warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:240/829)

Zupa Warzywna z Kalarepą i Dynią 86

Zalać bulionem i gotować aż delikatnie zmiękną. 2.Kalarepę zetrzeć na tarce na grubych oczkach i dodać do zupy. Gotować aż warzywa będą miękkie. 3.Dodać puree z dyni, koperek, sól, pieprz do smaku. 4.Masło roztopić na patelni dodać mąkę i chwilę podsmażyć. Tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do zupy mieszając, gotować chwilę około 5 minut

Dziś Ja gotuje
Łosoś z makaronem 149

ugotowanego brokuła 150 g makaronu 300 g łososia ze skórą 1 pomidor Łososia pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na patelni, doprawiłam solą. Makaron ugotowałam. Pomidora i brokuła pokroiłam na mniejsze części. Ugotowany makaron odcedziłam, wymieszałam z warzywami i zostawiłam na chwilę, by przejęły ciepło makaronu. Następnie dodałam łososia, wymieszałam i wyłożyłam do miseczek. Brokuła wystarczy gotować ok. 8 minut, jeśli podzielimy

Kucharzyca
MEGA ŻEBERKO Z BOCZKIEM 141

rozgrzewamy oliwę i  obsmażamy nasze żeberka z dwóch stron na rumiano. Kiedy będziemy w trakcie obsmażania "drugiej" strony - na patelnię dodajemy troszkę oliwy  oraz pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w grube plastry marchewkę. Oprószamy wszystko (warzywa) solą i pieprzem i dusimy chwilkę pod przykryciem. Po kilku minutach żeberek z cebulą i marchewką - zalewamy nasze żeberka trzema szklankami

BezglutenowaIzabela
Klasyczna zupa zacierkowa 363

talarki. Warzywa zalewamy około 3 litrami wody, dosypujemy 1,5 łyżeczki soli, ziele angielskie oraz listki laurowe i zagotowujemy. Gdy warzywa zaczną robić się miękkie dodajemy zacierki i gotujemy całość około 5 minut. W międzyczasie na suchej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy tłuszcz trochę się wytopi dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy, aż się nie zeszkli. Boczek

Dieta bez mleka
STEK Z TUŃCZYKA Z SALSĄ Z KOMOSY RYŻOWEJ 141

odkładamy na 20 minut aż całkowicie napęcznieje. Mango i paprykę kroimy w drobną kostkę, natkę szatkujemy. Komosę mieszamy z warzywami i owocami, wlewamy sok z cytryny i jedną łyżeczkę octu balsamicznego.  Stek pieczemy na mocno rozgrzanej patelni po dwie minuty z jednej i drugiej strony. Następne skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy na 5 minut aby doszedł. Salsę nakładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKARON SPAGHETTI Z MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE 140

kroję w krążki, marchewkę w cienkie paseczki, paprykę wydrążam z ziaren (lub nie - zależy od Waszych upodobań) i drobno siekam. Na patelni podsmażam mięso z papryczką oraz dodatkiem przypraw - soli, oregano i bazylii. Po okołu 7 minutach dodaję warzywa, smażę dalej przez kolejne 5 minut często mieszając. Do mięsa wlewam bulion, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu pod przykryciem 15 minut

JejKuchnia
Wegetariańskie wrapy z oscypkiem i serem halloumi 131

kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. 3. Oscypki kroimy na 3 równe części. 4. Oba sery podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu z obu stron, do zrumienia. 5. Tortille smarujemy porcją sosu, układamy sałatę, pokrojone warzywa oraz podsmażony ser. Całość zwijamy i podajemy, póki ciepłe! Jeśli nie przepadacie za pikantnymi salsami, wypróbujcie ten przepis z sosem bazyliowym

