zabielamy śmietaną, jeśli ktoś lubi, to można posypać koperkiem

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy kapuśniak 155

laurowy – kilka Ziela angielskie – kilka Wykonanie: Antrykot i szyję gotujemy w osolonej wodzie ( zdejmujemy szum ) z liściem laurowym i zielem angielskim. Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do gotującego się wywaru. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy na patelni, również dodajemy do gotującej się zupy. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je, po wystudzeniu obieramy i kroimy na mniejsze kawałki

Smaki Ewy
Karkówka chrzanowa w warzywach 130

pozostawić w lodówce ). Po tym czasie obtaczamy w mace i podsmażamy na patelni z olejem. Wykładamy do naczynia do zapiekania. Na patelni po smażeniu karkówki przesmażamy startą marchewkę i seler. Podlewamy bulionem i dodajemy trzy spore łyżki chrzanu. Warzywami z bulionem zalewamy karkówkę i wstawiamy nagrzanego piekarnika do 190 o C. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy do miękkości przez około

Smaki Ewy
Zupa curry z soczewicą 105

łyżeczka soli świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka oliwy 1. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki. Zagotować 1 litr wody, dodać warzywa i ziarenka angielskie. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. 2. Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Smażyć kilka minut. 3. Po 10 minutach dodać do zupy

Moja Galeria Smaku
Kurczak w sosie curry 239

Mięso kroimy w dość dużą kostkę. Przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką i oczywiście curry. Kroimy pora, cebulę i paprykę, Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy orzeszki i smażymy ok. 1 minutę. Dokładamy mięso i podsmażamy. Dodajemy warzywa i smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą i smażymy wszystko do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku. Idealny

Maminek kulinarny
Sałatka z Gorgonzolą i awokado 188

bardzo wiosennym nastroju ;) Składniki: garść liści szpinaku 1/2 awokado kawałek Gorgonzoli kilka pomidorków koktajlowych słonecznik sok z cytryny Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyć, awokado obrać i pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, posypać słonecznikiem i skropić sokiem z cytryny (dzięki temu awokado zachowa swój ładny, zielony kolor

Piąty grzech główny
Orkiszowa tarta z rabarbarem 136

odstawiamy, resztę ciasta wałkujemy i rozkładamy w formie do tarty.   Farsz Rabarbar kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, wlewamy sok z cytryny, whiskey, wsypujemy cukier i karmelizujemy na średnim ogniu przez kilkanaście minut aż warzywo całkowicie się rozpadnie. Następnie gotowy farsz nakładamy na rozwałkowane ciasto. Pozostałe ciasto wałkujemy, kroimy nożem w paski i nakładamy na farsz. Tarte

Mango Papaja
Najlepszy domowy fishburger 170

już jest na blogu lub na pszenne bułki do hamburgerów ). Zrobienie majonezu zajmie nam najmniej czasu, gdy skorzystamy z TEGO przepisu. Warzywa myjemy. Pomidory i cebulę kroimy w plasterki. Bułkę kroimy na pół – podpiekamy od wewnątrz (możemy na patelni grillowej, ale i na zwykłej też) – smarujemy majonezem. Na posmarowany spód kładziemy liście sałaty rzymskiej, następnie kotleta z łososia, kolejno

mojewypiekiinietylko
Zupa z czarnych łebków (podgrzybków brunatnych) 301

łyżki masła Grzyby oczyścić i podciąć końcówki. Umyć, osuszyć i pokroić w dosyć grube plasterki,  Cebulę obrać i drobno posiekać. Warzywa umyć i obrać. Do garnka wlać wodę (2l), dodać włoszczyznę i przyprawić solą oraz pieprzem. Na patelni rozpuścić masło i przesmażyć cebulę. Gdy będzie szklista to dodać pokrojone grzyby i smażyć przez kilka minut na średnim ogniu

Ugotować
Indian Chicken Curry 218

drobno posiekany imbir (kawałek około 3 cm) posiekana natka pietruszki sól himalajska i pieprz do smaku 1 łyżka curry  Na patelni typu WOK podsmażam mięso. Gdy już będzie zarumienione dodaję do woka (średni ogień/średnia moc płyty) warzywa i zalewam wodą. Odpowiednio doprawiam. Podsmażam około 10 minut

ClauditteMissCooking
TOSTY WERSJA BIG :) 121

upodobań) A jak to zrobić: Chleb delikatnie posmarować masłem z jednej strony i poukładać plasterki sera żółtego. Tosty przełożyć na patelnię i podpiekać na bardzo małym ogniu, aż ser się rozpuści, a chleb przyrumieni. W tym czasie warzywa pokroić na plasterki. Gdy tosty będą gotowe, składamy kanapkę. Na pierwszą kromkę nakładamy warstwę majonezu (lub sosu czosnkowego), sałatę, plastry piersi

Kuchnia w opałach
Pikantne ziemniaki z chili, cebulą i marchewką 212

ktoś lubi bardzo ostre potrawy) i drobno posiekać. Koperek drobno posiekać. Ząbki czosnku, obrać, przecisnąć przez praskę. Na rozgrzane na dużej patelni masło wrzucić ugotowane ziemniaki. Dodać startą marchewkę, pokrojoną cebulę i papryczki chili i podsmażyć. Do podsmażonych warzyw dodać posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, chili w proszku, pieprz, curry i sól. Podsmażać przez krótką chwilę, aż do dokładnego

Gospodyni Miejska
Rzedkiewka na parze z krewetkami 137

WYKONANIA:- rzodkiewki myjemy odcinamy liście, z fasolki obcinamy końcówki- układamy na parowarze (ja używam bambusowego) gdy woda już paruję i parzymy warzywa ok 6-7 minut, aby były jeszcze chrupie po zestawieniu je z wody lekko solę - na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy starty ząbek czosnku i układamy posolone i popieprzone krewetki królewskie, smażymy z obu stron aż staną się lekko

Basia w kuchni
Jesienny gulasz pełen aromatu i koloru. 150

takimi jak rozmaryn i tymianek lekko solę i wymieszam, tak przygotowane dodaję do naszego mięsa.- dokładam obrane cebulki, czosnek- na naszą patelnie na której opiekaliśmy mięso dolewam wodę dokładnie wymieszam z tłuszczem i całość zalewam nasze mięso z warzywami.- do nagrzanego piekarnika do 190 stopni wkładam naczynie i piekę ok 1 godzinyco jakiś czas zaglądam i przykrywam folią aluminiową

Basia w kuchni
Wołowina w czerwonym winie z ziemniakami 175

odstawiamy do lodówki do przemacerowania na całą noc. Następnego dnia mięso odcedzamy, a wino odstawiamy do wykorzystania chwilę później. Warzywa (cebulę, marchew, selera) obieramy, cebule kroimy w ćwiartki, marchewkę w plasterki, a selera w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy na nim kawałki mięsa. Pamiętajmy, aby nie mieszać mięsa w czasie smażenia. Pozwólmy im się usmażyć

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania