pestki dyni tarty parmezan listki świeżej szałwii Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy pokrojoną drobno szalotkę. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i pokrojoną dynię. Smażymy przez chwilę na małym ogniu, po czym do warzyw wlewamy bulion i gotujemy, aż dynia zmięknie, około 15 minut. Do sosu dajemy 2 łyżki serka mascarpone
Smakowity Blog Kulinarnykroimy w kostkę. Dodajemy do miski z cebulą. Ugotowaną kaszę i soczewicę przesypujemy do warzyw w misce. Przyprawiamy wszystko według własnego uznania i dolewamy sos sojowy. Wbijamy do miski jajko i wsypujemy bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszamy, następnie formujemy klopsy dowolnej wielkości. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem aż do zarumienienia. Smacznego
VegUlkacytryny. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 15 minut. Po tym czasie mięso wkładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Gdy zmieni kolor dodajemy pokrojoną w kosteczkę żółtą paprykę, przekrojone na pół pomidorki i posiekana natkę pietruszki. Dodajemy bukiet warzyw. Dusimy pod przykryciem kilka minut. Wlewamy bulion, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dusimy do miękkości warzyw. Podajemy z ugotowanym
VioletoweKucharzeniepozostałe z rosołu lub gotujemy wywar mięsno - warzywny (rosół). Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru, odstawiamy do wystygnięcia. Wątróbkę drobiową myjemy, oczyszczamy z błon. Obtaczamy w mące i smażymy na oliwie, aż się zarumieni. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę i czosnek siekamy, następnie na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę z czosnkiem na złoty kolor. Całość (wraz z masłem
Garniec MagalieFilety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry.Doprawić sosem sojowym. Podsmażyć na patelni. 2. Liście kapusty umyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do mięsa. Chwilę podsmażyć. 3. Wodę wlać do garnka i zagotować z kostką warzywną i suszonymi warzywami. 4. Kiedy się rozpuści dodać filety z kapustą. Gotować ok. 30 min. Makaron ugotować według opakowani
Kuchnia PaulettesPRZYGOTOWANIE : Schab kroimy w plastry, następnie w paseczki. Wszystkie warzywa kroimy w słupki a pieczarki w talarki. Mięso przekładamy do miski, dodajemy mąkę i musztardę, dokładnie mieszamy. W garnku podgrzewamy olej, podpiekamy cebulę z czosnkiem. Na osobnej patelni podpiekamy na oleju mięso aż będzie zarumienione. Przekładamy je do garnka. Następnie dodajemy paprykę z pieczarkami, liść ziele i pieprz, wlewamy
Kulinarne Fantazje Mariolipęczków potrzebowałam) marchewka 1 szt ( starta na tarce) włoszczyzna kostka 4 łyżki ( marchew , pasternak, seler ,por) Agnex 2-3 łyżki oleju rzepakowego ( będę smażyła na nim warzywa) Dodatkowo: liść laurowy 3 szt ziele angielskie 3 szt sól i pieprz biały do smaku śmietana 18% 200 g jaja 4 szt Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę(...)maleńkie buraczki myjemy , skrobiemy) odcinamy łodyżki i małe buraczki i kroimy drobno. Przekładamy pokrojone łodyżki i buraczki na patelnię . Obieramy marchew , ścieramy na tarce i dodajemy do buraczków . Wsypujemy 4 łyżki włoszczyzny i dusimy , a potem podsmażamy wszystko razem . Podsmażone warzywa dodajemy do gotującej wody i na małym ogniu gotujemy koło 15 minut. Listki od botwinki kroimy drobno
Różowa kuchnianiej pyszny soczysty omlet z warzywami, delikatne bananowe pancakes z karmelem i chrupiące tosty na słodko. W każdym przypadku spisała się na medal! Używałam minimalnej ilości tłuszczu, a mimo tego zupełnie nic nie przywierało. Czyszczenie to sama przyjemność – wystarczy delikatnie opłukać. Z całego serca gorąco polecam! Zdecydowanie warta swojej ceny! LINK DO PATELNI: https://www.mocsokow.pl/patelnie/296-patelnia-dwustronna-standard-titanium-happycall.html#description BANANOWE PANCAKES
Ostra na Słodkopapryką, odkładamy na 1 godzinę do lodówki. Jeśli chcemy przed duszeniem w wolnowarze możemy golonki podsmażyć na patelni. Golonki układamy w wolnowarze. Podlewamy piwem i dusimy 2 godziny. Następnie wsypujemy obrane, umyte i starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach warzywa i dusimy kolejne godziny (2-3) aż golonka będzie mięciutka i zredukuje się płyn tworząc gęstą i aromatyczną mieszankę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięobiad pojawiają się naleśniki, to na pewno w wersji wytrawnej. :-) Dziś więc przepis na zapiekane naleśniki z warzywami, prażonym sezamem i serem "śmierdziuchem", którego raczej w innej postaci niekoniecznie chciałybyśmy jeść. ;-) Przepis na 6-8 naleśników (zależy od wielkości Waszej patelni :-) Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 szklanka mąki pszennej 3 szklanki wody lekko gazowanej 2 jajka(...)patelni lekko wysmarowanej oliwą. Składniki na farsz: 2 papryki 2 małe cebulki 15 małych pieczarek 8 łyżek prażonego sezamu 250g sera długo-dojrzewającego sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę. Podduszamy na oliwie na półtwardo dodając sól i pieprz. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kiedy warzywa przestygną dodajemy
kuchnia do kwadratusprawą mojej babci, która w ramach prezentu urodzinowego sprawiła mi takie oto cudeńko: Mam więc blender i nie zawaham się go użyć ;) Składniki: - 750 ml bulionu (najlepiej domowego, z warzyw w wersji wege, bądź z mięcha, może być też z kostki, jak ktoś bardzo chce - kawałek selera (mniej więcej taki jak na zdjęciu) - 1 pietruszka - 0,5 kg świeżego brokuła(...)czas na cebulę i czosnek. Ten drugi po obraniu traktujemy praską, tę pierwszą kroimy w kostkę. Całość wrzucamy na patelnię potraktowaną zawczasu masłem / margaryną. Smażymy, aż będą ładne, lekko twardawe, zeszklone i pachnące... ... a potem wrzucamy je do bulionu z warzywami. Na tym etapie nasza praca wygląda mniej więcej tak: Teraz pozostaje oczekiwanie na brokuła. Zamiast gotować go w osłodzonej
Kulinarne zapędy Kokosakukurydzę z puszki całość smażymy kilka minut, aż cebula i papryka zmięknie do mięsa i warzyw wlewamy z rondla "Chili con carne" i gotujemy do odparowania płynu co jakiś czas mieszając po zdjęciu z ognia dodajemy posiekaną kolendrę tortille obsmażamy nieco na patelni by nabrały chrupkości i nakładamy przygotowany farsz, posypujemy startym serem i zawijamy w kopertę następnie na większym
zobacz ich smakmaśle. Dodajemy ryż i zalewamy bulionem. Dusimy aż nadmiar wody odparuje, co jakiś czas mieszając, żeby ryż nie przywarł do patelni. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy al dente. Pieczarki kroimy na mniejsze części, paprykę w paski. Wszystkie warzywa podsmażamy razem, aby pozbyć się nadmiaru wody. Ryż mieszamy z warzywami, doprawiamy. Na koniec dodajemy kukurydzę. Warto doprawić ryż trochę
Czerwona Porzeczkagrubszym dnem – garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę – jest najtwardsza, więc idzie na ogień pierwsza z kolorowych warzyw. 3. Wyżej wymienione warzywa dusimy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu, doprawiamy lekko przyprawami. Rada: Nasza papryka ma być miękka, ale nadal lekko chrupiąca, gdy ją za bardzo przesmażymy to skórka się oddzieli(...)rozgrzej oliwę, duś na niej cukinię, gdy zmięknie dodaj ją do garnka z papryką, potem na tej samej patelni przesmaż bakłażana, pomidory – i na życzenie – paprykę chilli, także, gdy zmiękną i wydobędą z siebie piękny zapach dodaj do warzyw w garnku. I teraz: duś pod przykryciem, mieszaj, doprawiaj do smaku. Duś do miękkości kilkanaście minut, opcjonalnie dodaj passatę
Zasmakuj Kuchni