Bez Cebuli
Czerwony ryż z warzywami i mozzarellą 182

kaszę jaglaną. Na szklankę ryżu, dwie szklanki wody. Gotujemy do momentu, aż ryż wchłonie całą wodę. Będzie miękki. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na rozgrzany pokrojoną paprykę i cukinię. Smażymy, dodajemy przyprawy i słonecznik.  3. Do warzyw dodajemy ugotowany ryż. Mieszamy, dodajemy pokrojone kulki mozzarelli i posiekaną natkę pietruszki. Podsmażamy chwilkę, żeby kulki zaczęły się topić. Smacznego

kruche babeczki
Wiosenne ślepe ryby 140

miejsce włóż ziemniaki i  mrożonkę Hortex "Bukiet jarzyn wiosenny". Gotuj wszystko razem około 15 minut, az warzywa zmiękną. W międzyczasie  pokrój mięso w kostkę. Obierz i pokrój w kosteczkę cebulę. Zeszklij cebulę na patelni na  łyżce masła, posyp mąką i jeszcze chwilę przesmaż.  Włóż zawartość patelni do zupy, dodaj mięso, dopraw majerankiem, solą i pieprzem

Gotuj Sam!
Królik duszony w ziołowej śmietanie 122

kawałki. Pora siekamy w plasterki. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy suszone zioła: tymianek, rozmaryn i kurkumę. Bulion zagotowujemy. Gotujemy chwilkę. Na patelnię wykładamy masło i szklimy pora. Królika oprószamy mąką przesmażamy razem z porem. Po chwili dodajemy pozostałe warzywa i podlewamy przygotowanym bulionem przecedzonym przez sitko ( pozbywamy się dzięki temu stałych elementów a pozostawiamy aromat ). Dusimy pod przykryciem do miękkości

Smaki Ewy
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i quinoa 109

Wykonanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, a następnie wymieszać z pokrojonymi w drobną kostkę pomidorami, suszonymi pomidorami i kaparami. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej drobno posiekany czosnek i chili. Dodać do nich kaszę z warzywami i całość smażyć przez 3-4 minuty. Farsz doprawić do smaku solą i suszonym oregano, a następnie wymieszać z potartym cheddarem

Kuchnia Bon Appetit
Leczo z cukinii 339

dużego garnka. Marchewkę również kroimy w kostkę dodajemy do cukinii. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, lekko obsmażamy na patelni, dodajemy kiełbasę i  razem smażymy. Dodajemy do cukinii, wszystko podlewamy szklanką wody. Dusimy około 15 minut. Następnie dodajemy obrane ze skórki

W kuchennym oknie Ewy
Pasta ze spaghetti z marchewki, cukinii z wędzonym łososiem (Spaghetti con carote, zucchine e salmone affumicato) 109

cukinię po umyciu i oczyszczeniu kroimy w cienkie, długie słupki. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju i podsmażamy wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Dodajemy pokrojoną marchew i cukinię. Warzywa podsmażamy ok. 5 minut. W tym czasie gotujemy spaghetti al dente. Ugotowane spaghetti mieszamy

La grande e la piccola cuoca
Zupa ze świeżej kapusty. 424

Kapustę szatkujemy i dorzucamy do zupy. Jeśli jest taka potrzeba uzupełniamy wodę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kiedy kapusta i warzywa są już miękkie, dorzucamy ziemniaki. Doprawiamy do smaku, dodajemy przecier pomidorowy. Szynkę kroimy w paseczki, na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy szynkę aż się ładnie zrumieni. Kiedy zupa jest juz doprawiona tuż przed podaniem dodajemy szynkę a także

Radość kipiąca uśmiechem.
ciecierzyca i suszone pomidory w sałatce z kuskusem 106

pieprz sposób przygotowania Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy gorąca wodą tak aby przykryła kaszę, nakrywamy garnek zostawiając na pięć minut. Myjemy warzywa, siekamy drobno dymkę i bazylię, z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy je w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę , wrzucamy dymkę delikatnie ją szkląc, oraz drobno posiekany czosnek. Teraz do cebuli dodajemy paprykę smażąc ją na średnim ogniu

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania